Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:10:14 μμ
Σάββατο, 22 Μαϊος 2010 19:43

Σημαντικές επαφές της νέας διοίκησης

emporoepaggelmaties


Σημαντικές επαφές είχε το τελευταίο διάστημα η νέα διοίκηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου, για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα των μελών του. Eτσι, τα νέα μέλη της διοίκησης συναντήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου με τους Αστυνομικούς Διευθυντές Κουφό και Παύλο Ευθυμιάδη, καθώς και το διοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αδαμόπουλος, και τα μέλη της διοίκησης αντάλλαψαν απόψεις με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας όσον αφορά την καλύτερη ασφάλεια της περιοχής, την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.
Eπισημάνθηκε η ανάγκη αύξησης της Αστυνομικής δύναμης στην περιοχή και για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων με τη FYROM.
Ακόμη, τέθηκε το θέμα αντιμετώπισης του παραεμπορίου, μια ανοιχτή πληγή για τους εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής, που δυστυχώς δεν βρίσκει τη λύση του, με ευθύνη της πολιτείας και του δήμου, που δεν δείχνουν την αποφασιστικότητα που απαιτείται. Αποτέλεσμα αυτής της μάστιγας είναι και το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο να πλήττεται και το κράτος να χάνει σημαντικά φορολογικά έσοδα.

Ταξιαρχία
Η δεύτερη συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν με τον Ταξίαρχο της 33ης Ταξιαρχίας, Παναγιώτη Καπερώνη, και τον Επιτελάρχη του, στους οποίους και τέθηκαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη της τοπικής αγοράς και τη διαφάνεια στο θέμα των διαγωνισμών και των προμηθειών του Στρατού.

Ομοσπονδία
Η τελευταία συνάντηση της διοίκησης ήταν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΣΚΑΜΘ), Κώστα Χατζαρίδη, τον αντιπρόεδρο Παντελή Φιλιππίδη, την πρόεδρο των Κέντρων Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου Χαρά Μάρδα και τον Επόπτη Ελέγχου Νίκο Φωτιάδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου μας στο Πολύκαστρο.
Τα στελέχη της Ομοσπονδίας τα υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, το πολυμελές διοικητικό συμβούλιο καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αξιούπολης Νίκος Βογιατζής.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ουσιαστικός και άγγιξε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και που επιδεινώνονται εξ αιτίας και της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το παραεμπόριο, αλλά και για την παράνομη εργασία, η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή, λόγω και της γειτνίασης με τη FYROM.
Οι επόμενες συναντήσεις της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνουν με τους εκπροσώπους του νομού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.