Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:30:05 πμ
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:23

Στο «πόδι» η Γουμένισσα

Η Γουμένισσα «δείχνει τα δόντια της» καθώς αισθάνεται πληγωμένη από τον «Καλλικράτη» και αντιδρά διεκδικώντας την έδρα είτε του δήμου Παιονίας, είτε αυτοτελούς ορεινού δήμου. Ύστερα από το Κιλκίς όπου στη συνέλευση της ΤΕΔΚ την περασμένη Πέμπτη κατέφθασαν περί τους 50 πολίτες μαζί με τη δημοτική αρχή και εκπροσώπους φορέων της «νύφης του Πάικου», η αντίδραση μεταφέρθηκε την Δευτέρα στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, όπου οι εκπρόσωποι της πόλης δια του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζου ανέπτυξαν τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους.

Από αύριο Πέμπτη το πρόγραμμα των αντιδράσεων και δράσεων των φορέων και των πολιτών της Γουμένισσας μεταφέρεται και πάλι σε Θεσσαλονίκη και Γουμένισσα, ως εξής:

Πέμπτη 6 Μαίου, ώρα 12.οο
Συνέντευξη τύπου στα μ.μ.ε. της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, στην αίθουσα του συλλόγου Γουμενισσιωτών Θεσσαλονίκης, Αλ. Παπαδιαμάντη 2, στάση Γεωργίου.
Θα μιλήσουν και θα αναπτύξουν τα επιχειρήματα της πόλης ο Δήμαρχος Στυλιανός Παπαπαναγιώτου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζος, και ο κ. Γιάννης Αλίρης, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος  ΔΗΚΕΠΑ.

Παρασκευή 7 Μαίου
Η Γουμένισσα παραλύει καθώς επί δυο ώρες (10-12.οο) οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για την  άδικη μεταχείριση της ιστορικής κωμόπολης θα κλειστούν στα σπίτια τους, η πόλη θα ερημώσει καθώς και τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά, η κυκλοφορία στους δρόμους θα σταματήσει, ενώ θα λειτουργούν μόνο τα σχολεία και το νοσοκομείο.

Σάββατο 8 Μαίου
Στην κεντρική πλατεία – σημείο αναφοράς της πόλης οργανώνεται παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με ώρα έναρξης την 12.οο
Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι θεσμικοί φορείς του ν. Κιλκίς (βουλευτές, νομάρχης, κ.ο.κ)