Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 3:59:46 πμ

Ελλάδα

Ανάγκη για κουβέρτες και ολιγοήμερες φιλοξενίες για τα αδέσποτα, απευθύνει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, υπενθυμίζοντας ότι και οι τετράποδοι φίλοι υποφέρουν από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Ένωση καλεί όσους ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν ζώα, παρέχοντας μάλιστα την τροφή.
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, σε απάντηση όσων δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89». Ειδικότερα, τον κατηγορούν ότι έχει ατζέντα απολύσεων δημοσίων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων.
Αγώνα επιβίωσης μέσα στον χιονιά, με πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους δίνουν χιλιάδες πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά εγκαταλείπουν το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, αναζητώντας αλλού καταφύγιο.
Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, που διαπράχθηκε στις 24/11/2013 στα Εξάρχεια και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, που είναι φυλακισμένος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τόσο το θύμα, όσο και ο κατηγορούμενος, είχαν συστήσει εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σφοδρή αντιπαλότητα, σχετικά με τον έλεγχο της περιοχής.
Σε μακροσκελή δήλωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα και δημόσιες παρεμβάσεις περί «μαζικών μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ», που «θέτουν σε κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας», προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης» στην ακτή Ποσειδώνος στον Πειραιά, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά.
Στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Ζακύνθου, κατά την έξοδό του με προορισμό την Κυλλήνη, προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ζάκυνθος Ι", χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός η εισροή υδάτων.
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 14:50

Νεκρός ο αγνοούμενος ψαράς στα Ίσθμια

Συντάκτης:
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 54χρονος ερασιτέχνης αλιέας που επέβαινε σε ξύλινη λέμβο με το 10χρονο γιο του και αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή των Ισθμίων. Η βάρκα στην οποία επέβαινε ο 54χρονος αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ ο 10χρονος κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει στη στεριά.
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 14:50

Μητσοτάκης: Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου

Συντάκτης:

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη. Χαρακτήρισε την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς «κατάπτυστη», ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα και καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα».

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 14:50

Συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν για Κύπρο και Συριακό

Συντάκτης:
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό την κρίση στη Συρία.