Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 7:19:45 μμ

Κόσμος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέτρεψε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας για την καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, υπογράμμισε ότι «η ΕΕ δεν δέχεται τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο Χάικο Μάας ζητά «Να τερματιστούν οι προκλήσεις».

Στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ύστερα από αίτημα της Ελλάδας, οι Ευρωπαίοι τάχθηκαν υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ προειδοποιεί τη Γαλλία πως δε θα μείνουν αμέτοχοι σε οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων τους, ενόψει της δήλωσης που έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν πως θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στο Αιγαίο.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 19:35

Κύπρος: 13 νέα κρούσματα κορονοϊού

Συντάκτης:

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα νέα κρούσματα προέρχονται από σύνολο 2.960 εργαστηριακών διαγνώσεων και αφορούν κυρίως δείγματα που ελήφθησαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας χακαρίστηκε από Τούρκους χάκερ.

Δείτε την εικόνα:

Το μήνυμα των χάκερς αναφέρει ότι «κάθε επίθεση που κάνετε στο Ορούτς Ρέις θα βρίσκει απάντηση στο διαδίκτυο».

Δύο νεκροί ανασύρθηκαν ενώ αγνοούνται ακόμα δύο άτομα μετά από ανατροπή και βύθιση φέρι μπόουτ στον ποταμό Νείλο.

Το φέρι μπότ που μετέφερε δύο οχήματα και 10 επιβάτες βυθίστηκε στην περιοχή Κομ Χαμάντα της επαρχίας Μπεχέιρα την Πέμπτη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη συμφωνία ΗΑΕ – Ισραήλ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην Τουρκία.

Ο κίνδυνος κυρώσεων της ΕΕ στην Τουρκία φαίνεται πως θορύβησε τη γειτονική χώρα, η οποία προσπαθεί να αλλάξει το εις βάρος της κλίμα με επιστολή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μισέλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την τηλεφωνική επικοινωνία και τις συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για σκληρότερη στάση απέναντι στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και επίδειξη σοβαρής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, έκανε λόγο ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Ρόμαν Χάιντερ, του Κόμματος των Ελευθέρων.