Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 12:13:25 μμ

Κόσμος

Υποχρεωτική θα είναι από την προσεχή Δευτέρα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους του Παρισιού, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Το μέτρο αφορά τους πολίτες ηλικίας από 11 ετών και άνω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια του Παρισιού.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 19:26

Κύπρος: 11 νέα κρούσματα κορονοϊού

Συντάκτης:

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα 11 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Τα νέα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 3.314 εργαστηριακών διαγνώσεων και προέκυψαν κυρίως από την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 17:28

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βηρυτό

Συντάκτης:

Αρκετοί Λιβανέζοι έχουν εξαγριωθεί από την ανικανότητα της κυβέρνησης μετά και την φονική έκρηξη της Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού και βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεση τους, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες για βοήθεια αλλά και ανατροπή της κυβέρνησης.



Μια ενδιαφέρουσα μελέτη παρουσιάζει το επιστημονικό περιοδικό Nature σχετικά με τον κορονοϊό και την πορεία του την επόμενη περίοδο και το επόμενο έτος.


Με βάση τα διάφορα μαθηματικά και επιδημιολογικά μοντέλα επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα, πώς μπορεί να εκδηλωθεί η πανδημία το 2021 και μετά, συνοψίζοντας τα πιθανά σενάρια, από το χειρότερο μέχρι το πιο αισιόδοξο για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη 69 νέα κρούσματα κορονοϊού κατεγράφησαν στο Χονγκ Κονγκ στην Κίνα, από τα οποία τα 67 μεταδόθηκαν τοπικά, ενώ οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, από τον προηγούμενο μήνα.

Ακόμη 5.212 νέα κρούσματα κορονοϊού κατεγράφησαν στη Ρωσία, μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην φτάνει πια τα 882.347. Πρόκειται για τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό περιστατικών της νόσου Covid-19 στον κόσμο.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 13:44

Σομαλία: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση – 8 νεκροί

Συντάκτης:

Από μία μεγάλη έκρηξη συγκλονίστηκε σήμερα μία στρατιωτική βάση στη σομαλική πρωτεύουσα, Μογκαντίσου, η οποία δυστυχώς συνοδεύθηκε από θύματα.

Η έκρηξη, η οποία έγινε παράλληλα κοντά σε στάδιο, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και άλλοι 14 να τραυματιστούν, όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες ασθενοφόρων.

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πλήττει και τις ασιατικές χώρες, με την Ινδονησία να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 65 νέοι θάνατοι και 2.277 νέα κρούσματα.

Στους 21 ανέρχονται πλέον οι νεκροί και στους 11 οι αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις στη Νότια Κορέα.

Την πληροφορία μετέφερε το πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο την κεντρική υπηρεσία καταστροφών και μέτρων ασφαλείας της χώρας.

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από την Ινδία, καθώς κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ο αριθμός των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα ανέρχεται πλέον σε 18, ενώ παράλληλα 16 άτομα έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό.