Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 12:47:23 πμ

Κόσμος

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 17:03

Ισπανία: Lockdown δύο εβδομάδων σε πόλη με 32.000 κατοίκους

Συντάκτης:

Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκαν από σήμερα (7/8) 32.000 κάτοικοι της Αράντα ντε Ντουέρο σε απόσταση 150 χλμ βόρεια της Μαδρίτης, σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 14:19

Στους 154 οι νεκροί από την έκρηξη στη Βηρυτό

Συντάκτης:

Σε 154 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπως μετέδωσε σήμερα Παρασκευή (7/8) το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 13:54

Στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Συντάκτης:

Στη πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό αναμένεται να μεταβεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει ότι «ταξιδεύω αύριο στη Βηρυτό για να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τον λαό του Λιβάνου».

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Ελλάδα εάν δεν είναι αναγκαία, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται στη χώρα μας.

Την χθεσινή υπογραφή συμφωνία θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σχολίασε η γερμανική “DW”, τονίζοντας ότι αυτό που ανησυχούσε την Τουρκία τον τελευταίο καιρό, έγινε πραγματικότητα.

Η υπογραφή έστω και μερικής ΑΟΖ από Ελλάδα και Αίγυπτο αλλάζει τώρα τα δεδομένα.

Όπως γνωστοποίησε χθες Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αποδεσμεύσει το ποσό των 33 εκατομμυρίων ευρώ ως πρώτο πακέτο έκτακτης ανάγκης στον Λίβανο, για βοήθεια μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Σχεδόν τους 300.000 νεκρούς ενδέχεται να πλησιάζει ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου, προέβλεψαν ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον χθες Πέμπτη, τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να σωθούν ως και 70.000 ζωές εάν οι Αμερικανοί τηρούν τη σύσταση να φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η γιγαντιαία χώρα της Νότιας Ασίας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 41.585 θανάτους από την COVID-19.

Το δικό του μήνυμα για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, σχετικά με την οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που υπεγράφη την Πέμπτη, έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ επεσήμανε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν όλα τα κράτη να επιλύουν ειρηνικά τις διαφωνίες τους για ζητήματα που αφορούν τα όρια θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ένα εκατομμύριο από αυτά καταγράφηκε μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, ως σήμερα στις 02:00 (ώρα Ελλάδας).