Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 1:04:03 πμ

Κόσμος

Στο Σταυροβούνι μετέβη την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ύστερα από τρία βίντεο που κυκλοφόρησαν και τα οποία παραπέμπουν σε άγρια κακοποίηση εθνοφρουρών, η οποία ωστόσο αποδίδεται από κάποιους ως μεταξύ τους «σκηνοθετημένο επεισόδιο».

Συναγερμός έχει σημάνει στο Τέξας των ΗΠΑ, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Δεν υπάρχει αναφορά για τραυματίες.Οπως αναφέρει το cnn το περιστατικό σημειώθηκε στην αεροπορική βάση Corpus Christi.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Κόρπους Κρίστι του Τέξας ανέφερε την παρουσία ενόπλου εν δράσει σε μία από τις πύλες της.

Ο πόλεμος στη Λιβύη συνεχίζεται μετά την επανάκτηση της αεροπορικής βάσης Ουατίγια, ενός εκ των βασικών προπυργίων του Χαφτάρ, από τον στρατό του Σάρατζ.

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Άχμεντ αλ Μισμάρι πριν μέρες δήλωσε ότι οι δυνάμεις προχώρησαν «σε αναδιανομή και ανατοποθέτηση στα πεδία του μετώπου, αποσυρόμενες από κάποιες πυκνοκατοικημένες περιοχές».

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι Βρετανοί κλείνουν σε λίγες ημέρες εννέα εβδομάδες περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και με τον υδράργυρο να έχει κρατηθεί για πολλές ημέρες αυτή την άνοιξη σε ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι διαρκώς στη σκέψη τους.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Την επανέναρξη ορισμένων πτήσεων από τις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε η EasyJet, λέγοντας ότι περισσότερα δρομολόγια θα προστεθούν όταν καταστεί δυνατό και οικονομικά βιώσιμο.

Οι πτήσεις αφορούν κυρίως πτήσεις εσωτερικού στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, καθώς και περιορισμένες συνδέσεις μεταξύ της Γενεύης και της Νίκαιας, της Βαρκελώνης, της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Έκτακτη σύσκεψη είχε, χτες, Τετάρτη στην προεδρική κατοικία στον Βόσπορο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με του επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη και στη Συρία.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Κατά 363 αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τρίτης.

Πρόκειται για υψηλή μεν ακόμα ημερήσια αύξηση, αλλά σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες Τετάρτες, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους επιστημονικούς της συμβούλους τη «σταθερά πτωτική τάση» που καταγράφεται από τα τέλη Απριλίου.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Για διάκριση σε βάρος του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την προσφερόμενη μελλοντική εμπορική συμφωνία κατηγορεί την ΕΕ ο επικεφαλής διαπραγματευτής της βρετανικής πλευράς Ντέιβιντ Φροστ σε επιστολή του προς τον Μισέλ Μπαρνιέ.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στην Αγγλία είναι το πρώτο στον κόσμο που πήρε την απόφαση όλες οι διαλέξεις να γίνονται μέσω διαδικτύου έως το καλοκαίρι του 2021.

Η αιτιολογία για την απόφαση ήταν ότι τα μέτρα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων είναι πιθανό να μείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

O Χαλίφα Χαφτάρ είχε πει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει την σταθερότητα στη Λιβύη. Τον προηγούμενο χρόνο ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση για να αποκτήσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη.