Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 8:21:58 πμ

Κόσμος

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στην Αγγλία είναι το πρώτο στον κόσμο που πήρε την απόφαση όλες οι διαλέξεις να γίνονται μέσω διαδικτύου έως το καλοκαίρι του 2021.

Η αιτιολογία για την απόφαση ήταν ότι τα μέτρα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων είναι πιθανό να μείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

O Χαλίφα Χαφτάρ είχε πει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει την σταθερότητα στη Λιβύη. Τον προηγούμενο χρόνο ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση για να αποκτήσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη.

Ένας 23χρονος από το Ιράκ αποκεφάλισε την 17χρονη πρώην φίλη του στις 14 Νοεμβρίου καθώς την αντιμετώπιζε ως «Διάβολο» και ως «εχθρό του ειδώλου του, Ντόναλντ Τραμπ» σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στην αστυνομία.

 

O ενθουσιασμός του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ για το φάρμακο κατά της ελονοσίας, που τώρα λέει ότι παίρνει καθημερινά την τελευταία 1,5 εβδομάδα, και η προκύπτουσα αναταραχή στα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να παρεμβαίνει σε νόμιμη επιστημονική έρευνα σχετικά με το εάν το φάρμακο μπορεί να λειτουργήσει για την πρόληψη της λοίμωξης από κορωνοϊό ή τη θεραπεία της νόσου στα αρχικά της στάδια.

Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δηλώνοντας ότι οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού θα πρέπει να διανεμηθεί δίκαια χωρίς να ληφθεί υπόψη ο πλούτος.

Το αγαπημένο της λουλούδι αποκαλύπτει η βασίλισσα Ελισάβετ μέσω του επίσημου λογαριασμού της βασιλικής οικογένειας στο Instagram. Πρόκειται για το Μιγκέ (Convallaria Majalis), ευρύτερα γνωστό σαν κρίνο της κοιλάδας και σαν «Δάκρυ της Παναγίας».

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Προσωπικές λεπτομέρειες 9 εκατομμυρίων πελατών της EasyJet υπεκλάπησαν σε μία «εξαιρετικά προηγμένη» επίθεση χάκερς, ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα λάβουν ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, αλλά και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα προσωπικά δεδομένα έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομες ενέργειες.

Η Άγκυρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία swap ύψους 10+10 δισ. δολαρίων με τις Κεντρικές Τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας, αναφέρει ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Habertürk.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ανακοίνωση της οικονομικής συμφωνίας θα γίνει την Πέμπτη από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος θα εγκαινιάσει μαζί με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν το νέο γιγαντιαίο νοσοκομείο στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Στις 11 Μαίου 2020 στους New York Times δημοσιεύτηκε άρθρο για την απώλεια 1,2 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά το μήνα Απρίλιο στο χώρο της υγείας λόγω της πανδημίας COVID-19 ().

Ο «βασιλιάς» του τρόμου εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

«Είναι πιο τρομακτικός και από τους ήρωές μου», είπε πει πριν από ένα χρόνο ο διάσημος συγγραφέας.