Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 12:21:54 μμ

Κόσμος

Η Τουρκική οικονομία βρίσκεται στο κατώφλι της χρεωκοπίας, η ενημέρωση σε καραντίνα και η ελευθερία του λόγου πνέει τα λοίσθια.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, μίλησε με τον Διευθυντή Ειδήσεων του FOX Haber Ντόγαν Σέντουρκ, του πλέον αντιπολιτευτικού μέσου της γείτονος, που ασκεί καθημερινά κριτική στην κυβέρνηση και απειλείται με λουκέτο από τον Ερντογάν.

Ένας ιερέας στην Ινδία έχει υιοθετήσει μια ανορθόδοξη προσέγγιση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνoϊού. 

Ο Σρινίσα Σιντάρ από τη νότια πολιτεία του Ταμίλ Ναντού θάφτηκε στη λάσπη και περιτριγυρίστηκε με φωτιά ελπίζοντας ότι με αυτό το τελετουργικό θα σταματήσει την παγκόσμια κρίση υγείας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το αρχηγείο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αφρική (US AFRICOM), η Ρωσία απέστειλε μαχητικά Mig29 και Sukhoi 24 στη Λιβύη για να βοηθήσουν το στρατό του Χαφτάρ (LNA) στον πόλεμο με το στρατό του Σάρατζ (GNA).

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Μελίσσα Γκουντγουίν είχε ερωτικές περιπτύξεις με τον κρατούμενο Κόρει Λόντον σε φυλακή στο Σίδνει όπου εργαζόταν ως δεσμοφύλακας, ο οποίος μάλιστα ήταν ένας σκληροτράχηλος κακοποιός που αυτοαποκαλούνταν «διαφθορέας».

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την παραίτησή του από τη βρετανική κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης Κάμινγκς υπέβαλε ο Υφυπουργός Σκωτίας Ντάγκλας Ρος.

Στην επιστολή παραίτησής προς τον Μπόρις Τζόνσον ο κ. Ρος αναφέρει ότι παρά τις καλές προθέσεις του κ.

Ιστορία γράφει ένα μικρό γαλλικό χωριό, καθώς εξέλεξε την πρώτη τρανς δήμαρχο στη χώρα.

Η Μαρί Κάου που κέρδισε τις τοπικές εκλογές που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο χωριό Τιλού ντε Μασιέν που βρίσκεται στα σύνορα με το Βέλγιο και έχει λιγότερους από 600 κατοίκους.

Η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά της Covid-19 έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σπουδαίο αποτέλεσμα, φθάνουμε το πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse υπό την Επιτροπή της ΕΕ», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

DW Λένα Κλιμκάιτ, Αντρέας Λαντβερ/dpa

Επιμέλεια: Ειρήνη Αναστασοπούλου

Σαν να μην είχε ο κόσμος αρκετά προβλήματα με την πανδημία κορωνοϊού, προστίθεται τώρα και η επικίνδυνη κλιμάκωση ανάμεσα στους «αιώνιους» ανταγωνιστές, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

 Άλλους 19 θανάτους που προέρχονται από τον COVID-19, ανακοίνωσαν κατά το τελευταίο 24ωρο οι αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνουν τους 783 από την αρχή της πανδημίας.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
 

Το άνοιγμα υπαίθρων αγορών και αντιπροσωπειών αυτοκινήτων από την 1η Ιουνίου, καθώς και το άνοιγμα των υπολοίπων καταστημάτων που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα από τις 15 Ιουνίου, προανήγγειλε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.