Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 3:44:55 πμ

Κόσμος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ επεξεργάζονται ένα σχέδιο για υποβολή σε εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό επιβατών διεθνών πτήσεων από χώρες που θεωρούνται επίκεντρα του ιού.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 00:00

Γαλλία: Σταδιακή άρση μέτρων από 11ης Μαΐου

Συντάκτης:

«Προσεκτικά, σταδιακά και λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα κυκλοφορίας του ιού στους διάφορους νομούς» είναι ένα πρώτο τρίπτυχο, στο οποίο στηρίχθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Ζήτησε από τους πολίτες τη συνέχιση της ευλαβικής τήρησης των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 ισπανική κυβέρνηση όρισε σήμερα τον οδικό χάρτη της «σταδιακής» άρσης της καραντίνας στη χώρα, η οποία θα εφαρμοστεί σε τέσσερις «φάσεις», έως τα «τέλη Ιουνίου», όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός πλούσιου επιχειρηματία του οποίου η σύζυγος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 18 μήνες, μια υπόθεση που κράτησε σε αγωνία την ήρεμη σκανδιναβική χώρα.

Η τότε 68χρονη Άν-Ελίζαμπεθ Χάγκεν, που ασχολείτο με τα οικιακά, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Λέρενσκογκ, ανατολικά του Όσλο, χωρίς να αφήσει ίχνη στις 31 Οκτωβρίου 2018, την ημέρα του Χάλογουιν.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 21:00

Προς 12.000 απολύσεις οι Βρετανικές Αερογραμμές

Συντάκτης:

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι Βρετανικές Αερογραμμές (BA) σχεδιάζουν την απόλυση έως και 12.000 υπαλλήλων λόγω της κατάρρευσης στη βιομηχανία ταξιδίων που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η μητρική εταιρεία της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας IAG ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπόψη των εργατικών συνδικάτων μία πρόταση προγράμματος περικοπής θέσεων εργασίας και αναδιάρθρωσης της BA.

Το Κρεμλίνο δεν διαθέτει επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα ενημερώθηκε επίσημα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η βρετανική κυβέρνηση αμέλησε να προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες κρίσιμων αναλώσιμων προστατευτικών υλικών για τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Panorama του BBC που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ αποκάλυψε σε πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι έχουν υπάρξει θάνατοι παιδιών στη χώρα από το φλεγμονώδες σύνδρομο που ίσως συνδέεται με τον κορωνοϊό, για το οποίο το NHS έχει εκδώσει επείγουσα ειδοποίηση προς τους γιατρούς.

Τι συμβαίνει πραγματικά στη Βόρεια Κορέα; Αληθεύουν οι φήμες για την υγεία του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ούν; Γιατί δεν εμφανίζεται; Τι δουλειά έχει το τρένο του σε παραθαλάσσιο θέρετρο;

Η ινδική αστυνομία στην πόλη Μουμπάι (τέως Βομβάη) ενημέρωσε τους αστυνομικούς να παραμείνουν  σπίτι τους εάν είναι άνω των 55 ετών, αφότου τρεις από αυτούς πέθαναν από τον Covid-19.

Οι αστυνομικοί άνω των 55 χρονών θα μείνουν στο σπίτι μέχρι την άρση των περιορισμών μετακινήσεων στις 3 Μαΐου.