Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 12:16:49 μμ

Κόσμος

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να προστατεύσουν τις τράπεζές τους από την έξαρση του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ύψους 500 δισ.

Η Πιλάρ Αμπέλ, μια γυναίκα από την Χιρόνα της Καταλανίας η οποία εμφανίζεται ως ειδική στην χαρτομαντεία των καρτών Ταρώ καθώς και αστρολόγος, κατέθεσε το 2015 αγωγή πατρότητας, ζητώντας να αναγνωριστεί ως κόρη του Σαλβαντόρ Νταλί.

Μαζική αποχώρηση Ρώσων μισθοφόρων που πολεμούσαν στο πλευρό των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ από την Τρίπολη της Λιβύης, καταγράφουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι 1.000 με 1.400 μισθοφόροι της περίφημης ομάδας «Βάγκνερ» οπισθοχώρησαν στο αεροδρόμιο της Λιβυκής πόλης Μπάνι Ουαλίντ περίπου 150 κλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τέλος οι μοναχικές προπονήσεις στο σπίτι ή στο ύπαιθρο: οι πισίνες και τα γυμναστήρια άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους σήμερα στην Ιταλία σηματοδοτώντας μια νέα φάση στη χαλάρωση του lockdown που ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο γιόρτασε χθες Κυριακή την άφιξη στα χωρικά ύδατα της χώρας του πρώτου πετρελαιοφόρου από τα συνολικά πέντε που έχει στείλει το Ιράν και προειδοποίησε ότι το Καράκας δεν θα “γονατίσει” ποτέ μπροστά στις ΗΠΑ, που καταδικάζει αυτή την ενέργεια της Τεχεράνης.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
 

Πλήρη κάλυψη στον επικεφαλής των πολιτικών του συμβούλων Ντόμινικ Κάμινγκς πρόσφερε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ.

Το Χονγκ Κονγκ φαίνεται να είναι η νέα εστία έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, καθώς οι ΗΠΑ απειλούν με νέες κυρώσεις για το κινεζικό νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια που φαίνεται να θίγει το καθεστώς αυτονομίας της περιοχής.

«Αν η Ευρώπη θέλει να έχει την παραμικρή ελπίδα, θα πρέπει να αποδειχθεί αλληλέγγυα και ικανή για δράση», τονίζει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και εκτιμά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από την γερμανογαλλική πρόταση για ευρωπαϊκό Tαμείο Aνάκαμψης.

Σε δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από την τουρκική φρεγάτα «Μπάρμπαρος» που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, και η οποία συμμετέχει στην τουρκική ναυτική άσκηση «Ασπίδα της Μεσογείου», υποστήριξε:

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς φέρεται να έκανε και δεύτερο ταξίδι στην πόλη Ντάραμ, 400 χιλιόμετρα από την κατοικία του στο Λονδίνο, εν μέσω περιορισμών κυκλοφορίας λόγω πανδημίας.