Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 9:29:05 μμ

Κόσμος

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε την Τρίτη ότι 29 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης «Κλάδος ελαίας» στην κουρδική περιοχή του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας πως 649 μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έχουν χάσει τη ζωή τους.
Την πίστη του στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε δηλώσει ο ουζμπέκος αιτών άσυλο, που πραγματοποίησε την επίθεση με φορτηγό σε πολυσύχναστο εμπορικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη 15, τον Απρίλιο του 2017.
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 21:50

H Αντζελίνα Τζολί συναντήθηκε με τη Μπριζίτ Μακρόν

Συντάκτης:
Την Αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν στο μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, δύο ημέρες μετά την επίσκεψή της σε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία, υπό την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Η τουρκική επίθεση στην κουρδική περιοχή της Αφρίν, στη βόρεια Συρία δεν γνωρίζει ανάπαυλα: νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, σε πολλούς τομείς και αναφέρθηκε η διεξαγωγή σφοδρών μεθοριακών μαχών.

Η επιχείρηση «Κλάδος ελαίας», που άρχισε πριν από 10 ημέρες, συνεχίζεται ενώ η Τουρκία είναι ένας κεντρικός πρωταγωνιστής στις συνομιλίες για τη Συρία που διεξάγονται σήμερα υπό την αιγίδα της Ρωσίας στο Σότσι: στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, αντιπρόσωποι της συριακής κοινωνίας των πολιτών και σύροι πολιτικοί επιχειρούν να συζητήσουν μια λύση στη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα τους από το 2011.
Ο Κρις Πάρκερ, ο άστεγος που ανακηρύχθηκε «ήρωας» του Μάντσεστερ από τα βρετανικά ΜΜΕ, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση του Μαΐου του 2017 στην πόλη της βορειοδυτικής Βρετανίας, καθώς υποτίθεται ότι είχε σπεύσει να βοηθήσει τραυματίες, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη άνω των 4 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι έκλεψε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από τα θύματα.
Είναι «προσβλητικό» που δεν συμπεριελήφθη το όνομα μου, δήλωσε ειρωνικά ο πρόεδρος Πούτιν με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών του καταλόγου που περιλαμβάνει ονόματα ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών στους οποίους ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις
Ο Ουζμπέκος αιτών άσυλο ο οποίος έχει δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με φορτηγό που προκάλεσε πέντε θανάτους τον Απρίλιο του 2017 στη Στοκχόλμη, ετοίμαζε την επίθεση επί μήνες και ήθελε να «συντρίψει τους άπιστους», δήλωσε την Τρίτη η πολιτική αγωγή.
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 19:50

Αγνοείται η τύχη του προέδρου της Quicksilver

Συντάκτης:
Ο Πιερ Ανιές, ο πρόεδρος της εταιρείας αθλητικών ενδυμάτων Quicksilver, αγνοείται αφού το σκάφος του βρέθηκε άδειο την Τρίτη σε μια παραλία στο Οσεγκόρ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 19:50

Παύθηκε ο επικεφαλής λομπίστας της VW Τόμας Στεγκ

Συντάκτης:
Ο επικεφαλής λομπίστας της Volkswagen Τόμας Στεγκ, εκ των στενότερων συνεργατών του επικεφαλής του Ομίλου της VW Ματίας Μιούλερ, παύθηκε σήμερα από την θέση του «μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση» των πειραμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας σε πιθήκους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε διορία δέκα ημερών στους "κακούς μαθητές" της Ένωσης προκειμένου να παρουσιάσουν μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ώστε να μην τους παραπέμψει στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, μετά τη λήξη μιας συνεδρίασης στην οποία είχαν προσκληθεί 9 χώρες.