Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 6:42:06 πμ

Κόσμος

Η συριακή κυβέρνηση διέψευσε τους ισχυρισμούς της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί χημικά όπλα.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως η συριακή κυβέρνηση ενδέχεται να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί χημικά όπλα, έπειτα από επίθεση με αέριο χλωρίου που φέρεται να πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον θύλακα της ανατολικής Γούτα, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, με αποτέλεσμα τον θάνατο 21 ανθρώπων, κυρίως παιδιών, από ασφυξία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, o Βρετανός υπουργός για το Brexit, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Βρετανία, τόνισε πως πρέπει να ανησυχούν για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να απελαθούν.
Χιλιάδες Φιλιππινέζοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων. Η αρμόδια υπηρεσία ηφαιστείων των Φιλιππίνων προειδοποίησε τη Δευτέρα για μια «επικείμενη επικίνδυνη έκρηξη του Μαγιόν, του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας, δύο εβδομάδες αφότου αυτό «ξύπνησε».
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 15:50

Ναβάλνι καταγγέλλει Μόσχα ενώπιον του ΕΔΑΔ

Συντάκτης:
Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο κυριότερος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έφτασε την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, το οποίο πρόκειται να εξετάσει πολλές προσφυγές του εναντίον της Μόσχας, την οποία κατηγορεί για «αυθαίρετες» συλλήψεις.
Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Τάμι Ντάκγουορθ έκανε γνωστό ότι είναι έγκυος έξι μηνών και κατά συνέπεια η εκπρόσωπος της πολιτείας του Ιλινόι θα γίνει η πρώτη βουλευτής στη Γερουσία των ΗΠΑ , η οποία πρόκειται να γεννήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες έχουν συλλάβει μέσα σε λίγες μόλις ημέρες 150 πρόσωπα ως ύποπτα για «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά της επίθεσης που διεξάγει η Άγκυρα εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.
Εκτός μάχης για τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, βγήκε έπειτα από την σύλληψή του ο Σάμι Άναν, ο τελευταίος υποψήφιος, που θεωρείτο ότι θα μπορούσε να απειλήσει την επανεκλογή του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.
«Είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, έχουμε βάλει τις φανέλες και η άλλη ομάδα δεν βγαίνει», δήλωσε στον τύπο ο Αντρέας Σόιερ, Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας σχολιάζοντας δηκτικά την ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ότι προτίθενται να ξεκινήσουν την Παρασκευή τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Η επιπλοποιία έχει παράδοση ενός αιώνα στην πόλη High Point της Βόρειας Καρολίνας, στις ΗΠΑ. Γι' αυτό και το προσωνύμιο του High Point είναι «Η παγκόσμια πρωτεύουσα επίπλων». Προσωνύμιο που φαίνεται ότι κέρδισε δίκαια, όπως αποδεικνύεται από την κολοσσιαία σιφονιέρα, ύψους 12 μέτρων, που είναι στημένη στο κέντρο της πόλης.
Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στα γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά (Save the Children) στη Τζαλαλάμπαντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, κι αμέσως μετά πολλοί ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, που έκαναν λόγο για σφοδρά πυρά.