Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 3:25:56 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 17:50

Λιβύη: Τρεις νεκροί από βύθιση λέμβου με μετανάστες

Συντάκτης:
Ογδόντα τρεις μετανάστες διασώθηκαν και τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση φουσκωτής λέμβου, βόρεια των λιβυκών ακτών.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης πήραν μέρος μονάδες των μη κυβερνητικών οργανώσεων Aquarius και Sos Mediteranee, μέλη των οποίων διηγήθηκαν πως όταν έφτασαν στο σημείο του ναυαγίου, μέρος των μεταναστών που είχαν πέσει στην θάλασσα, είχαν ήδη χάσει τις αισθήσεις τους.
Η συριακή κυβέρνηση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή του Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους, έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σ' έναν αρχαίο ναό.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της IKEA Ίνγκβαρ Κάμπραντ απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών,όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η σουηδική εταιρεία, ενώ η αυτοκρατορία των επίπλων που ίδρυσε πριν από περισσότερο από μισό αιώνα είναι πλέον ένα όνομα οικείο σε όλο τον πλανήτη.
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 15:50

Πέθανε ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ

Συντάκτης:
Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας επίπλων IKEA, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, ανακοινώθηκε σήμερα από την IKEA.

«Ο ιδρυτής των IKEA και Ikano και ένας από τους σπουδαιότερους επιχειρηματίες του 20ου αιώνα, ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, απεβίωσε ειρηνικά στις 27 Ιανουαρίου στο σπίτι του στο Σμάλαντ της Σουηδίας», αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και δυνάμεις αυτονομιστών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένηε, Άντεν, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και των υγειονομικών αρχών.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στο πρόεδρο Μανσούρ Χάντι προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδηλωτές να μπουν στην πόλη που βρίσκεται στα νότια της χώρας.
Η «πόρτα είναι ανοικτή», αν η Βρετανία θελήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποίησε το 2016 για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 13:50

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη «υποκλίνεται» στο παστίτσιο

Συντάκτης:
Πόσο εύκολο είναι να γίνει περιζήτητο ένα από τα πιο πρακτικά πιάτα της Ελλάδας, το «φαγητό που ετοιμάζει η Ελληνίδα μητέρα για να φροντίσει ολόκληρη την οικογένεια», το ταπεινό, αλλά εξόχως νόστιμο παστίτσιο;
Το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό στην Καμπούλ την επομένη μιας ακόμα αιματηρής βομβιστικής επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα 95 άτομα να σκοτωθούν και ακόμα 191 να τραυματιστούν. Οι απανωτές επιθέσεις έχουν προκαλέσει την οργή των Αφγανών, οι οποίοι εκφράζονται με αναρτήσεις διαδικτυακά, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές δεν έχουν λάβει ικανοποιητικά μέτρα ασφαλείας.
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 12:50

Ιταλία: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Συντάκτης:
Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι αγνοούνται και «θεωρείται πως πνίγηκαν», γνωστοποίησαν το Σάββατο οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Mediterranee και Medecins Sans Frontieres (MSF), οι οποίες μπόρεσαν να σώσουν 83 πρόσφυγες κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Μεσόγειο.
Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος καταγγέλλει συχνά πυκνά τον τούρκο πρωθυπουργό για νησιά «υπό ελληνική κατοχή».

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του κ.