Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 1:01:15 πμ

Κόσμος

Η ρωσική διαστημική εταιρεία Energia σχεδιάζει για πρώτη φορά να διοργανώσει ταξίδια τουριστών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τα οποία θα περιλαμβάνουν και διαστημικό περίπατο.

Αυτό δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» ο επικεφαλής της εταιρείας Βλαντιμίρ Σόλντσεφ και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι «οι αναλυτές αγοράς έχουν επιβεβαιώσει ότι πλούσιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για κάτι τέτοιο».
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 12:50

«Ψυχρός πόλεμος» μεταξύ Λευκού Οίκου και FBI

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος για την δημοσιοποίηση υπομνήματος των Ρεπουμπλικάνων σχετικά με την δράση του FBI, μεταδίδει το CNN. Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί πιστεύουν πως η δημοσιοποίηση του υπομνήματος αυτού θα έχει στόχο να πλήξει την αξιοπιστία της έρευνας που διεξάγεται για την Ρωσία.
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 12:50

18χρονος διέσχισε κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό

Συντάκτης:
Ένας 18χρονος κατάφερε, με ατσαλένια θέληση και άριστη φυσική κατάσταση, να διασχίσει κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό και ταυτόχρονα να γίνει ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που το καταφέρνει.

Το ταξίδι του 18χρονου Όλιβερ Κρέιν ξεκίνησε πριν από 44 ημέρες από τις Κανάριες Νήσους, στη Βορειοδυτική Αφρική.

Στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού Τύπου βρίσκεται ο αμφιλεγόμενος πολωνικός νόμος για το Ολοκαύτωμα, ο οποίος προβλέπει φυλάκιση μέχρι και τρία χρόνια αλλά και χρηματικό πρόστιμο για όποιον τολμήσει να ισχυριστεί ότι «το πολωνικό έθνος ή το πολωνικό κράτος» είχε οποιαδήποτε συνυπαιτιότητα στα εγκλήματα των Ναζί.
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 12:50

Αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο

Συντάκτης:
Ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της επανάστασης της Κούβας και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο Φιντέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη παρά την πολύμηνη θεραπεία του για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από την οποία έπασχε, μεταδίδουν δημόσια μέσα ενημέρωσης της νήσου.
Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τις δολοφονίες των δύο κορών του –ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη στις ΗΠΑ– θανατώθηκε την Πέμπτη από τις Αρχές της Πολιτείας του Τέξας, μετά την απόρριψη της υστάτης προσφυγής των συνηγόρων του, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο κρατούμενος είχε παραισθήσεις.
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 11:50

Φλεγόμενο φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στην Σαγκάη

Συντάκτης:
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φλεγόμενο φορτηγό ανέβηκε σε πεζοδρόμιο σε πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της Σαγκάης και χτύπησε τους πεζούς, ανακοίνωσαν οι δημοτικές Αρχές.

Σύμφωνα με τη λακωνική ανακοίνωση των Αρχών, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους πεζούς σε έναν δρόμο πολύ κοντά στην Πλατεία του Λαού και τραυμάτισε 18 από αυτούς, οι τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι σχεδόν χίλιοι μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στις στοές ενός χρυσωρυχείου στη Νότια Αφρική εξαιτίας μιας διακοπής της ηλεκτροδότησης βγήκαν όλοι σώοι ξανά στην επιφάνεια.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν για περίπου τριάντα ώρες κάτω από τη γη και όπως ανακοίνωσε η Sibanye Gold, η εταιρεία στην οποία εργάζονταν είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 10:50

Γερμανία: Καταρρέει το SPD στις δημοσκοπήσεις

Συντάκτης:
Σε ιστορικά χαμηλές επιδόσεις υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD), την ώρα που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με την Χριστιανική Ένωση

Στην καθιερωμένη, μηνιαία δημοσκόπηση που διενήργησε η Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης παραμένουν στο 33%, ενώ το SPD χάνει ακόμη τρεις μονάδες και βλέπει το ποσοστό του να συρρικνώνεται στο 18%, η Εναλλακτική για την Γερμανία και οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν από μία μονάδα και φτάνουν στο 14% και στο 10% αντίστοιχα, ενώ από 11% συγκεντρώνουν οι Πράσινοι και η Αριστερά, με τους πρώτους να ανεβαίνουν κατά δύο μονάδες.
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 09:50

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Λος Αντζελες -

Συντάκτης:
Νέο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Associated Press, το περιστατικό συνέβη στο γυμνάσιο του Sal Castro του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών ένας 15χρονος μαθητής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει συλληφθεί μια μαθήτρια του σχολείου και έχει βρεθεί ένα όπλο χωρίς όμως να δίνουν περαιτέρω πληροφορίες.