Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 12:54:39 πμ

Κόσμος

Η αστυνομία στο Αμβούργο κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από μία ημέρα με συνεχείς συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επενέβησαν, αφού οι διαδηλωτές πέρασαν μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στους δρόμους βάζοντας φωτιές, στήνοντας οδοφράγματα και λεηλατώντας.
Την περασμένη Δευτέρα, η ιταλίδα Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, έπειτα από άτυπη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους προέδρους Αλεξάνταρ Βούτσιτς της Σερβίας και Χασίμ Θάτσι του Κοσόβου - με στόχο την έναρξη μιας νέας φάσης συνομιλιών και την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα - επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη δέσμευση της ΕΕ όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.
Η G20 στο Αμβούργο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά στους δρόμους το κλίμα είναι η συνέχεια της προηγούμενης νύχτας: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία και προσπαθούν να αποκλείσουν τις οδούς προς τους χώρους των διαδηλώσεων, έχοντας απέναντί τους μία αστυνομία που έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη.
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός στη νοτιοδυτική Συρία και η ανακωχή αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται την Κυριακή, μετέδωσε το ιορδανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.
Δύσκολες οι συνομιλίες στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο για το ελεύθερο εμπόριο.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «σχεδόν όλοι» συμφωνούν ότι χρειάζεται ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιμονή του Τραμπ για προστατευτισμό συνεχίζονται και τον έχουν σχεδόν απομονώσει και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου -εκτός από της πολιτικής του για το κλίμα.
Στην G20 του Αμβούργου, τα ζητήματα διεθνούς εμπορίου και του περιβάλλοντος έχουν βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας, όμως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη συνάντηση εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ πλέον, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Γιατροί από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ θα επισκεφθούν τον κινέζο διαφωνούντα Λιού Σιαομπό που πάσχει από καρκίνο, πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο από πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, ενώ η κατάσταση της υγείας του Νομπελίστα της Ειρήνης επιδεινώνεται.
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή έναν 19χρονο άνδρα στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ. Οι Αρχές κατηγορούν τον άνδρα ότι σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση του Μαΐου στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 20:50

Σε εξέλιξη η πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Συντάκτης:
Στην G20 του Αμβούργου, τα ζητήματα διεθνούς εμπορίου και του περιβάλλοντος έχουν βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας, όμως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη συνάντηση εργασίας του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ πλέον, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αποδέχτηκε το στοίχημα που πρότεινε ο Έλον Μασκ της Tesla: η αμερικανική εταιρεία έχει προθεσμία 100 ημερών για να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μονάδα μπαταριών λιθίου στον κόσμο, και να λύσει έτσι το ενεργειακό πρόβλημα της περιοχής.