Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 12:35:38 μμ
etpa
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:32

Αγροτιά: Και ξανά προς τους δρόμους τραβά

Συντάκτης:

Όταν αποσύρθηκαν από τους δρόμους οι αγρότες, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, είχαν προειδοποιήσει: Μετά τις γιορτές αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα επανέλθουμε. Προχθές Κυριακή συνήλθαν στη Λιβαδιά οι εκπρόσωποι 15 αγροτικών συλλόγων της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι ημέτεροι Γιώργος Λασκάκης, Γιώργος Τερζής και Σωτήρης  Πελτεκιάδης.


Το πόρισμα της σύσκεψης ήταν ομόφωνο: η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα και ξαναβγαίνουμε στους δρόμους. Και στις 15 Ιανουαρίου τα τρακτέρ ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Τα αιτήματα: η γενική βιωσιμότητα των γεωργοκτηνοτρόφων και τα ειδικά θέματα κάθε κλάδου (αποζημιώσεις, μείωση λειτουργικού κόστους, τιμές γάλακτος και κρέατος, σήμανση της χώρας προέλευσης στα κτηνοτροφικά προϊόντα κ.ο.κ.).
Η διοίκηση του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων ν. Κιλκίς «Το Κιλκίς» συνέρχεται την Παρασκευή για να αποφασίσει την ημέρα που θα συγκαλέσει τη γενική συνέλευση των μελών- μάλλον την προσεχή εβδομάδα- όπου και θα αποφασιστεί η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της 15ης Ιανουαρίου.