Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:21:32 πμ
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:56

24/ΩΡΗ Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης 22 Απριλίου 2010 και να πλαισιώσουν μαζικά την απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε το δρόμο της δυναμικής και αμετακίνητης απόφασής μας να αντισταθούμε και να απορρίψουμε στο σύνολό της την ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, που υπακούοντας στις επιταγές της Ε.Ε., του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Διεθνούς Τραπεζικού χρηματιστηριακού συστήματος και του μεγάλου κεφαλαίου, οδηγεί τους ήδη οικονομικά αδύναμους στη φτώχεια και την ανέχεια, τη χώρα στη συνέχεια της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης και τους κερδοσκόπους να εκμεταλλεύονται την οικονομία της χώρας και τον ελληνικό λαό.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης έχουμε ονομαστική μείωση αποδοχών, μέσω της μείωσης των επιδομάτων κατά 12%, που αποτελούν μέρος του μισθού, περικοπή 30% στο δώρο του Πάσχα, περικοπή 30% στο επίδομα αδείας, περικοπή 30% στο δώρο Χριστουγέννων, ελεύθερες απολύσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 40 έτη για πλήρη σύνταξη, αλλαγή τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, - με βάση όλο τον εργασιακό βίο -, όπως δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής ο υπουργός Εργασίας, που σημαίνει δραματική μείωση συντάξεων. Η αύξηση του Φ.Π.Α, η αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων, το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 _, καθιερώνοντας ένα νέο εθνικό σπορ: το κυνήγι των αποδείξεων ή αλλιώς των (( μαγισσών )), δίνουν το τελικό χτύπημα στους πολίτες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μέτρα που μειώνουν το εισόδημά μας, που επιβάλλει η Κυβέρνηση.
Η κρίση δεν είναι πλέον μόνο οικονομική, είναι κρίση στην πολιτική και κρίση στην κοινωνία.
Για το λαό η οικονομική κρίση έχει ονοματεπώνυμο: Είναι οι Κυβερνήσεις που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και όλος ο λαός, απέναντι σε ένα καταρρέον, φθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα, που η πολιτική τάξη πραγμάτων εξαθλιώνει και χρεοκοπεί την αξιοπρέπεια της ζωής του λαού, απαντά: ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ!»