Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:08:05 πμ
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:22

Ήρθε το χρήμα και ζεστάθηκε η αγορά

 Κράτησε το λόγο της η κυβέρνηση και φέτος πλήρωσε πριν τις γιορτές και μάλιστα ολόκληρη την επιδότηση.
Από το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι αγρότες συρρέουν στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας για να εισπράξουν την κατατεθείσα από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου επιδότηση.
Συνολικά θα εισπράξουν 52.000.000 ευρώ περσσότεροι από 12.500 δικαιούχοι αγρότες του ν. Κιλκίς (το 97% του συνόλου) ενώ και για τους εναπομείναντες 300 περίπου δικαιούχους, οι δηλώσεις των οποίων παρουσιάζουν προβλήματα, λήφθηκε μέριμνα ώστε καταβάλλεται τώρα το 50% της επιδότησης και το υπόλοιπο με την εκκαθάριση.
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Κιλτίδης είχε δεσμευτεί ότι το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το σύνολο των επιδοτήσεων στο σύνολο των αγροτών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και μάλιστα στην ΠΡΩΙΝΗ εκτιμήσαμε ότι θα εξοφληθούν πάνω από το 95% των δικαιούχων.
Οι πληρωμές αναμένεται να «ζεστάνουν» πέραν των οικογενειακών προϋπολογισμών και την χειμαζόμενη αγορά του νομού και ήδη από το πρωί χθες η κίνηση στην αγορά του Κιλκίς εμφανίστηκε αυξημένη.

Συγχαρητήριο
τηλεγράφημα
του Θανάση Ρωσσόπουλου
Ο κ. Αθ. Ρωσσόπουλος ως πρόεδρος της ΟΔΑΣ Ν. Κιλκίς, χαιρετίζοντας την έγκαιρη καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό και τον Υφυπουργό Κ. Κιλτίδη το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:

«Από σήμερα οι αγρότες δικαιούχοι των κοινοτικών επιδοτήσεων πληρώνονται, πριν τις γιορτές και τις 15 Δεκεμβρίου, όπως δεσμεύτηκε και ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης.
Οι αγρότες τιμούν όσους τους τιμούν. Επιτέλους, η δέσμευση για «όλα τα λεφτά σε όλους» εκπληρώνεται. Συγχαίρουμε τον πρωθυπουργό μας Κ. Καραμανλή και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αναμένουμε ανάλογη συνέχεια. Κρατήστε τον πήχη ψηλά.»
Με εξαιρετική Τιμή
Αθανάσιος Ρωσσόπουλος
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ) Ν. Κιλκίς.