Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:39:08 πμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Αντίδραση Μπαλάσκα για αποζημιώσεις αγροτών

Συντάκτης:

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας μετά τη γνωστοποίηση του ύψους της αποζημίωσης στα σιτηρά λόγω της ξηρασίας του 2007, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την πλήρη  συμπαράστασή μου στους αγρότες του νομού που πλήττονται από την ακατανόητη απόφαση να τους δοθεί η εξευτελιστική αποζημίωση του 1,33 ευρώ/ στρέμμα σκληρού σίτου. Στο πρώτο πλήγμα που υπέστησαν από την ξηρασία προστίθεται και δεύτερο από την κυβερνητική απόφαση που προδίδει αναλγησία μπροστά στο οικονομικό δράμα τους.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:14

Αποπληρωμή σχεδίων βελτίωσης και ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:

Εκκρεμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο, που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης και Σχέδια Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ, τακτοποιούνται με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή. Με την υπογραφή των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, το Υπ.Α.Α.Τ προχώρησε στην αποπληρωμή της δεύτερης και τελευταίας δόσης Επενδυτικών Σχεδίων στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου  (Ο.Π.Α.Α.Χ), ύψους 3.200.000 ευρώ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Επιστρέφουμε τη ζητιανιά

Συντάκτης:

Την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου συνάντησε η ανακοίνωση της εξευτελιστικής τιμής της αποζημίωσης που ενέκρινε ο ΕΛΓΑ για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες στα σιτηρά από την ξηρασία του 2007. Η ανακοίνωση με το 1,33 ευρώ/ στρέμμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς».

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:33

23η AGROTICA

Συντάκτης:

Όχι απλά ανθεκτική στην διεθνή κρίση, αλλά και ενδυναμωμένη με νέες συμμετοχές στους κλάδους πολλαπλασιαστικού υλικού-φυτωρίων και εφοδίων-λιπασμάτων αναμένει τους επισκέπτες της, από την Τετάρτη 3 έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, η 23η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

Επί μήνες διέρρεαν πως η αποζημίωση θα είναι γενναία και θα κυμαίνεται περί τα 10 ευρώ. στρέμμα στο σκληρό. Και ανακοίνωσαν τελικά πως για την ξηρασία του 2007 οι σιτοπαραγωγοί σκληρού θα εισπράξουν στο ν. Κιλκίς την ελεημοσύνη του 1,33 ευρώ.στρέμμα.

Μια ανακοίνωση που προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά για την ουσία του θέματος της πώλησης των σιτηρών εξέδωσε η διοίκηση της Ένωσης Κιλκίς, απαντώντας μάλιστα σε ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ.
Την καταχωρίζουμε αυτούσια και ως έχει:
«Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας σας ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2009 στις σελίδες 1 και 5 με τίτλο «Η ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΙΤΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΚΙΛΛΚΙΣ» και σε απάντηση του δημοσιεύματος ανακοινώνεται ότι:

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:09

Η πρώτη πώληση σιτηρών από την ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ύστερα από νηνεμία 17 μηνών οι πρώτες ποσότητες σκληρού σίτου, από αυτές που συγκέντρωσε η ΕΑΣ Κιλκίς για λογαριασμό παραγωγών, πουλήθηκαν σε έμπορο. Η τιμή όμως ελάχιστα απέχει από το θεωρηθεί εξευτελιστική, καθώς στο «χέρι» είναι ακριβώς 14,3 λεπτά/κιλό!

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:51

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι η ψηφιοποίηση

Συντάκτης:

Η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων αργεί και όλα δείχνουν ότι φέτος οι αγρότες θα λάβουν προκαταβολή μόνο των επιδοτήσεων που δικαιούνται πριν τις γιορτές. Το καλό προηγούμενο της περσινής χρονιάς όταν στις αρχές Δεκεμβρίου (4 /12/08) καταβλήθηκε στους δικαιούχους αγρότες το 100% των δικαιωμάτων τους, φέτος φαντάζει άπιαστο όνειρο. Η διαδικασία ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων για τη βελτίωση του συστήματος ΟΑΣΔΕ και τη διαφάνεια στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εφαρμόζεται για πρώτη χρονιά και ως είθισται καθυστερεί.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:38

Η μη απαρτία εμπόδισε το άνοιγμα των προσφορών

Συντάκτης:

Η σπορά ξεκίνησε και στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς δεν κατάφεραν να συνεδριάσουν με απαρτία ώστε να ανοίξουν τις κατατεθείσες προσφορές ενδιαφερομένων για πώληση ακινήτων της. Ειδικότερα  στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής επρόκειτο να συμμετάσχουν πλην των μελών της διοίκησης και τα πέντε μέλη της Επιτροπής της γενικής συνέλευσης ώστε με κανόνες διαφάνειας να ανοιχτούν οι προσφορές για πώληση ακινήτων της οργάνωσης.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:24

Θα αργήσουν, αλλά θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις

Συντάκτης:

Ο διοικητικός έλεγχος των στοιχείων παραγωγής για τη σιτοδεία του 2008 στον. Κιλκίς, τελευταία διαδικασία πριν την πληρωμή, επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις στις οποίες είχαμε προβεί, σε σχετικά δημοσιεύματά μας.
Α. Ο ν. Κιλκίς υπέστη καταστροφές σε ποσοστό που δικαιολογεί την καταβολή αποζημιώσεων
Β. Το ύψος των στρεμματικών αποζημιώσεων θα κυμανθεί περί τα 10 ευρώ.