Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:37:24 πμ
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:24

Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών

Τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών από την πλευρά της διοίκησης της ΑΤΕ προκαλούν την οργή του αγροτικού κόσμου ενώ συνιστούν και υποτίμηση της νοημοσύνης του. Ο Διοικητής της Αγροτικής κ. Μηλιάκος, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, διατυμπανίζει ότι «αφού το δάνειο είναι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου δεν χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα». Τούτ’ αυτό δήλωσε και ο κ. Κιλτίδης με την επισήμανση ότι το δάνειο αποτέλεσε πολιτική απόφαση της κυβέρνησης οπότε δεν χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».


Ο κ. Κιλτιδης θορυβημένος από τις δυσμενείς εξελίξεις επικοινώνησε πολλές φορές με τον κ. Μηλιάκο, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν χρειάζεται ενημερότητα, αλλά το τραγικό και συνάμα δηλωτικό των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται στις πλάτες των αγροτών είναι ότι η διαβεβαίωση αυτή δεν παρέχεται από την ΑΤΕ και γραπτώς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η τοπική διεύθυνση της ΑΤΕ απέστειλε από τις 27 Φεβρουαρίου σχετικό ερώτημα στην διοίκηση της ΑΤΕ αν μπορεί να πληρώσει χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Αλλά από την Αθήνα δεν έλαβε γραπτή απάντηση μέχρι και χθες, ενώ και σε τηλεφωνική επικοινωνία η οδηγία της Αθήνας ήταν «ξέρετε τι θα κάνετε»!
Και οι υπάλληλοι στο Κιλκίς γνωρίζουν ότι σε κάθε δάνειο απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Αυτά τα τραγικά συμβαίνουν βιώνουν οι αγρότες μας.