Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 5:20:55 πμ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 22:00

Απατεώνες είμαστε;

Συντάκτης:

Πριν τις εκλογές του Γενάρη του '15 ο Τσίπ(ρ)ας έλεγε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν πρώτος, το ίδιο βράδυ Μνημόνιο δεν θα υπήρχε. Ότι θα καταργούσε με ένα νόμο και με ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας, θα αποκαθιστούσε συντάξεις κ.λ.π..  
Μετά τις πρώτες εκλογές του 2015 έβγαζε λόγους στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενος ότι βάζει «οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της». Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «χαρτογιακάδες» τους τροικανούς, στους οποίους θα απαγορευόταν να συναντούν υπουργούς και να σουλατσάρουν στα υπουργεία.


 Του είπε δηλαδή ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά και αδιέξοδα.
Και ο ελληνικός λαός έκανε την υπέρβαση και ψήφισε «αριστερή» κυβέρνηση για πρώτη φορά. Και του έδωσε ακόμη περισσότερη δύναμη όταν το 62% των Ελλήνων ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπ(ρ)ας τι έκανε;
Έκανε τη μεγαλύτερη κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) και ψήφισε το μνημόνιο ενώ εξελέγη ακριβώς για το αντίθετο. Για να καταργήσει το μνημόνιο.
Είπε δηλαδή ψέματα στο ελληνικό λαό. Πως λέγεται αυτός που λέει ψέματα για να ξεγελάσει τον λαό; Να ανατρέξουμε στον Μπαμπινιώτη;
Κατ’ αρχήν απατεώνας (αρχ. Φέναξ) είναι το πρόσωπο που ξεγελάει κι εξαπατά συστηματικά τους άλλους για δικό του όφελος, με το να εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη, την καλή διάθεση που δείχνουν ή την αφέλειά τους.
Και ο πολιτικός απατεώνας είναι αυτός που μεταξύ άλλων:
Παραμορφώνει τη γλώσσα με σκοπό να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα    της εξουσίας.
Παραπληροφορεί και παραπλανά
      Που χρησιμοποιεί έννοιες με φορτισμένο ιδεολογικά, εθνικά, ηθικά, πολιτικά) περιεχόμενο, της πατρίδα, λαός, έθνος, αριστερά, δεξιά, συντηρητικός –προοδευτικός, προδότης, πατριώτης κλπ.
      Που κινδυνολογεί και εκφοβίζει
Που χρησιμοποιεί τη λαϊκιστική και μεσσιανική ρητορεία.
      Που μεταβάλλει σε αγέλες τα ανθρώπινα πλάσματα
Όσα λοιπόν έλεγε η «αριστερή» (και ο κώλος της μαϊμούς πράσινος είναι) κυβέρνηση ήταν μια φενάκη δηλαδή απάτη, ψέμα, κοροϊδία. (σιγά το πράγμα θα πει κανείς. Και η ιστορία της ανθρωπότητας ξεκίνησε με μια απάτη).
Πως το είπε εκείνη η «θεία» με την τσιριχτή φωνή που βγαίνει κάθε λίγο στα κανάλια; Η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ντε, η κ. Φωτίου. Αυτή που είπε για τα γεμιστά γιαλαντζι (ψεύτικα, χωρίς κιμά δηλαδή) που χορταίνει ολόκληρη οικογένεια.
-Καλέ αυτά  τα λέγαμε πριν ξανακάνουμε εκλογές. Τώρα δεν ισχύουν.
Δηλαδή με συγχωρείτε. Απατεώνες είμαστε;
Σωπάστε καλέ, τι απατεώνες; «Άλαλα τα χείλη των ασεβών» που θα πουν για εσάς τέτοιο πράγμα. «να πέσει φωτιά να τους κάψει», «στήλη άλατος να μείνουν». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απατεώνες;