Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:10:31 μμ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 21:47

Ελα και μην αγανακτάς...

 Ασκείς κριτική στα πεπραγμένα της τοπικής εξουσίας και μετά  μετανιώνεις γι αυτά που τους καταμαρτυρείς. Λυπάσαι και στενοχωριέσαι για την αντίληψή τους περί το διοικείν, διότι σχεδόν όλοι είναι γνωστοί και φίλοι και δεν γίνεται να αλληλοκοροϊδευόμαστε.

Δε γίνεται  να μην καταγγείλεις την απραξία τους (η επιεικέστερη έκφραση) γιατί η εντύπωση που δίνουν με την συμπεριφορά τους είναι ότι περνούν τον Λαό  τουλάχιστον για πολύ ανόητο.
  Παράδειγμα ,ο τρόπος παρουσίασης προ δεκαημέρου του δρόμου Κιλκίς-Άσσηρος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Αντί να πουν στον άνθρωπο " γίναμε ρεζίλι. Πέντε χρόνια δεν μπορούμε να αποτελειώσουμε ένα κομμάτι δρόμου 4,5 χιλιομέτρων"(ομολογώντας την ανευθυνότητα και ανικανότητά τους),αυτοί, περιχαρείς τον περιέφεραν  κατά μήκος του δρόμου, δείχνοντάς του πόσο περήφανοι και ευχαριστημένοι είναι  από το 'έργο τους' !!! Και θαρρείς και όλα πήγαν περίφημα με αυτόν τον  δρόμο, πριν καλά καλά καταπιαστούν με το κομμάτι του δρόμου απο Ν.Σάντα μέχρι Άσσηρο, γέμισαν το κεφάλι του Μητσοτάκη  με παραμύθια περί σύντομης ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Δοιράνη .( Θα νόμιζε κανείς ότι αύριο βάζουν μπρός και σ αυτό το κομμάτι.) Ειλικρινά,ο επιχώριος Περιφερειαρχης, είναι ευχαριστημένος από την πρόοδο των εργασιών; Νομίζει ότι ο Λαός δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα; Πίστεψε κανείς το παραμύθι της ......Δοϊράνης; (Μιλάμε γι αυτόν τον αιώνα)
  Ο δικτάτορας Κονδύλης είχε πει το περιβόητο "άν ήξερα πόσο ανόητος είναι αυτός ο Λαός, θα τον κυβερνούσα από λοχίας."
   Μήπως και ο κύριος περιφερειάρχης, πιστεύει τα ίδια για τον εαυτό του;

ΠΑΡΗΓΟΡΗ ΕΙΔΗΣΗ
 Την είδηση την άκουσα στην τηλεόραση προ 10ημέρου περίπου. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, Ιταλικό δικαστήριο υποχρέωσε τον εργοδότη εργάτριας να της δώσει 10ήμερη άδεια με αποδοχές, προκειμένου αυτή να φροντίζει (περιποιείται) το σκυλάκι της ,λόγω σοβαρής εγχείρησης που είχε κάνει.
   Το δικαστήριο δέχθηκε ότι  η Ιταλίδα που είναι άγαμη ,ζει μόνη της και μοναδική παρηγοριά και συντροφιά έχει αυτόν τον πιστό της φίλο που τον θεωρεί μέλος της οικογενείας της. Επειδή δε, αν πήγαινε στην δουλειά, δεν θα είχε κάποιον να φροντίσει τον άρρωστο, εξέδωκε την παραπάνω απόφαση.
   Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη του ότι δεν γίνεται η ιταλική νομοθεσία να απειλεί τόσο σοβαρές ποινές γι αυτούς που βασανίζουν τα ζώα και ταυτόχρονα να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας τους. Χίλια μπράβο στην ιταλική δικαιοσύνη που τιμά την Ευρώπη. Φρονώ ότι στις ΗΠΑ όπου η νομοθεσία  είναι φιλεργοδοτική, ουδέποτε θα εξεδίδετο παρόμοια απόφαση.

 ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ
Διάβασα στην εφημερίδα ότι ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί αποζημίωση από το κράτος, αλλα δεν έγραφε η εφημερίδα τον λόγο.
   Καλά κάνει ο άνθρωπος. Αφού δεν τον άφησαν να σαπίσει στις φυλακές και αποζημίωση θα μας ζητήσει και διαφυγόντα κέρδη θα μας ζητήσει και ηθική βλάβη θα μας ζητήσει. Και λέω "θα μας ζητήσει'' γιατί το κράτος είμαστε εμείς οι πολίτες και κάθε ποσό που τυχόν του καταβάλει το κράτος  βγαίνει από την τσέπη μας.

 ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;
Επανειλημμένως  άκουσα τον Τσίπρα να ομολογεί από την τηλεόραση, μετα την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ότι "διανύουμε την καλύτερη  περίοδο στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, από το 1950 μέχρι σήμερα."
   Με άλλα λόγια μας λέει ο Τσίπρας ότι ούτε με τους δεξιούς Λαϊκούς, ούτε με τον Συναγερμό του Παπάγου, ούτε με την ΕΡΕ του γερο Καραμανλή, ούτε με το ΠΑΣΟΚ  του Παπανδρέου, αλλά ούτε ακόμη με τους Παπαδόπουλο-Παττακό οι σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ ήταν τόσο εγκάρδιες και καλές!
   Μπράβο ρε Τσίπρα. Κι εμείς νομίζαμε ότι οι Αμερικάνοι είναι οι σφαγείς των Λαών. Μας συγχωρείς για το λάθος. Δεν σε είχαμε καταλάβει καλά.

 ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ
Να λέμε τα καλά και τα άσχημα του Δήμου μας.
  Η υποδοχή των Τούρκων από την Τούζλα εκ μέρους της δημοτικής αρχής την περασμένη Τρίτη, αν και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, υπήρξε ικανοποιητική. Παρότι δεν δαπάνησε τίποτε ο Δήμος για τους επισκέπτες, έδειξε ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Και αυτό υπήρξε αρκετό και ικανοποίησε τους φιλοξενούμενους μας..Και αυτά είναι τα καλά μας.
   Από την άλλη μεριά, έχουμε και τα κακά μας.
   Η υπόθεση της μη λειτουργίας της καφετέριας του Λόφου συνεχίζει να εκκρεμεί και αυτό δεν φαίνεται να ταράσσει τον ύπνο κανενός δημοτικού συμβούλου. Επίσης ανακοινώνονται από το δήμαρχο κυκλοφοριακές επεμβάσεις στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλισθεί οι νόμιμοι όροι υλοποίησης του έργου και αυτό φαίνεται να μη απασχόλησε ιδιαίτερα τους ιδίους συμβούλους.
  Συγγνώμη κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι αν σας ενοχλώ .Φαίνεται ότι κάνω λάθος που ομιλώ στο όνομα των δημοτών σας. Αν και οι εκλογικοί κριτές θα είναι αυτοί.

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
Τελευταία  λόγω της ψήφισης νόμων που ρυθμίζουν τα "δικαιώματα" των ομοφυλοφίλων, κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα.
  Ήτανε, λέει, ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που όχι μόνο παντρεύτηκαν, αλλά υιοθέτησαν και παιδί.
   Μιά ημέρα, που είδε ο μικρός κατά λάθος την "τσουτσού" του πατέρα του στην μπανιέρα, του είπε με  την αθωότητα που διακρίνει τα μωρά.
-"μπαμπά η τσουτσού σου είναι πολύ μεγάλη."
   Και κείνος σαν να μη συμβαίνει τίποτε απάντησε στο παιδί:
-" Και που να δεις της μαμάς σου μικρέ μου."