Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 9:08:10 μμ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 09:19

Γάμος ομόφυλων σημαίνει κατάργηση πατρότητας και μητρότητας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Συνεχίστηκε όλες  τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, με την κυβέρνηση να προτίθεται - σύμφωνα με διαρροές που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο - να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στις αρχές Φλεβάρη.

Επειδή γίνεται μια κουβέντα για τη θέση του ΚΚΕ παραθέτω αποσπάσματα από τον ομιλία του γ.γ. του κόμματος στη Βουλή την Πέμπτη 18-1.

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ούτε είναι, ούτε φυσικά μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι, υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Αυτό βέβαια προσπαθείτε να κάνετε και με τη μονοθεματική ατζέντα που έχετε επιβάλει, με τη συνδρομή φυσικά και Μέσων Ενημέρωσης.

 Αλλά να εμφανίζεται και ο κ. Μητσοτάκης ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, ε, αυτό πάει πολύ. Μπορεί τα άλλα κόμματα να σας σιγοντάρουν σε αυτή σας την προσπάθεια, εμείς όχι. Από πού κι ως πού η κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων;» είπε o κ Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Όταν το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την ακρίβεια, είναι να φεύγει από το σούπερ μάρκετ με τις τσάντες άδειες, αφού το 1/4 της τιμής των προϊόντων είναι φόρος.

«Πάει πολύ, λοιπόν» είπε, απευθυνόμενος στη κυβέρνηση, «να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. 

Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους».

Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών. Λέτε ότι θα το φέρετε, επειδή “αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες.

Αυτά προς το παρόν. Γιατί θα δούμε και τις συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ όταν έρθει και θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά».

 

 Και ένα ευτράπελο για το θέμα:

Τζιουμπάνος απ’ τ’ Άγραφα

Σαν πολύ καλά να τα λέει ο Κουστούμπας.

Ο μόνος σοβαρός εκεί μεσ’ τη Βουλή θα τουν ψηφίσω σίγουρα.

Ιγώ πρόβατα Τζιουμπάνος απ' τ' Άγραφα

και γίδια φύλαγα μια ζωή ποτέ δεν είδα να πάει κριάρ με κριάρ και και τραϊ με τραϊ ή πρατίνα με πρατίνα ούτι γίδα με γίδα.

Που τα βρήκαταν τώρα αυτά να πάει άντρας μ’ άντρα κι γναίκα με γναίκα .

Τι αηδείες και ξεράσματα είναι αυτά…ου να ντραπείτε και να χαθήτε απού μπρουστάμ …

Για πετι μι γραμματιζούμενοι που τα ξερετι καλύτερα από μένα εχτι δει ποτές να πάει κριαρ μι κριαρ κα τραί μι τραί και πρατίνα με πρατίνα η γίδα με γίδα και να γεννάν αρνιά και κατσίκια..να του μάθω κιγώ μήπως γίνετε κι ετσ για να σφάξω τα κριάρια και τραγιά να μην τα ταίζω το χειμώνα…