Quantcast
Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 9:10:41 μμ
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 21:12

Η επιστολή του Κατρούγκαλου, του Ψαλιδοχέρη

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πήρα, όπως άλλοι 250.000 συνταξιούχοι, την επιστολή του υπουργού Εργασίας με την οποία,-όπως γράφει- με πληροφορεί «υπεύθυνα» για τη σύνταξή μου. μόνο
που όχι μόνο δεν εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών αλλά περιέχει και στοιχεία διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα του ΓΛΚ για την κύρια σύνταξη  και του ΕΤΕΑ (ΤΑΔΚΥ) για την επικουρική.


Δεν φτάνει που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατακρεούργησε, μεταξύ άλλων και  τις επικουρικές συντάξεις γινόμαστε και αποδέκτες μιας επιστολής που η λέξη κοροϊδία δεν αρκεί και είναι πολλή φτωχή για να περιγράψει το περιεχόμενό της. Να ένα μικρό δείγμα.
Ο άνθρωπος που έχει μακελέψει, με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, επιμένει στα ψεύδη και στην παραπληροφόρηση  με τις δημόσιες ανακοινώσεις του συνεχίζοντας την προπαγάνδα. Μόνο που αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά. Είναι ο άνθρωπος, ο «κομμουνιστής» (αυτός που κάνει «νταβατζιλίκι» με το πέρασμά του από την ΚΝΕ), που σε πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τον απεικόνισαν σαν τον σύγχρονο... «ψαλιδοχέρη»
Να ένα απόσπασμα από την ανακριβή, αυθαίρετη, απαράδεκτη ψευδή επιστολή.
«Γνωρίζω καλά ότι οι σημερινές συντάξεις -και η δική σας- είναι πολύ μικρές κατώτερες από τις ανάγκες σας. Με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας, όμως, θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων… η ανάπτυξη θα αντανακλάται και στις νέες συντάξεις …όταν οι νέες και οι παλιές συντάξεις θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Και η δική σας σύνταξη θα αυξηθεί …ο νόμος δεν προβλέπει νέες μειώσεις, εφόσον ένας από τους σκοπούς της είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας του συστήματος!!!
Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά σε παράδειγμα με ποσά. Οι συνταξιούχοι ξέρουν… ξέρουν που έφτασαν οι συντάξεις τους με τις περικοπές που έκαναν οι ΠΑΟΚ_ΝΔ, οι ΠαπανδρεοΣαμαροΒενιζέλοι. Και οι σημερινοί «αριστεροί»
Αλλά και η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας γραμμή της ανακοίνωσής της,  επιτίθεται στους συνταξιούχους, αφού γι' αυτήν «γενεσιουργός αιτία των ελλειμμάτων» στα Ταμεία, όπως ισχυρίζεται, είναι η έλλειψη «ισονομίας» στο ασφαλιστικό σύστημα. Το γεγονός, δηλαδή, ότι κάποιοι συνταξιούχοι είχαν διαφορετικούς όρους συνταξιοδότησης από κάποιους άλλους, αυτή είναι η αιτία των ελλειμμάτων!
Ούτε η εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων σε βάρος του ΙΚΑ, ούτε η μαύρη - ανασφάλιστη εργασία, που ακόμα και σήμερα ξεπερνά το 25%, ούτε τα δισ. ευρώ αποθεματικά της Κοινωνικής Ασφάλισης που λεηλατήθηκαν στη διάρκεια δεκαετιών από το αστικό κράτος για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, ούτε κι αυτά που χάθηκαν στο χρηματιστήριο!
Επίκαιρα και σήμερα τα λόγια του Λένιν, που έλεγε πως η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό.
Αλλά το άκρον άωτον του κυνισμού και της αναλγησίας: Η επιστολή τελειώνει ως εξής: οι υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων είναι στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση!
Όμως στην επιστολή υπάρχει μόνο μια υπογραφή του «Καρούμπαλου» . Δεν υπάρχει το λογότυπο του Υπουργείου (τίτλος, διεύθυνση, Τμήμα, τηλ., επικοινωνίας, αρμόδιος υπάλληλος για πληροφορίες κ.λ.π.) τόση ξεφτίλα!!!