Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:55:24 μμ
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 09:33

Η χώρα μας δεν είναι ούτε Μπανανία, ούτε Ερντογανία!

Η Χώρα μας διολισθαίνει προς τον  αυταρχισμό και διολισθαίνει επικίνδυνα. Μπορεί οι επιθετικές εξάρσεις του γνωστού Πολάκη κατα της Δικαιοσύνης να βρίσκουν σύμφωνους κάποιους που για δικούς τους λόγους (ουσιαστικούς ή ιδεολογικούς) αισθάνονται εκδικητική ικανοποίηση,

αλλά η πραγματικότητα είναι ότι παρόμοιες συμπεριφορές συνιστούν έγκλημα κατα των Συνταγματικών θεμελίων της Δημοκρατίας μας. Ιδιαίτερα όταν οι επιθέσεις αυτές δεν αποδοκιμάζονται, αλλά επιτείνονται απο τον  ίδιο τον Πρωθυπουργό ( Χαρακτήρισε την Δικαιοσύνη "θεσμικό εμπόδιο")
Το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό μας σύστημα όχι μόνο απειλείται από παρόμοιες συμπεριφορές, αλλά φαίνεται ότι εισέρχεται σε προγραμματισμένη ευθεία καταργήσεώς του.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι παραπάνω "δηλωσίες", δεν είναι γραφικοί περιθωριακοί τύποι, αλλά διακεκριμένοι πολίτες που ασκούν εξουσία. Γι αυτό και οι όποιες υποθέσεις για τις προθέσεις τους, δεν συνιστούν καταστροφολογία, αλλά βάσιμες υποψίες τις οποίες δεν μπορεί (αλλά και δεν πρέπει) να αντιπαρέλθει άκριτα ο αυριανός ψηφοφόρος.
Όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου κ.Τσίπρα θα επιθυμούσαν να μην έχουν στις χώρες τους δικαστικό σύστημα ελέγχου των αυθαιρεσιών τους. Ο αυταρχισμός βολεύει την εκτελεστική εξουσία. Καθιέρωσαν όμως οι συνταγματικές δημοκρατίες το τριαδικό σύστημα εξουσίας για να επιφέρουν ι σ ο ρ ρ ο π ί α στη λειτουργία της Πολιτείας.
Και ναι μεν η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία εδράζεται στο τρίπτυχο της Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας, στην πραγματικότητα όμως έτσι όπως λειτουργεί σήμερα η Δημοκρατία μας, η Νομοθετική απορροφήθηκε σχεδόν από την Εκτελεστική. Η μόνη εξουσία που απέμεινε  για να ελέγχει τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης, είναι η Δικαστική. Κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης στόχο της έχει την ορθή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος.
Αυτός που θα κρίνει την Συνταγματικότητα του νόμου και την ορθή εφαρμογή του, δεν είναι ο εκάστοτε Τσίπρας ή Πολλάκης, αλλά η δικαιοσύνη ως θεσμικός φορέας. Γι αυτό άλλωστε και η Ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι διασφαλισμένη από το ίδιο το Σύνταγμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ  που συμφωνούν με τους αναρχικούς των Εξαρχείων και τις ¨Ηρριάνες" των πυρίνων της φωτιάς, δημόσια δηλώνουν ότι "πήραμε μεν την Κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε την εξουσία". Ονειρεύονται προφανώς ότι αν ποδηγετήσουν την δικαιοσύνη, θάρθει η ώρα και των άλλων πυλώνων της Δημοκρατίας, όπως του στρατού, της εκκλησίας ,της πνευματικής ηγεσίας κλπ.
Πάντως, αυτές οι επιθετικές συμπεριφορές του Τσίπρα, του Κοντονή, του Πολλάκη, του Παπαγγελόπουλου κλπ κατά της Δικαιοσύνης δεν πείθουν κανένα ότι προέρχονται -δήθεν-από το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στη Χώρα μας.
Άρχισαν να θυμίζουν τον παράλογο ηγέτη της γείτονος, ο οποίος με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις   στη δικαιοσύνη, μετέτρεψε την Χώρα του σε Ερντογανία. Σήμερα η μισή Τουρκία στηρίζει τον Ερντογάν και η άλλη μισή, τον μισει θανάσιμα.
Η Χώρα μας πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά τον εθνικό διχασμό και δεν είναι καιρός για νέες διαιρέσεις, μίση και πάθη. Άς βρεθεί επι τέλους κάποιος σώφρων άνθρωπος δίπλα στον Πρωθυπουργό και να του μιλήσει για την δικαιοσύνη και τον θεσμικό της ρόλο. Όχι όταν μας αρέσουν οι αποφάσεις της είναι καλή και όταν δεν μας αρέσουν αποτελεί "θεσμικό εμπόδιο"
Δυστυχώς η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ως αποδεικνύεται από την συμπεριφορά της, δεν πληροί τεκμήρια αντικειμενικότητος. Μάλλον δεν  είναι ο ζητούμενος "ειδικός  σύμβουλος" για το γραφείο του Πρωθυπουργού, αν κρίνουμε από τα πυρά που συγκέντρωσε εναντίον της από τους τέως συναδέλφους της
Οι Έλληνες κύριε Πρωθυπουργέ σε θέλουν τηρητή και προστάτη των συνταγματικων ελευθεριών τους και πιστό εφαρμοστή των κανόνων λειτουργίας της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος.
Η Χώρα μας δεν είναι ούτε Μπανανία ,ούτε Ερντογανία.