Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 7:37:32 πμ
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 15:17

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα Ριπάς

pinelis
Το πολυτεχνείο ζει, μας εμπνέει και μας δεσμεύει. 38 χρόνια μετά, σήμερα είναι πιο ζωντανό το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό περιεχόμενό του. Η ιστορία του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν είναι μονάχα πηγή έμπνευσης μα και σημαντικών διδαγμάτων.Κανένας δισταγμός, καμιά αναμονή, κανένας φόβος. Κάτω η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, καθώς και τα «εξαπτέρυγά» τους… Εργατική αντεπίθεση. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Τα διλήμματα ευρώ ή δραχμή είναι κίβδηλα. Στην καπιταλιστική Ελλάδα η ζωή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα παραμείνει κόλαση.
* * *
Ένας είναι ο δρόμος για να νικήσει ο λαός. Η ακούραστη οργάνωση της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους σε επαναστατική γραμμή με στόχο και προσανατολισμό την κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
* * *
Όσο για τη γενιά του Πολυτεχνείου που τόσο ενοχοποιείται: δεν είναι μόνο κάποιοι επώνυμοι που έκαναν «νταβατζηλίκι» και προβάλλονται επειδή συμβιβάστηκαν. Είναι και χιλιάδες που βρέθηκαν στο καζάνι της  βιοπάλης, στους καθημερινούς αγώνες και έδωσαν απάντηση στο ερώτημα που έβαλε ο Γληνός: «Ή με τη συντήρηση ή με την προσαρμογή ή με την εργατική τάξη στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου».
* * *
Παπαδήμος: Ο Σωτήρ. Το εκλεκτό τέκνο, των τραπεζών και του κεφαλαίου. Το «μεγάλο κεφάλι», που ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ήταν σημαντικός παράγοντας για την είσοδο στην ΟΝΕ, της καταλήστευσης του λαού με το Χρηματιστήριο και του «σουάπς» με την «Γκόλνταμ Σακς».
* * *
Δε φτάνει που το 30% και πλέον των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ζητάνε διακανονισμό, μας φορτώνουν τώρα και το χαράτσι. Και μάλιστα με την απειλή της διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Για να διασφαλίσουν δε, την πληρωμή, προκάλεσαν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ούτως ώστε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να μη δέχεται να καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο της ΔΕΗ και των δημοτικών τελών!!!.
* * *
Μιλάμε για πολιτική αλητεία!
* * *
Πάντως πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να συμπαρασταθούν στους δημότες τους και έχουν στηθεί λαϊκές επιτροπές  στις οποίες συμμετέχουν Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Οργανώσεις κ.λπ.
* * *
Καλά για το Κιλκίς μην μιλάμε. Ως συνήθως «μακάριοι», «άκρα του τάφου σιωπή», «καναπεδάτοι» οι μαζικοί φορείς, όπως για όλα τα προβλήματα και του νομού.
* * *
Να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει μια λύση. Με οργανωμένο, όμως,  λαϊκό αγώνα.
Συγκεκριμένα:
1. Η μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών. Ποια είναι η διαδικασία: Επιλέγουμε τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό και όχι τις λεγόμενες εισπρακτικές μηχανές γιατί δεν επιτρέπουν μερική εξόφληση. Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες Συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.
Στη συνέχεια θα πρέπει με το απόκομμα της συναλλαγής (από το ΑΤΜ) να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, ζητώντας και επιμένοντας σε απόδειξη παραλαβής. Αυτό πρέπει να γίνει μαζικά προς τη ΔΕΗ γι' αυτό και χρειάζεται να απευθυνόμαστε στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές και όχι ατομικά.
Αν η ΔΕΗ δε δεχτεί να τα παραλάβει μπορούμε να τα στείλουμε με εξώδικο, που επίσης μπορεί να είναι ομαδικό. Τα σωματεία, τα συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο γιατί έτσι κι αλλιώς μόνο με την οργανωμένη πάλη μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και να έχει αντίκρισμα ο αγώνας. Έχει μεγάλη σημασία αν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες μαζικά χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόπο πληρωμής του ποσού που αντιστοιχεί μόνο στο ρεύμα και, ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα μαζέψουν τους λογαριασμούς και γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις.
2. Άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι η παρεμπόδιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση ώστε να μη διακόψουν το ρεύμα. Επίσης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, με τις οποίες θα ζητείται από τον ειρηνοδίκη με προσωρινή διαταγή να απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Έχει μεγάλη σημασία και αυτή η διαδικασία να γίνει μαζικά, ώστε να έχει αποτελέσματα.
Και σε αυτή την περίπτωση, τα σωματεία, τα συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο, με οργανωμένη δράση για να έχει αποτέλεσμα αυτή η μορφή πάλης.
Τα τεκμήρια, τα χαράτσια και άλλα που αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία, μας θυμίζει τις ιστορίες του Ναστραντίν Χότζα.
«Ο Ναστραντίν Χότζας αγόρασε ένα γάιδαρο για τις αγροτικές δουλειές του. Ο Βασιλιάς το έμαθε και του επέβαλε πρόστιμο. Ο Χότζας προβληματίστηκε αλλά πήγε και το πλήρωσε. Λίγο μετά άρχισε που να αλωνίζει, ο Βασιλιάς του επέβαλε φόρο να παραδώσει τη μισή σοδειά από το σιτάρι του.   Ο Χότζας απογοητεύτηκε αλλά πήγε και το παρέδωσε. Το υπόλοιπο σιτάρι το έκανε αλεύρι, ο Βασιλιάς όμως διέταξε να κατασχεθεί το μισό. Ο Χότζας με δάκρυα στα μάτια, παρέδωσε το μισό αλεύρι. Μάζεψε τις σταχόμπαλες για να ταΐσει το γάιδαρό του, αλλά όταν το έμαθε ο Βασιλιάς, κατέσχεσε το γάιδαρο. Ο Χότζας γελώντας πήγε να παραδώσει το γάιδαρο. Κάποιος τον ρώτησε γιατί γελάει. Και αυτός απάντησε: «Τώρα που γελάω τώρα σοβάρεψαν τα πράγματα»… το καταλάβαμε  μπρε; (από άρθρο του Σάκη Τζακόπουλου, στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» της 23/10/2011).

Τι έγινε ΠΑΣΟΚοφύλακες που πιστεύετε, ακόμη,  σε ένα ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά δεν υπάρχει εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια;  Συγκυβέρνηση με τη «Δεξιά» και τον Καρατζαφύρερ:
«Το να κλέψω το «Κράτος» είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ το να με κλέψει είναι ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!