Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 6:01:05 μμ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:31

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

 

pinelis


Στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Πέμπτης 8 Ιούλη 2010 έχει μια φωτογραφία του κ. Λομβέρδου, που τον δείχνει να κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, με την παρακάτω λεζάντα:  «Τρόικα εκεί; Εντάξει πέρασε! (το ασφαλιστικό)». Το σχολιάζω γιατί ήταν πολύ έξυπνο και μου άρεσε.
Π
Στην ίδια έκδοση της εφημερίδας, στο ρεπορτάζ για τη συζήτηση και τη ψηφοφορία στη Βουλή, έχει μια φωτογραφία, μισής σελίδας περίπου, με το μεγαλύτερο τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που αποθανατίζει τη στιγμή που  οι βουλευτές του χειροκροτούν την ανακοίνωση ότι «πέρασε» το ασφαλιστρικό.  
Π
Την κράτησα στο αρχείο μου τη φωτογραφία, γιατί είναι αποκαλυπτική και έχει.. ιστορικό χαρακτήρα. Κάποια στιγμή θα την κάνουμε αναπαραγωγή, μαζί με τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν το ασφαλιστρικό ομού με τους συμμάχους τους, του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, που πριν λίγες μέρες είχαν ψηφίσει και το μνημόσυνο (μνημόνιο) των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων όλων των λαϊκών στρωμάτων και της υποδούλωσης της χώρας μας. Έτσι για να μην τους ξεχνάμε…
Π
Στους παραπάνω «σωτήρες» προσθέστε και τον κ. Σαμαρά, τους βουλευτές της ΝΔ και τους ανεξάρτητους Μπακογιάννη και Κιλτίδη που ψήφισαν το άρθρο 17, δηλαδή το ξεθεμέλιωμα των βαρέων και ανθυγιεινών και θα έχετε όλο το πάζλ  όσων διέταξαν: σαράντα χρόνια δουλειάς (δηλαδή εργασία πάνω από 50 για να πάρεις πλήρη σύνταξη) και μείωση συντάξεων μέχρι και 50%.
Π
Α, ξέχασα ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της φωτογραφίας, που χειροκροτούν γιατί πέρασε το ασφαλιστρικό, διακρίνεται σε πρώτο πλάνο και ο «δικός μας». Ο κ. Παραστατίδης. (ο κ. Φλωρίδης δε φαίνεται στο πλάνο. Προφανώς ο Θρακιώτης έξυπνα ποιών αποσύρθηκε στα λεγόμενα ορεινά έδρανα της Βουλής για να είναι εκτός πλάνου, αλλά προφανώς ψήφισε κι αυτός). Μια υπόμνηση κάνω, έτσι, για την ιστορία…
Π
Έτσι, με αυτή τη «σεμνή τελετή» που θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με την ψήφιση του ασφαλιστικού του Δημόσιου Τομέα, μπήκε οριστική ταφόπλακα σε αυτό που ξέραμε ως «σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» που κατακτήθηκε με αγώνες δεκάδων χρόνων.
Π
Παρακολούθησα μεγάλο μέρος της συζήτησης για το ασφαλιστικό από το κανάλι της Βουλής. Πράγματι ήταν να γελάς ή να κλαις. Όσοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πήραν το λόγο, προσπαθούσαν με «επιχειρήματα» να μας πείσουν εξηγώντας «δύο-τρία πραγματάκια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους» που «πέφτουν θύματα ασύστολων ψευδών επιχειρημάτων, όσων θέλουν να διαλύσουν τη χώρα και λένε όχι σε όλα»!
Π
Έτσι ακούσαμε ότι, «με το ασφαλιστρικό διατηρείται το κοινωνικό κράτος», ότι «είναι προοδευτικό να δουλεύεις σαράντα χρόνια και να παίρνεις επίδομα, αντί για σύνταξη», ότι «το να βγαίνουν οι γυναίκες στα 65 χρόνια στη σύνταξη είναι προϋπόθεση για τη χειραφέτησή τους» ότι «ο 65άρης είναι νέος άνθρωπος», ότι «εάν βγαίνει κάποιος πιο νέος στη σύνταξη κινδυνεύει, με το να κάθεται σπίτι, από κατάθλιψη» και άλλα τέτοια απίθανα πολιτικά μαργαριτάρια.
Π
Α, επικαλέστηκαν και τον πατριωτισμό μας. «Τι να κάνουμε λέει, πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να σωθεί η χώρα». Δεν μας είπαν όμως ποιοι έφεραν σ’ αυτή την κατάντια την πατρίδα μας. Απλά κοίταζαν στο βάθος του ορίζοντα αναφερόμενοι στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, λες και ήρθαν κάποιοι από τον Γαλαξία, εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές, έφυγαν, και σ’ αυτούς, τους σωτήρες, έπεσε ο κλήρος να σώσουν τη χώρα..  
Π
Δε μας είπαν ακόμη ότι η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της, δεν έχουν την ίδια πατρίδα με τους άνεργους, τους εργαζόμενους με 500 ευρώ, με μερική απασχόληση και ανασφάλιστη εργασία, με αυτούς που τους κόβουν μισθούς και συντάξεις κ.λ.π.
Π
Αυτά θα λένε και στις εκλογικές τους περιφέρειες προσθέτοντας ότι ψήφισαν «με μισή καρδιά», «λυπημένοι» κ.λ.π. η αλήθεια είναι ότι ψήφισαν με δεδομένη την βουλευτική τους σύνταξη και όσοι δεν την εξασφάλισαν με το σκεπτικό να επανεκλεγούν για να την εξασφαλίσουν…
Π
Το ξανατονίζουμε. Να μην υποτιμούν τον Ελληνικό λαό. Οι αντοχές της κοινωνίας είναι στο ναδίρ. Το επόμενο στάδιο θα είναι το λιντσάρισμα, οι κανιβαλισμοί και να είναι σίγουροι ότι αυτό το στάδιο δεν αργεί…είναι κάτι που εμείς απευχόμαστε γιατί δεν λύνει το κεντρικό ζήτημα της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, του συστήματος.
Π
«Ο κ. Πάγκαλος έφτασε στο σημείο να θεωρεί ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν ένα νεκρό. Βαριές κουβέντες…ο ίδιος το 1968 έλεγε ότι, οι αστικοί σχηματισμοί.. πέφτουν στην παγίδα της αμερικανικής πολιτικής και στήνουν αλληλοδιάδοχες εφεδρικές λύσεις στηριγμένες στο πνεύμα του αντικομουνισμού. Τότε όμως ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και μιλούσε στη 12η Ολομέλεια του κόμματος».  (από άρθρο του δημοσιογράφου Πασχάλη Κορωναίου στην Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία). Έτσι για να μην λένε ότι τα λέμε μόνο εμείς οι Κουκουέδες.
Π
Εμείς αυτό που έχουμε να επαναλάβουμε είναι ότι: οι τρόφιμοι της Λέσχης Μπίλντελμπεγκ δεν μπορούν να κολλήσουν λάσπη επάνω μας γιατί δεν κολλάει και ότι: «ο πιο επικίνδυνος δεξιός είναι ο επίορκος αριστερός».
Π
Και αυτό που θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά είναι ότι ο κόσμος πρέπει να προσέχει και να αποκρούσει την επίθεση στο ΚΚΕ και τελευταία στο πρώην σύμμαχό τους τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εάν ανατρέξει κανείς στην ιστορία θα δει ότι, όποτε εντεινόταν ο αντικομουνισμός, ήταν για να παρθούν αντιλαϊκά μέτρα και να γίνουν αντισυνταγματικές εκτροπές…
Π
Όσοι έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι αφήνουν στο απυρόβλητο τις επιλογές της κυβέρνησης ή αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν «μουρλές» πολιτικές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαλε ένα ολόκληρο κόσμο από το περιθώριο της πολιτικής ζωής, τον έβγαλε στο προσκήνιο, τον έκανε εξουσία. Κάποιοι μέσα και από την αλλαγή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ απέκτησαν καθεστωτική έως και φασιστική αντίληψη και πρακτική και θέλουν να πιστεύουν ότι ακόμη είναι σοσιαλιστές. Αυτοί όμως είναι λίγοι, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, προβληματίζεται με όσα γίνονται είναι δυσαρεστημένη και εξοργισμένη…
Π
Οι τοπικές εφημερίδες, αυτό το διάστημα είναι γεμάτες από απολογισμούς Δημάρχων για το «μεγάλο έργο» που έκαναν στους Δήμους τους και βαρύγδουπα  προγράμματα των υποψηφίων Δημάρχων με αναπτυξιακά οράματα για τους Δήμους που κατέρχονται. Μπρε μπράτιμοι. Πείτε την αλήθεια στους δημότες σας γιατί μετά θα κληθείτε να τα πραγματοποιήσετε όσα τάζετε και μέσα σο κλίμα αγανάκτησης που υπάρχει θα ψάχνετε τις «κουχτές» που λέμε και οι Θρακιώτες. («Κουχτί» λέμε το απάνεμο μέρος που μας προφυλάσσει από τον παγερό άνεμο).
Π
«Τέλειωσαν οι ασφαλτοστρώσεις» γράφει το περιοδικό του Δήμου Κιλκίς. Ε όχι και τέλειωσαν. έγιναν για όσες έφτανε το δάνειο. Γιατί οι δρόμοι είναι οργωμένοι. Άσε που άρχισαν να χαλάνε και όσοι έγιναν. κ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Πρέπει να κάνετε κάποιες φορές αυτό που κάναμε οι εκλεγμένοι τη δεκαετία του 70΄και στις αρχές της δεκαετίας του 80΄. Δεν υπογράφαμε παραλαβή έργου, εάν δεν είχε γίνει σύμφωνα με τη μελέτη. Όσοι Κιλκισιώτες έχουν ζήσει στη Νεάπολη ξέρουν… έτσι φίλε Τάσο;
Π
Το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες στις τοπικές εκλογές εμποδίζει το εκλέγεσθαι για τους λαϊκούς ανθρώπους και κλείνει όλους τους δρόμους για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη δράση των κομμάτων που στηρίζονται στην ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων. Επ’ αυτού περισσότερα προσεχώς…
Π
«Το Κόμμα είναι μια συμπαγής θύελλα κυκλώνα σφοδρού, πρεσαρισμένο από φωνές που σιγά ξεπηδάνε, με το κόμμα σπάνε τα οχυρά του εχθρού, όπως τα τύμπανα των αφτιών απ’ τα κανόνια που βροντάνε» (Β. Μαγιακόφσκυ). Αφιερωμένο εξαιρετικά στους άσπονδους φίλους μας.