Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:59:34 πμ
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 19:16

Κώστας Πινέλης : Εν Ριπή Οφθαλμού

pinelis
Έκαναν έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και αποφάσισαν να συμμετέχει σύσσωμη η κυβέρνηση στην παρέλαση της Αθήνας.«Mπροστά στον άγνωστο στητοί, σαν άγγελοι με το σπαθί» κατά παράφραση του γνωστού παραδοσιακού τραγουδιού της Αν. Ρωμυλίας «Η Παυλοπούλα» σε ρυθμό συγκαθιστό, που είναι πανηγυρτζίδικος και ιδιαίτερα αγαπητός στους Θρακιώτες. Μετά την παρέλαση να στήσουν τα μέλη της κυβέρνησης και ένα συγκαθιστό για να πανηγυρίσουν. Φαντάζεστε τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο να χορεύουν συγκαθιστό; Θα φεύγουν οι πορδές σαν πύραυλοι. Θα ραγίσουν τα μάρμαρα της Πλατείας Συντάγματος.
Μάλιστα η κυβέρνηση έκανε έκκληση  να μην υπάρξει βία από μεριάς του λαού, όταν οι ίδιοι  έχουν εξαπολύσει την πιο βίαιη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του και τον ρίχνουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Αλλά, (ξέχωρα με την γνώμη που έχει ο καθένας   για το εάν πρέπει να γίνονται παρελάσεις) γιατί πραγματοποιούνται; Για να τιμήσουμε τους νεκρούς, τους αγώνες και τις θυσίες που έκαναν. Για την 25η του Μάρτη τιμούμε τους αγώνες για την Εθνική Παλιγγενεσία, που έκαναν όχι οι προσκυνημένοι, οι Κοτζαμπάσηδες, οι Προεστοί, οι φεουδάρχες, οι δεσποτάδες, αλλά  ως κινητήριες δυνάμεις, οι πλατιές μάζες της αγροτιάς, καθώς και η μικρή ακόμα αριθμητικά εργατική τάξη (ναύτες, τεχνίτες, κ.ά.), ο κατώτερος κλήρος, με επικεφαλής την όποια αστική τάξη υπήρχε τότε, κατά τα πρότυπα της Γαλλικής Επανάστασης, αφού η επανάσταση είχε και κοινωνικό χαρακτήρα (αυτό δεν είναι του παρόντος σχολίου να αναλυθεί).
Η παρέλαση της 28ης Οκτώβρη γίνεται για να τιμηθεί το ηρωικό «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού, από τους λίγους της Ευρώπης που αντιστάθηκε στον Φασισμό και τον Ναζισμό και την ηρωική Εθνική Αντίσταση, από τις δύο-τρεις μεγαλύτερες της Ευρώπης, που εάν δεν υπήρχε το κυνηγημένο ΚΚΕ δεν θα υπήρχε, τουλάχιστο σ’ αυτό το μέγεθος και την οργάνωση και για να τιμηθούν η νεκροί των αγώνων αυτών.
Βέβαια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η «επίσημη» ιστορία μας, έκρυβε με επιμέλεια τα πραγματικά γεγονότα…
Σήμερα γιατί γίνονται οι παρελάσεις, τι να τιμήσουμε: την προδοσία της Κύπρου;, τα «Ίμια»; Τις «γκρίζες ζώνες» του Αιγαίου; Το ότι τα τουρκικά αεροπλάνα κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, φτάνοντας μέχρι την Εύβοια; Το γεγονός της ήττας σε διπλωματικό επίπεδο ακόμη και από την ΠΓΔΜ;  Μήπως το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας; Την πλήρη υποταγή της χώρας σε ΕΕ, Τρόικα; Την εξαθλίωση του λαού;…

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: «Παρελάσεις»