Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 12:34:53 πμ
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 23:41

Κώστας Πινέλης :Ο εκβιασμός της «Δεύτερης Κυριακής»

Συντάκτης:

pinelis
Η ίδια «ιστορία» κάθε τοπικές εκλογές το ίδιο εκβιαστικό ψευτοδίλημα. Τι θα κάνει το ΚΚΕ την δεύτερη Κυριακή; Τι θα κάνουν οι συνδυασμοί που υποστήριξε; Και αυτό αρχίζει πριν από την Α΄ Κυριακή από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.
Και αναγκαζόμαστε να τους θυμίζουμε κάθε φορά μια θέση που είναι διακηρυγμένη «έτη και έτη». Ότι δηλαδή οι εκλογές για εμάς τελειώνουν και πρέπει να τελειώνουν την πρώτη Κυριακή. Και ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης να εκλέγονται από τα ανάλογα συμβούλια. Η Β¨ Κυριακή είναι της συναλλαγής, των εκβιασμών, των συμβιβασμών που είναι ξένη με την πρακτική του ΚΚΕ. Για τον λόγο αυτό λέμε στους ψηφοφόρους που επέλεξαν να υποστηρίξουν  τους συνδυασμούς που στήριξε το ΚΚΕ, να κάνουν το ίδιο και την δεύτερη. Να ρίξουν στην κάλπη άκυρο και λευκό.
Τώρα ένα ποσοστό των ψηφοφόρων θέλει να ψηφίσει την  Β΄ Κυριακή, επιλέγοντας κάποιον άλλο συνδυασμό.
Στην προκειμένη περίπτωση, σ’ αυτέ τις εκλογές, η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν, επέλεξαν τον συνδυασμό του Παύλου Τονικίδη, για «ιστορικούς» και «συναισθηματικούς» λόγους (όπως ότι με κάποιους υποψηφίους έχουν κοινούς αγώνες στο παρελθόν).
Εμείς  ως οργάνωση δεν τους βάλαμε καθήκον να μην ψηφίσουν εφόσον το επιθυμούσαν. Αυτό το κάναμε μια φορά στις Νομαρχιακές του 2002 γιατί μας είχαν εξοργίσει με τη στάση τους σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο. (ξέρουν, αυτοί που ξέρουν, τι εννοώ).
 Και δεν είναι κατανοητή η επίθεση αμέσως μετά την καταμέτρηση το βράδυ της Β΄ Κυριακής από στελέχη του συνδυασμού Τονικίδη. Τι δηλαδή ήθελαν; Γιατί πρέπει να επιλέξουμε ντε και καλά τον Συνδυασμό τους; «Ταμένοι ήμαστε»;
Γιατί, δηλαδή, να μπούμε στη λογική του «μικρότερου κακού», γιατί να σπείρουμε αυταπάτες για τον υποψήφιο  που υπερασπίζεται την ΕΕ, τη συμμετοχή στο ευρώ, τις ΣΔΙΤ, την «υγιή επιχειρηματικότητα» κ.ά. «μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει λανθάνων αντικομουνισμός»;
Φίλε Παύλο, εσύ πρέπει να ξέρεις και ξέρεις και ξέρεις ότι ήταν να πάρεις από το ΚΚΕ το πήρες και με το παραπάνω. Και μάλιστα και από την πρώτη Κυριακή. Τι είσαι Μεγαλέξανδρος να τα σαρώσεις όλα; Όσοι πιστεύουν ότι 50 χρόνια στον πολιτικό στίβο δεν ξέρουμε να κάνουμε εκτιμήσεις, κάνουν λάθος. 4.805 ψήφους και ποσοστό 8,17% πήρε ο συνδυασμός μας στις περιφερειακές εκλογές στον ν. Κιλκίς (στο Δήμο Κιλκίς παραπάνω) και 2.781 ψήφους και ποσοστό 7,28% ο δημοτικός συνδυασμός με επικεφαλής τον Γ, Φαχουρίδη.
Προς τι λοιπόν Παύλο η λυσσαλέα επίθεση σε  στέλεχος του κόμματος που σε επισκέφθηκε για εμπορική συναλλαγή;

Ο λαός μας λέει «Εάν ψάχνεις μήπως ο κώλος του άλλου είναι λερωμένος, πρέπει πρώτα να βλέπεις μήπως είναι ο δικός σου».
Ηρεμήστε, καθίστε και κάντε τις εκτιμήσεις σας, βγείτε να κάνετε την αυτοκριτική σας, δέστε το εσωπαραταξιακά-κομματικά σας  και μην κάνετε επίθεση  και αναζητάτε αυτοκριτική στο ΚΚΕ.
Για παράδειγμα. Γιατί ο φίλος μου ο Παναγιώτης ο Φλωρίδης πάτωσε; Ποιοι έπρεπε να τον υποστηρίξουν;…οέο; Τι έγινε την Β΄ Κυριακή στην ενότητα  Γαλλικού, στο Χέρσο, που πήγαν οι 300 ψήφοι (γιατί τόσοι είναι)  από τις Μουριές;
Και ένα τελευταίο: όσοι λένε ότι είναι και ψηφίζουν ΚΚΕ, δίνουν την μάχη μαζί του παντού. Και στις τοπικές εκλογές. Δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς, τάχα δυσαρεστημένοι με το κόμμα και απογοητευμένοι από την πολιτική του. Αυτά να μην τα λένε σε μας. Να τα λένε σε καμιά Γιαγιά να τους ψηφίζει.
Και πως το λένε: η αχαριστία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα. Αυτό για αυτούς που ευεργετήθηκαν από το κόμμα…ξέρουν αυτοί ποιοι είναι…

Ψήφο στο ΚΚΕ; Μη τζιζ!
Δεν ψηφίζουν το ΚΚΕ (ούτε στις Ευρωεκλογές;), μην τυχόν και έχουν εργασία, δωρεάν και υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, φθηνές υπηρεσίες και εξασφαλισμένη κατοικία! Μην τυχόν και δεν είναι στην ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ. Αυτή την συγκεκριμένη ΕΕ  του κεφαλαίου, των πολέμων, που έχει ρίξει στην δυστυχία τον λαό μας και άλλους λαούς της Ευρώπης. Άκου ΚΚΕ… φτου κακά.

Την τελευταία φορά που πήγα στην Τσεχία, κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο: «Σηκώνεται το πρωί ένα παιδί να ετοιμαστεί για το σχολείο. Πατάει τον διακόπτη κα ανάβει το φως. Ανοίγει την βρύση και έχει ζεστό νερό απ’ την πόλη. Πιάνει τα καλοριφέρ και ζεματάνε.  Ανοίγει τον διακόπτη της κουζίνας  υγραερίου και ανάβει. Μαμά, φωνάζει: έχουμε φως, έχουμε νερό, έχουμε θέρμανση, έχουμε αέριο: μαμά ήρθαν πάλι στην εξουσία οι κομμουνιστές;

Αυτά για σήμερα. Έχουμε κι’ άλλα να πούμε. Προσεχώς…