Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 2:07:21 μμ
etpa
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 20:00

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Συντάκτης:

Άγνωστος μου έστειλε ανωνύμως με ΕΛΤΑ τα δύο κείμενά μου που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα  ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Κιλκίς που αφορούν α)την ομιλία μου στον Λόφο και β) την απάντησή μου στον Κώστα Πινέλη
   Στα περιθώρια των κειμένων, ως σύγχρονος glosatores, ιδιόγραφα διατυπώνει τις αντιρρήσεις του σ’ αυτά που γράφω και με επιπλήττει (ντροπή σου κύριε Παυλίδη, ντροπή σου)  γιατί, λέει, υπερασπίζομαι τους φασίστες και συνεργάτες των Γερμανών!!!!!!!


    Μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε ο άνθρωπος από τα κείμενά μου. Και είναι λάθος του που μου τα έστειλε διότι έπρεπε να τα κρατήσει για να τα ξαναδιαβάσει, τα ξαναδιαβάσει και ξαναδιαβάσει. Διότι για τους συνεργάτες των Γερμανών ,στην 18η σειρά της απάντησής μου προς τον Πινέλη γράφω επί λέξει. ''Αντιθέτως καταδίκασα τους συνεργάτες των Γερμανών και σε καλώ να τους ξανακαταδικάσουμε μαζί"
 Ο ίδιος του όμως ο επιστολογράφος, δεν κάνει κουβέντα για το έγκλημα των ελασιτών σε βάρος των συμπατριωτών τους και φυσικά δεν απαντάει επί της ουσίας των κειμένων μου
   Αν ντρέπεται να ομολογήσει τις αθλιότητες των ελασιτων, άς το κάνει τουλάχιστον τώρα, έστω με νέα ανώνυμη επιστολή του. Θα δείξω κατανόηση. Το υπόσχομαι.

 

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ
Το σκέφθηκες καλά Γιώργο  Φλωρίδη τι πας να κάνεις;  Διάβασα στον τύπο το κείμενο-παρέμβαση που συνυπέγραψες με κυρία  ευνοηθείσα άλλοτε αγρίως από το ΠΑΣΟΚ και ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Πέρα από αοριστίες, ηθικολογίες και γενικότητες, το "μανιφέστο" σας, μπορεί να είναι χρήσιμο για συζήτηση, αλλά σε βεβαιώ ότι εμένα και την κυρά Κατίνα δεν μας άγγιξε καθόλου.
  Θέλω να ξέρεις ότι το Κιλκίς σε υπολήπτεται ακόμη και πιστεύει ότι μελλοντικά σου επιφυλάσσεται σημαντικός πολιτικός ρόλος. Με πρωτοβουλίες σαν την παρούσα, μάλλον την εικόνα σου χαλάς.
  Μη βιάζεσαι, περίμενε.

 

ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ
 Και συ  βρε συμπατριώτη Θεόδωρε Παραστατίδη τι ψάχνεις;  Έχεις ακούσει τίποτε για κάποιον Στέφανο Παραστατίδη;  Αφού από μωρό γαλούχησες το παιδί στην ιερότητα και τα νάματα του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, τώρα του λες "στάσου εσύ να πάω εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ" Διότι πολύ καλά καταλαβαίνεις ότι πατέρας και γιός υποψήφιοι βουλευτές στην ίδια ή έστω γειτονική περιφέρεια, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
   Αποφασίστε τι θα κάνετε, αλλοιώς ,άφησε το παιδί να κάνει την πλάκα του. Διότι υποψηφιότητα στις μέρες μας σε ψηφοδέλτιο Γιώργου Παπανδρέου  ( ή έστω και Βενιζέλου)μόνο για πλάκα μπορεί να γίνει

 

ΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ
 Φίλε Περικλή Κολότσιο. Είχα ξεχάσει ποιός είναι Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς. Διάβασα στον τύπο τις Χριστουγεννιάτικες ευχές σου και το θυμήθηκα.
   Θέλεις όμως να σε θυμόμαστε διαρκώς;  Κάνε κάτι για το Κιλκίς. Και ξεκίνα με την κατασκευή του δρόμου Κιλκίς-Θεσνίκης. Το ένα κομμάτι (Γέφυρα Μαυρονερίου -Είσοδος πόλεως Κιλκίς) επί ένα έτος παιδεύει τους Κιλκισιώτες και δεν ολοκληρώθηκε ακόμη τμήμα ούτε ενός μέτρου .Και το χειρότερο, κανείς δεν ξέρει το "γιατί". Το άλλο τμήμα ( Σάντας- Ασσήρου) δεν ξεκίνησε κάν και κινδυνεύει η ματαίωση του έργου. Ξέρεις εσύ το "γιατί";
   Χαιρετίσματα στον Τζιτζικώστα. Και να την χαίρεται τέτοια εξουσία.

 

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ
Μούλεγε προχθές φίλος μου Πασοκονεοδημοκράτης. (Μετά την συγκυβέρνηση υπάρχουν και τέτοιοι)
  " Ανόητοι είναι οι άνθρωποι, φίλε μου Θόδωρε και ζητούν την ψήφο μου κι από πάνω. Ειδικά οι αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου, ή είναι ανίκανοι ή εσκεμμένα σαμποτάρουν το έργο της Κυβέρνησης
   Άκου λοιπόν να δεις. Λόγω λαθών στη δήλωση ακινήτων μου, μού ήρθε ΕΝΦΙΑ 750 ευρώ το οποίο ρυθμίσθηκε σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Ήδη πλήρωσα εμπρόθεσμα τις τέσσερεις (4) πρώτες δόσεις, δηλαδή 500 ευρώ.
  Προχθές έκανα εμπρόθεσμα διορθωτική δήλωση και τώρα ο ΕΝΦΙΑ που πρέπει συνολικά να πληρώσω, κατέβηκε στα 450 ευρώ. Επομένως, έχω να πάρω πίσω 50 ευρώ .Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω τις δύο υπολειπόμενες δόσεις. Όταν όμως πήγα να ζητήσω φορολογική ενημερότητα ο υπάλληλος αρνήθηκε να μου δώσει, γιατί, λέει, χρωστάω  ακόμη δύο ληξιπρόθεσμες δόσεις ΕΝΦΙΑ!!!!!
  Σε ρωτάω, συνέχισε ο φίλος μου. Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι;"
  (Σχετικό σχόλιο δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 30-12-2014)

 

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;
Από το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Άγιου Γουμενίσσης.(Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς 23-12-2014)
   " Αγαπητοί μου Χριστός ετέχθη.
  Ανασασμός μιάς κάποιας ελπίδας; Έως εκεί μονάχα και τίποτε παραπέρα; ¨Η μήπως δική μας κατάφαση στο μοιρασμένο δώρο της δικής του αειπαρξίας; Ονειρική προσδοκία κάποιων μεσσιανικών λύσεων στο ταλαίπωρο "τώρα" ή μήπως καρδιακή αποδοχή και ιστορική υποδοχή και αιώνια συμμετοχή στον ίδιο τον Χριστό?"  (και συνεχίζει το μήνυμα στο ίδιο στύλ)
  Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τίποτε. Τί θέλει άραγε να μας πεί ο ποιητής; Θα ρωτήσω την σοφότερη από μένα γειτόνισσα  κυρά Ερμιόνη και θα σας πω.