Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 2:16:38 πμ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 21:36

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.
Μπροστά στα μάτια μας, μάς κοροϊδεύουν πονηροί εργολάβοι που πληρώνονται από το Δημόσιο δηλαδή από την τσέπη μας.
Και διερωτώμεθα: Δεν υπάρχουν σ'αυτήν την Χώρα μηχανισμοί ελέγχου για να επιβάλλουν υψηλές κυρώσεις στους παραβάτες, ώστε να σταματήσει αυτό το κοροιδιλίκι; Υποθέτω ότι υπάρχουν, αλλά φαίνεται ότι από την πολύ δουλειά κουράζονται και ....κοιμούνται!
Προς τι ο πρόλογος;


Την αφορμή μου την έδωσε η προχειρότητα με την οποία κατασκευάσθηκε ο παράδρομος που ανεβαίνει πίσω από την Μακεδονική Κεραμοποιεία προς στρατιωτικό αεροδρόμιο. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός ή κατασκευαστής δρόμων για να καταλάβει την ατέλεια του δρόμου στο σημείο επαφής του με τον περιφερειακό δρόμο του χωριού Κρηστώνη. Στο σημείο εκείνο δεν έγινε μία υπόγεια σωλήνωση ή μικρή γεφυρούλα, με αποτέλεσμα όλα τα όμβρια ύδατα που κατεβαίνουν από το ύψος των αποθηκών της Ενώσεως Συνεταιρισμών Κιλκίς να περνάνε στην άλλη πλευρά του δρόμου (που είναι χαμηλότερα υψομετρικά) καβαλώντας την άσφαλτο. Όταν βρέχει σχηματίζεται μία μικρή λίμνη, γεμάτη λάσπες και χώματα. Είναι αδύνατο να περάσει από κει πεζός άνθρωπος χωρίς αυτοκίνητο. Και μιλάμε για έργο του χθες.
Δυστυχώς δεν είναι αυτή, η μόνη  ατέλεια του δρόμου. Κάποιες άλλες είναι για γέλια και μπορεί εύκολα να τις διακρίνει κοινό μάτι. Θα προτιμούσα όμως να επιθεωρούσε το έργο μάτι ειδικού. Αυτού που είναι εντεταλμένου για τον έλεγχο της καλής κατασκευής του δρόμου ή αυτού που θα έκανε αυτοψία στο δρόμο, μαζί με τον Αντινομάρχη Ανδρέα Βεργίδη, μιας και το έργο ανήκει στην Περιφέρεια.
Και το σπουδαιότερο. Θα ήθελα να έβγαζε η Περιφέρεια μια ανακοίνωση, για να πληροφορήσει τον Λαό του Κιλκίς, πότε θα τελειώσει το έργο και αν είναι ευχαριστημένη από την ποιότητα της κατασκευής του. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

 

ΓΕΛΑΣΤΙΚΑ
Εκεί που ξεφύλλιζα την εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ, η επιπόλαια ματιά μου έπεσε σ' ένα  κείμενο.
<<Ευχαριστούμε για την στήριξή σας. Μην ξεχνάτε την συνδρομή σας>>
Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ανακοίνωση αυτού του νέου Κόμματος που πάει να ιδρυθεί με το όνομα Συμπαράσταση, Συμπαράταξη ή κάπως έτσι. Ψυλιασμένος όπως είμαι,σκέφτηκα ότι οι αμετανόητοι πάνε να βάλουνε πάλι χέρι στην τσέπη του Λαουτζίκου.
Όμως γελάστηκα. Δεν επρόκειτο περί αυτού. Αφορά ανακοίνωση του συνεκδότη της εφημερίδος Κωστα Τερζενίδη με την οποία καλεί τους συνδρομητές της εφημερίδος να μην ξεχάσουν να καταβάλουν την συνδρομή τους.
Απ' ότι  έμαθα, επειδή ρέει το χρήμα, τα ποσά διοχετεύονται σε Οφσόρ εταιρία στα νησιά Κέημαν.
Μη μας πάρει χαμπάρι και η ΔΟΥ.

 

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Μην ξεχάσετε το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 να πλημμυρίσετε την αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, όπου μιλάει η αφεντιά μου για τα γεγονότα της Μάχης του Κιλκίς(4-11-1944).Θα μιλήσει επίσης και ο δάσκαλος Ανδρέας Αγτζίδης και θα συντονίσει την συζήτηση ο Θεόφιλος Παγλαρίδης
Θα συμμετέχουν στην εκδήλωση ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας Στράτος Δορδανάς και ο γνωστός σε όλους Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πολιτικών επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Σας περιμένω όλους, έχει ενδιαφέρον
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο άλλο φύλλο, θα σας αποκαλύψω λίγα μυστικά της ομιλίας μου.

 

ΤΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
Αυτό το σχολιάκι του Παγλαρίδη για την σεξουαλική παρενόχληση του μεγάλου Καζαντζάκη από νεαρή "πεταλούδα'' στο λιμανάκι της γαλλικής πόλης Αντίμπ, μου θύμισε ανάλογη ιστορία που βίωσαν τρεις συμπολίτες μας στη Βουλγαρία αμέσως μετά την πτώση του συστήματος.
Τότε οι έλληνες φάνταζαν στα μάτια των ταλαίπωρων  από το σύστημα βουλγάρων Λόρδοι και ο αγοραίος έρωτας ήταν διάχυτος και...φτηνός.!!!
Τρεις λοιπόν  ......Λόρδοι από το Κιλκίς (πασίγνωστοι σε όλους φίλοι) βρέθηκαν στη γειτονική βουλγαρική κωμόπολη. Μόλις τους είδε το γυφτάκι του δρόμου, τους θεώρησε καλούς πελάτες για τις πόρνες που εκπροσωπούσε και τους πλησίασε.
-- Θείο...θείο, τέλει  ......μίσει;
-- Πόσο κάνει;
-- 100 ευρώ.
-- Εγώ τεν τέλει
-- Εσύ θείο τέλει; ρώτησε τον δεύτερο
-- Ακριβά είναι, απάντησε εκείνος δείχνοντας δήθεν αδιαφορία.
-- Εσύ θείο; ρώτησε ο μικρός τον τρίτο
-- Εγώ τέλει, αλλά τεν μπορεί, απάντησε εκείνος.