Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 3:25:27 πμ
etpa
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 16:20

Μια συγνώμη για την Ειδομένη;

Συντάκτης:

Μήνες τώρα τα διεθνή ΜΜΕ έδειχναν σε απευθείας σύνδεση τις εικόνες ντροπής από τον καταυλισμό της Ειδομένης, δηλαδή την άθλια εικόνα από την Ελλάδα, το σύγχρονο Νταχάου, όπως το χαρακτήρισε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης!

Μήνες τώρα φωνάζαμε κι εμείς πως θα πρέπει αυτή η αθλιότητα να σταματήσει, γιατί μας προσβάλει ως ανθρώπους, ως Ελληνες και ως κιλκισιώτες, αλλά οι παράγοντες της κυβέρνησης απλά περιόδευαν κι έκαναν διαπιστώσεις για το τι πρέπει να γίνει στην Ειδομένη. Γι’ αυτούς ήταν ένα …άτυπο καμπ, που δεν υπήρχε στα χαρτιά ούτε και στη συνείδησή τους.
Πάνω από δυο μήνες η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη παραμένει κλειστή από λίγους πρόσφυγες-μετανάστες με το ελληνικό κράτος απλό θεατή της κατάστασης, με την εικόνα της χώρας να ξευτελίζεται και επιχειρήσεις να καταστρέφονται.
Την ίδια στιγμή βέβαια, δίπλα από τον καταυλισμό και για τις …ανάγκες του στήθηκαν επιχειρήσεις από ΜΚΟ και …αλληλέγγυους, που τ’ αρπάζουν χοντρά. Κι όταν διαμαρτύρεσαι για τα χρήματα που απλόχερα μοιράζονται, ακούς γι’ άλλη μια φορά το σαθρό επιχείρημα: «μα δεν τα δίνει η χώρα μας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση»! Λες και τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στη χώρα μας και στους πολίτες της, λες και δεν θα μπορούσε το ελληνικό κράτος να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών του. Τα Ευρωπαϊκά χρήματα είναι των Ευρωπαίων πολιτών, είναι των Ελλήνων πολιτών που φορολογούνται άγρια, που ματώνουν με πράσινα, γαλάζιο ή ροζ μνημόνια, με ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑδες και πάει λέγοντας.
Μήνες τώρα λοιπόν φωνάζουμε, για να αποδειχθεί από το πρωί της Τρίτης πως δικαίως φωνάζουμε. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να δώσει το «πράσινο φως» στην Αστυνομία να επιχειρήσει και να διαλύσει τον άτυπο καταυλισμό, φάνηκαν τα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Για την άθλια εικόνα του «Νταχάου» της Ειδομένης, που για μήνες προβάλαμε μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης, θα ζητήσει κανένας κυβερνητικός συγνώμη ή θα πανηγυρίζουμε κιόλας για τη λύση που δόθηκε; Μια συγνώμη είναι αυτή, πέστε την κι ας πέσει στα λασποχώραφα της Ειδομένης!

Υ.Γ.: Το ξανάδαμε κι αυτό. Με εντολή της κυβέρνησης η Αστυνομία απομάκρυνε και πάλι δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από την Ειδομένη, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ΕΡΤ και Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ αναρτήθηκε και βίντεο που τράβηξε η Ελληνική Αστυνομία από το ελικόπτερό της. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκας αποφάσισε να γίνει και εθνικός ρεπόρτερ!
Αυτές οι άθλιες μεθοδεύσεις τι σχέση μπορούν να έχουν με την …Αριστερά; Φιλολογικό το ερώτημα…