Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:47:04 πμ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 22:35

Ο ...παλληκαράς!


Θυμωμένος και προσβεβλημένος που μέσα από το κέντρο της Πριστίνας ,τούρκοι πράκτορες απήγαγαν 6 γκιουλενιστές, ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου
είπε '' Ο Ερντογάν δεν ξέρει ποιός είναι ο Αλβανός.''
Που σημαίνει, ''εμείς δεν είμαστε ξεφτιλισμένοι έλληνες να τρώμε αδιαμαρτύρητα κάθε μέρα κατραπακιές.''Και ο Ερντογάνης, κατουρήθηκε από τον φόβο του!

 

 

ΠΟΝΤΙΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  Το βιβλίο του Ομοτ. Καθηγητού Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας Κώστα Φωτιάδη Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, μεταφράσθηκε στα τουρκικά και εκδόθηκε από τον τουρκικό Οίκο Belge yayınları της Κων/λης.
 Παρουσίαση του βιβλίου αυτού θα γίνει στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ περίπτερο 2) το Σάββατο 5-5-2018 ώρα 19.00.
Στο πάνελ θα βρίσκονται: Ο συγγραφέας, ο Εκδότης Ragıp Zarakoğlu, ο ερευνητής ιστορίας Attila Tuygan, ο Ιστορικός Şait Çetinoğlu,η ιστορικός Ισλαμικής τέχνης Πολίτισα Ήρα Τζούρου και η αφεντιά μου.
Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, διότι άνοιξε δειλά δειλά ο δρόμος και στην Τουρκία για την συζήτηση ενός θέματος  που επί ένα περίπου αιώνα αποτελούσε αξεπέραστο ταμπού.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΡΗΚΑΝ
Την Μικρασιατική Εκστρατεία την έχω μελετήσει πολλαπλώς και ενδελεχώς και από πολλές πλευρές μάλιστα. Όπως και να το δεις το πράγμα, είτε με το μάτι του Λαϊκού-Βασιλικού, είτε με το μάτι του Βενιζελικού-Φιλελεύθερου, η υπόθεση είναι δράμα.
Ωστόσο παρά τα λάθη και την καταστροφή που ακολούθησε, δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το τεράστιο βάρος που επωμίσθηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και ο ελληνικός Λαός για να δουν την Πατρίδα μεγαλύτερη και ελεύθερα τα χώματα που από αιώνες πατούσαν γηγενείς Έλληνες.
Μία μόνο μερίδα Ελλήνων χ ά ρ η κ ε για την ήττα και την καταστροφή της πατρίδος. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
Να τι έγραψε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης στις 12 Ιουλίου 1935: -'' Η Μικρασιατική Εκστρατεία, δεν χτυπούσε μόνο την νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού. Γι' αυτό και μεις, όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία, μα και την ε π ι δ ι ώ ξ α μ ε.''
Χαρήκανε, λέει, οι άνθρωποι για την ήττα και την καταστροφή του Ελληνισμού.
Και ύστερα προσποιούνται πως απορούν γιατί δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 5% στις εκλογές.
(Τα στοιχεία Πινέλη (όταν λέω Πινέλη εννοώ όλους τους κομμουνιστές) δεν είναι δικά μου (του δεξιού φασίστα). Ειναι από άρθρο του αριστερού Βλάση Αγτζίδη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 21-11-1999.Δυστυχώς έχω την κακιά συνήθεια να κρατώ αρχείο. Και το σχόλιο αυτό το συμπεριλαμβάνω στην μικρή εργασία που έγραψα πρόσφατα για τα πράματα και θάματα που έκαναν οι ελασίτες στη ''μάχη'' του Κιλκίς και για τα οποία δυστυχώς και σήμερα ξεδιάντροπα δηλώνουν περήφανοι.)

 

Η ΤΑΜΠΕΛΑ
 Δύο φορές έψεξα τον Αντιδήμαρχο Δημ.Τσαντάκη γιατί δεν έβαλε μία ταμπέλα στην διασταύρωση του χωριού Ακρίτας που να δείχνει στους διερχομένους ότι ο δρόμος πάει και στο Μουσείο του Κύπριου Εθνομάρτυρα Γρηγόρη Αυξεντίου.
Τα πράγματα όμως απεδείχθησαν αλλιώς.
Ο φίλος Αντιδήμαρχος ,τοποθέτησε μία φορά σχετική ταμπέλα, αλλά άγνωστη χείρ σε λίγες ημέρες την...εξαφάνισε. Μετά ταύτα ο άνθρωπος έβαλε ξανά ταμπέλα, αλλά ω του θαύματος η ταμπέλα  μετά από λίγες ημέρες ξανά εξαφανίσθηκε. Τελικά ξανά τοποθέτησε για τρίτη φορά παρόμοια ταμπέλα αλλά σε λίγες ημέρες κατέστη αόρατη.
  Προχθές πηγαίνοντας  με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο για Δροσάτο και μη βλέποντας την ταμπέλα στον στύλο, σταματήσαμε να δούμε τι συμβαίνει. Με μεγάλη χαρά είδαμε την ταμπέλα πεσμένη παρά πόδας του στύλου μέσα στα χόρτα. Βρήκαμε σύρμα και την δέσαμε αυτή τη φορά στον στύλο, ελπίζοντας ότι κάποιο συνεργείο του Δήμου που θα περάσει από κεί, να ασφαλίσει γερά και σταθερά την πινακίδα.
Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε ήτανε ότι όχι χέρι ανθρώπου, αλλά ο αέρας ήτανε η αιτία που κάθε φορά έριχνε κάτω την ταμπέλα.
Sory sir Dimitraki, esy den ftes.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ευχαριστώ από καρδίας τον Δήμαρχό μας Δημήτριο Σισμανίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ.Κυριακίδη για τις Πασχαλινές ευχές που μου έστειλαν ηλεκτρονικά. Αντεύχομαι ολοψύχως.
Με την ευκαιρία στέλνω κι εγώ τις ευχές μου για υγεία και ευτυχία σε όλους τους συμπατριώτες μου και ειδικότερα σε όσους με .......διαβάζουν!!! (Έτσι κι αλλιώς αυτοί που δεν με διαβάζουν, δεν θα μπορούσαν να διαβάσουν ούτε τις ευχές μου. Νάναι καλά όλοι τους)

 

ΨΕΜΜΑ ΕΙΝΑΙ;
Γράφει πρωτοσέλιδα η Νεοδημοκρατική εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις 1-4-2018 για τον Άδωνη Γεωργιάδη: '' Ο μέγας υβριστής της Ν.Δ,που κατάφερε να γίνει και Αντιπρόεδρός της.'' Βάζει και μία φωτο του Άδωνη από πάνω.
Ερωτώ: Οι ύβρεις του ανεκδιήγητου αυτού κυρίου κατά της Ν.Δ είναι ψ έ μ μ α;
Γιατί λοιπόν κάποιοι νεοδημοκράτες θυμώνουν, όταν γράφω τα ίδια για την Σπυράκη; Αυτοί εκπροσωπούν το κόμμα μου; Δεν το αποδέχομαι. Θελω εκπροσώπους καθαρούς, πηγαίους, έντιμους, σοβαρούς. Και δεν νομίζω ότι εκλείπουν τέτοια πρόσωπα από την παράταξή μου.

 

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Μένω στην περιφερειακή οδό Μ.Αλεξάνδρου. Απέναντί μου έχω δύο πανέμορφα παρκάκια τα οποία δεόντως περιποιείται ο Δήμος.
Πριν δέκα ημέρες κάποιος ασυνείδητος γείτονας, δεν έριξε τα σκουπίδια του στον κάδο, αλλά τα απέθεσε εκτός κάδου. Αποτέλεσμα ήταν να τα πάρουν τα αδέσποτα (σκυλιά-γατιά) και να τα διασκορπίσουν στο πάρκο. Φυσικό ήταν.
Εκείνο που δεν φαινόταν φυσικό και εξέπληξε εμένα και την συμβία μου, ήταν το γεγονός ότι είδαμε από το μπαλκόνι μας την άλλη μέρα μια κοπελίτσα από την διπλανή οικοδομή που πήγε  στο πάρκο και με τα χεράκια της μάζεψε σε μία μεγάλη σακούλα ένα-ένα τα σκουπίδια. Συγκίνηση!
Η απογοήτευση ήρθε με το επόμενο επεισόδιο Δεν πέρασε μία εβδομάδα και το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Ο τόπος στο άνω πάρκο γέμισε σκουπίδια. Πήραν τα σκυλιά τα εκτός κάδου σκουπίδια και γέμισαν τον τόπο βρωμιές. Μία καθαρίστρια του δήμου με  φωσφορίζον γιλέκο που ήταν εκεί ,δεν φάνηκε να δίνει  σημασία. Τα σκουπίδια τελικά μαζεύτηκαν μετά από μέρες. Αγανάκτηση!!!
Το θέμα με είχε απασχολήσει και άλλη φορά. Και η διαπίστωση ήτανε μία.
Κάποιες κυράδες, δήθεν καθαρές μα κατά βάθος υποχόνδριες και ανοικοκύρευτες, σιχαίνονται τάχα μου, να ακουμπήσουν το καπάκι του κάδου λόγω βρωμιάς. Έτσι αφήνουν τα σκουπίδια παρά πόδας του κάδου και φεύγουν ευχαριστημένες που πέταξαν τα σκουπίδια τους.
Κούνια που τις κούναγε!
Προτείνω ο Δήμος να βάλει αυτοκόλλητο σε όλους τους κάδους με την επιγραφή: ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ  ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ.
Η άλλη λύση είναι κατά το πέταγμα των σκουπιδιών ,οι δημότες που σιχαίνονται να πιάσουν το καπάκι του κάδου, να παίρνουν από το σπίτι μαζί τους και μία χαρτοπετσέτα.
Τέλος υπάρχει και τρίτη λύση. Δίπλα σε κάθε κάδο να τοποθετήσει ο Δήμος και από ένα μπουκάλι ακριβό άρωμα Σανέλ, για να αρωματίζουν οι κυράδες τα χέρια τους, μετά το πέταγμα των σκουπιδιών. Αμάν πια, νισάφι!

 

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ
  Προτείνει, λέει, ο Ερντογάνης, να ανταλλάξουμε τους 8 τούρκους στρατιωτικούς, με τους δύο τους δικούς μας.Και κάποιοι αφελείς το βλέπουν ....λογικό.
Όμως τα δεδομένα δ ε ν είναι ίδια για να μπορούν να συμψηφιστούν.
Οι Τούρκοι του Ερντογάν, έφυγαν από την πατρίδα τους με την θέλησή τους και δεν θέλουν να γυρίσουν σ'αυτήν. Ζητούν δε ικέτες, φιλοξενία (άσυλο)  από την χώρα μας.
Αντιθέτως οι δικοί μας βγήκαν από τα σύνορα παρά την θέλησή τους και δεν έχουν καμία διάθεση να ζητήσουν άσυλο από τον Ερντογάνη γιατί θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Να πάψουν λοιπόν οι ανόητες προτάσεις κάποιων, γιατί δεν συμψηφίζονται ανόμοια πράγματα.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΟΥ
 Ήδη παρέλαβα το ένα βιβλίο μου και οσονούπω περιμένω και το δεύτερο. Η παρουσίαση του παραληφθέντος θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 16 Μαίου 2018 ώρα 19.00.
Για λεπτομέρειες σε επόμενο σημείωμά μου.