Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 11:46:54 πμ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 21:00

Οι αρνητές των εμβολιασμών και η επιστήμη

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

«Εάν η εξωτερική όψη των πραγμάτων ταυτιζόταν με την ουσία τους, καμία επιστήμη δεν θα χρειαζόταν». Καρλ Μαρξ.

Έχουμε πολλά κάνει άρθρα- σχόλια από τις στήλες των εφημερίδων μας και την ηλεκτρονική μας σελίδα, για του αρνητές των εμβολιασμών είτε γιατί φοβούνται το «πειραματικής υφής» εμβόλιο είτε γιατί φοβούνται να μην χάσουν το «Ελλάνιο» γονίδιο τους, είτε για όποιον άλλο λόγο.


Όσον αφορά για το «Ελλάνιο» γονίδιό τους, φοβούνται μην τυχόν και χάσουν το ελληνικό DNA για να μην διαρραγεί η αδιαμφισβήτητη καταγωγική συνέχεια με τους εξ’ αίματος αρχαίους προγόνους μας (ως είναι γνωστό οι Ελληνες γιοί του Διός έχουν στο γονιδίωμά τους το «Ελλάνιο» γονίδιο «Ε»)!!!
Πριν λίγα χρόνια, σε καφενείο του Κιλκίς, συζητούσαμε για το τι καθορίζει το Έθνος. Εγώ τους ανέπτυξα το σύγγραμμα του Στάλιν για τι είναι Έθνος, το οποίο θεωρείται το πληρέστερο και ακριβέστερο, ακόμη και από αυτούς που δεν τον παραδέχονται ή τον οχτρέβονται.
Εν συντομία:
«Τί είναι έθνος; Έθνος είναι πριν απ' όλα μια κοινότητα, μια καθορισμένη κοινότητα ανθρώπων. Η κοινότητα αυτή δεν είναι ούτε από μια ράτσα ούτε από μια φυλή. Ετσι, λοιπόν, η κοινότητα της γλώσσας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του έθνους, αλλά δεν αρκεί.
Ετσι, λοιπόν, η κοινότητα του εδάφους είναι ένα απ' τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του έθνους.
Αυτό όμως δεν ολοκληρώνει το ζήτημα. Η κοινότητα εδάφους μόνη της δε δίνει ακόμα το έθνος. Ετσι, λοιπόν, η κοινότητα της οικονομικής ζωής, η οικονομική συνοχή είναι μια από τις χαρακτηριστικές ιδιότητες του έθνους.
Αλλά ούτε αυτό αρκεί. έτσι λοιπόν η κοινότητα της ψυχοσύνθεσης,που εκφράζεται στον κοινό πολιτισμό, τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του έθνους.
Εθνος είναι η ιστορικά διαμορφωμένη σταθερή κοινότητα ανθρώπων, που εμφανίστηκε πάνω στη βάση της κοινότητας της γλώσσας, του εδάφους, της οικονομικής ζωής και της ψυχοσύνθεσης που εκδηλώνεται στην κοινότητα του πολιτισμού.
Μονάχα όταν υπάρχουν όλα τα γνωρίσματα μαζί παρμένα, μας δίνουν το έθνος.
(Αποσπάσματα από το άρθρο του Στάλιν "Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα": "Απαντα" Ι. Β. Στάλιν, τόμος 2ος (1907 - 1913),).

Τότε ένας Ελληναράς αντέτεινε: Και το αίμα πα;
Αυτός είχε κάνει το DNA με τους αρχαίους προγόνους μας!
Μου θύμησε τον Λ. Ιασωνίδη τον αλήστου μνήμης Σανταίο πολιτικό, που όμως είχε χιούμορ.
Σε μία λοιπόν ομιλία του είχε πει:
«Το πρωί σκούμες καρπούζ’ τρώμε, το μεσημέρι σα χωράφε καρπούζ’ τρώμε. Το βράδυ που έρχομες α σην δουλείαν, καρπούζ’ πα τρώμε. Ερωτώ σας: αβούτον το αίμα κ’ εν Ελληνικόν;»
Τι να πει κανείς. Πέρασαν κατά το κοινώς λεγόμενο: Άγγλοι, Γάλοι Πορτογάλοι, Σλάβοι, Μαυριτανοί, εκτός από τους Τούρκους. Κόλχοι, Αρμένιοι, Γεωργιανοί Τσετσένοι, Αχπαζοί στον Πόντο. Βούλγαροι στη Θράκη, κλπ. Τι να πω…
Υπάρχουν στους αρνητές και αυτοί που λένε ότι το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο. Οι επιστημονικές έρευνες σε καμία περίπτωση δεν είναι τετελεσμένα αποτελέσματα ούτε πρέπει τα όποια αποτελέσματα να θεωρούνται παγιωμένα. Αντιθέτως, είναι απαραίτητο να εμπλουτίζονται, να ανανεώνονται και να αναθεωρούνται διαρκώς.
Τι να κάνουμε; Ο κόσμος πιστεύει μόνο όσα νομίζει ότι ξέρει…
Δέστε. Το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο που κάνουμε κάθε χρόνο, προσαρμόζεται με τις μεταλλάξεις του ιού της γρίπης.
Γι αυτούς που ταυτίζουν τον εμβολιασμό με το φασιστικό πρόγραμμα ευθανασίας του Τρίτου Ράιχ, το λεγόμενο Τ -4» δεν το συζητάω Στο τοπίο των καιρών μας η παρανοϊκή σκέψη έγινε κοινός τόπος.
Αδέλφια, συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες προστασίας των επιστημόνων, τους έχουμε εμπιστοσύνη και δεν ακούμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις πνευματικά υπανάπτυκτων ανθρώπων…