Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:29:46 μμ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 22:41

Παυλίδης - Το σχόλιό μας: Αλά Τούρκα!

Όλοι ακούσαμε τον Ερντογάν που κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, κατά ελεύθερη ερμηνεία των λόγων του μας είπε:
---" Έλα μωρέ,τι θα πει ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν επιτρέπει την έκδοση στην Τουρκία  των 8 αξιωματικών. Άμα θέλει η ελληνική Κυβέρνηση, την άλλη μέρα τους ξαποστέλνει σιδεροδέσμιους στην Τουρκία.''
Και έτσι ο παντοκράτορας της Τουρκίας μας δείχνει πως αντιλαμβάνεται την διάκριση των εξουσιών στην χώρα του.

 

 

ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ 2
Ο τούρκος πρόεδρος του κόμματος των γκρίζων λύκων Μπαχτσελή (ΜΗΡ) απειλεί ότι σε μια νύχτα ξαφνικά  μπορεί τη Τουρκία να πάρει πίσω τα νησιά του αιγαίου που κατέλαβε πραξικοπηματικά η Ελλάδα.  Ο ίδιος γέρος (διότι περί γεροντίου πρόκειται) ειδοποιεί τους πάντες ότι η χώρα του είναι έτοιμη  να εισβάλει στη βόρεια Συρία  και να εξαφανίσει τους εκεί Κούρδους. Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει παρόμοια παραστράγκαλα. Τα ίδια ισχυρίζονται ο Ερντογάν, η παρέα του και σύσσωμος σχεδόν ο τουρκικός τύπος. Ζορμπαλίδικη πολιτική αλά τούρκα, χώρας απελπισμένης.

 

ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ 3
Ως γνωστό, τα Θεοφάνεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, επισκέφθηκε την Κάλυμνο και παρέστη στην λειτουργία αγιασμού των υδάτων.
Δείτε λοιπόν πως παρουσίασε την παρουσία του πρωθυπουργού μας στο νησί η τουρκική φανατική εφημερίδα SÖZCÜ. (Ομιλητής-Αγορητής).
''Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Τσίπρας συμμετείχε σε εκδήλωση ριξίματος σταυρού στην θάλασσα στο νησί Κάλυμνος (Keçi Adası) που ανήκει στην Τουρκία. Ήρθε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο νησί της Επαρχίας Μούγλα και παραβίασε τρείς φορές τον εναέριο χώρο της Χώρας μας.
Το Keçi Adası,ένα από τα 18 νησιά μας που κατέλαβε η Ελλάδα, χθες έγινε πεδίο επίδειξης θράσους.
Με στρατιωτικές τιμές υποδέχθηκαν τον έλληνα πρωθυπουργό και την συνοδεία του στο νησί όπου κυματίζει η ελληνική σημαία.''
Αν με τέτοια ψευδή και φανατικά κείμενα, μια χώρα επιχειρεί να ενσπείρει μίσος και εχθρότητα στους πολίτες της εναντίον χώρας-γείτονα, τότε δεν γίνεται λόγος  για χώρα με Δημοκρατία ,αλλά για χώρα με δημοκρατία αλά τούρκα.

 

ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ 4
Σουλεϊμάν Σοηλού, υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας, σε εγκύκλιό του προς τους αστυνομικούς:
α) Στους διακινητές ναρκωτικών, να φέρεσθε όπως ακριβώς στους τρομοκράτες
β) Όποιος πουλάει ναρκωτικά να του σπάσετε τα πόδια. Μη φοβάστε: Πίσω σας είμαι εγώ.
Και φυσικά κανείς δεν τολμάει να του πει: ''Και ποιός είσαι εσύ ρε αυθαίρετε που υποκαθιστάς την Δικαιοσύνη; Το αν είναι κάποιος έμπορος ναρκωτικών, θα το αποφασίσει και θα τον τιμωρήσει η δικαιοσύνη της χώρας του και όχι ο οποιοσδήποτε Σουλεϊμανίσκος. Αλλά είπαμε. Δημοκρατία αλά τούρκα.

 

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1) Πέρασαν 17 μήνες από τότε που εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τους αλήτες του NOOR 1 και η απόφαση ακόμη ΔΕΝ ...καθαρογράφτηκε. Ύστερα σου λέει, φταίει ο Κοντονής!!!!!
2) Τελικά δεν καταλάβαμε αν οι έλληνες δικαστές θέλουν ή δεν θέλουν το ''πόθεν έσχες''. Φταίει μήπως ο Νόμος που το απαιτεί; Και γιατί να μην ισχύει στους δικαστές (χωρίς ειδικούς όρους και προϋποθέσεις βεβαίως, βεβαίως);
3) Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, λέει, δεν ψήφισε προχθές το άρθρο του Πολυνομοσχεδίου που αφορά την προτεραιότητα (προτίμηση) των εργαζομένων στην σειρά κατάταξης των δανειστών, σε περίπτωση πτώχευσης του οφειλέτη. Δεν μπορώ να  πιστέψω ότι είναι αλήθεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.. Θα το σιγουρέψω και μετά θα κριτικάρω.

 

ΙΒΑΝ Ο ... ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ
  Δεν ξέρω αν ο Ιβάν Σαββίδης ήταν στα νιάτα του Κομμουνιστής, όπερ και το πιθανότερο. Και ίσως η ιδιότητά του αυτή να τον βοήθησε στην απόκτησή κάποιων εκατομμυρίων με την πτώση του κομμουνισμού. Όμως ο Ιβάν, Πινέλη μου, το πορτραίτο του οποίου αγιογραφείς, δεν είναι κομμουνιστής. Το αστείο είναι ότι σε κείμενό σου για τον Ιβάν αναφέρεσαι και στον Στάλιν, έτσι για να μην τον ...ξεχνάμε!

 

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
Πράγματι κύριε Ανδρέα κι εγώ θα σε καλούσα να μην εξαμαρτήσεις δις.

 

ΠΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Τελευταία εκδόθηκε και κυκλοφορεί στην Ελλάδα μια ημερήσια εφημερίδα με τον τίτλο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Στον υπότιτλό της η εφημερίδα αυτοπροβάλλεται ως ''εφημερίδα της μεσαίας τάξης''
Ποιό είναι το σχόλιο; 1) Αν και αταξική (φιλελεύθερος γαρ) θέλει να είναι η εφημερίδα της μεσαίας τάξης και 2) Αν είναι εφημερίδα της μεσαίας τάξης, απαγορεύεται μήπως να την διαβάσουν οι πλούσιοι και οι φτωχοί;
  Αυτό δεν το διευκρινίζει.

 

ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ
  18-1-2018:Πρωτοσέλιδα όλες οι ημερήσιες Αθηναϊκές εφημερίδες γράφουν: ''Εκτέλεσαν με καλάσνικωφ τον Στεφανάκο  (Στεφανάκος ίσον ο μεγαλύτερος μαφιόζος της νύχτας που μπαινόβγαινε στις φυλακές)
  Λάθος. Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινάνε με τον υπέρτιτλο: Ένας λιγότερος.( Γιατί όχι; Εδώ δεν ήθελαν νταλαβέρες μαζί του ούτε οι αστυνομικοί)

 

ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
Σε προηγούμενο σχόλιό μου είχα επικρίνει τον άγνωστο ασυνείδητο πολίτη που πήγε και πέταξε ένα κοτσάμ στρώμα στο αυλάκι του δρόμου, πίσω απο την Μακεδονική Κεραποποιεία. Είχα δε καλέσει τον Δήμο, δια των υπηρεσιών καθαριότητος, να περιμαζέψει το σκουπίδι-βρωμιά.
Δυστυχώς το στρώμα είναι ακόμη εκεί. Ποιόν περιμένει;

 

ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ
  Διαβάζω με ενδιαφέρον τις πληροφορίες του τοπικού τύπου που γράφουν για τις αλλεπάλληλες ματαιώσεις της δημοπρασίας εκμίσθωσης του Δημοτικού Αναψυκτηρίου. Σημειώστε το και θα με θυμηθείτε. Θάρθει το νέο καλοκαίρι και ο λόφος δεν θα λειτουργεί. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η μίσθωση του Αναψυκτηρίου δεν είναι ζήτημα διαδικασιών ρουτίνας (αλλεπάλληλες προκηρύξεις και επαναπροκηρύξεις) αλλά είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. που μπορεί άμεσα να επιλυθεί με δυναμικές πρωτοβουλίες.
Μία τριμελής Επιτροπή, ορισμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να πετύχει επωφελή μίσθωση  αίροντας τους αρνητικούς παράγοντες και ,συνεργαζόμενη με τον εμπορικό κόσμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ,ενήμερο για τις πραγματικές και νομικές διαστάσεις του ζητήματος, θα είναι σε θέση άμεσα να λάβει θέση για την επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος που απασχολεί την τοπική κοινωνία, όσο κι αν δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι ''αρμόδιοι' που παρεπιδημούν στο δημοτικό Μέγαρο.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
  Η πρόταση σύστασης Επιτροπής , δεν εντάσσεται στον κανόνα της ελληνικής γραφειοκρατίας για μη επίλυση του ζητήματος. Σύσταση Επιτροπής, μελέτη ζητήματος, συνεργασία με φορείς και υποβολή πορίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να υπερβεί την προθεσμία των τριάντα ημερων. Αλλιώς ,σημειώστε σημειώστε ημέρες νέας δημοτικής διοίκησης που μπορεί να προκαλέσει, λόγω της απωλείας μισθωμάτων, δυσάρεστες αστικές και ποινικές παρενέργειες.