Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:07:19 μμ
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 18:25

Πήγαν με τις οικογένειές τους

Του Κώστα Τερζενίδη.

Εκλογικές διαδικασίες έχει αυτό το διάστημα το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό παλεύει για τη διεύρυνση της κομματικής του βάσης, κυρίως προς την κεντροαριστερά, κοινώς προς το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο πήρε πρώην υπουργούς και γραμματείς, τους καλούς, όχι τους κακούς.


Πάντα είχα μια δυσκολία να ξεχωρίσω, ποιοι ήταν από το ΠΑΣΟΚ αυτοί που «κατέστρεψαν τη χώρα», όπως μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, και ποιοι αυτοί που την υπηρέτησαν. Προφανώς, όσοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ -αφού βεβαίως έγινε κυβέρνηση- είναι αυτοί που έσωσαν τη χώρα. Όσοι -λιγοστοί- απέμειναν στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, είχαν καταστρέψει τη χώρα, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε την αγκαλιά του γι’ αυτούς.
Τώρα, με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς και τις εσωκομματικές εκλογές του, αντιληφθήκαμε επιτέλους, ποιοι ήταν αυτοί που στον τόπο μας υπηρέτησαν τη χώρα και δεν την κατέστρεψαν.
Λέγεται, μάλλον οι ίδιοι διαδίδουν δεξιά και αριστερά, πως θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς θα έχουν δυο πρώην ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Τονικίδης και ο Λεωνίδας Δημητριάδης.
Ο πρώτος, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, είχε καταθέσει υποψηφιότητα για υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του την αρνήθηκαν. Όπως του είχαν αρνηθεί και τη στήριξη στις δημοτικές εκλογές, για πολλούς και σοβαρούς λόγους, όπως μας έλεγαν τότε από το κυβερνών κόμμα. Τώρα, το πως γίνεται να μην στηρίζεις κάποιον για δήμαρχο και μετά να τον βάζεις στο βουλευτικό ψηφοδέλτιό σου, θα μας το εξηγήσουν οι σύντροφοι, όταν και αν έρθει εκείνη η ώρα. Μήπως και μάθουμε και τους «σοβαρούς λόγους» που υπήρχαν το 2019 και τους «σκελετούς στην ντουλάπα».
Ο δεύτερος, ο κ. Δημητριάδης, υπήρξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο ν. Κιλκίς και υποψήφιος βουλευτής του, ειδικός έμμισθος συνεργάτης του υπουργού Γεωργίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ…
Και οι δυο συγκαταλέγονται στη λίστα όσων υπηρέτησαν τον τόπο και δεν τον κατέστρεψαν, αν κρίνουμε από τη νέα τους ιδιότητα, ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ως αριστεροί και ριζοσπάστες.
Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ φθάσαμε τους 109 εκλέκτορες, συνεπώς 327 κομματικά μέλη στο νομό Κιλκίς. Η κινητοποίηση που έγινε για την εγγραφή νέων μελών, κάπως απέδωσε. Το κόμμα ξανοίχτηκε στην κοινωνία. Πως; Πολύ απλά, οι πρώην σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την εμπειρία από το πρώην κόμμα τους, επεδίωξαν να ελέγξουν τη νέα νομαρχιακή επιτροπή και έγραψαν μέλη στο νέο τους κόμμα τις οικογένειες και όλο τους το σόι! Είπαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο της Αριστεράς, είναι πλέον και της Προόδου. Και οι πρώην σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, που «υπηρέτησαν» τον τόπο, σ’ αυτό το παρακλάδι ανήκουν, στο της Προόδου.
Θα μου πείτε, είναι κακό κάποιος να γράφει στο κόμμα όλη την οικογένεια και το σόι του; Βεβαίως και όχι. Και γιατί να υπάρχει η «ομαδική παράκρουση», και να μην υπάρχει και η «ομαδική φώτιση»;
Το αποκλείετε, δηλαδή, να συνειδητοποίησαν όλοι μαζί, το πόσο αριστεροί είναι; Εξ άλλου, δεν λέμε πως οι εκλογές είναι μια Γιορτή της Δημοκρατίας; Ε, στις Γιορτές δεν μαζεύεται όλη η οικογένεια και το σόι; Γιορτή, σου λέει, είναι, πάμε όλοι μαζί να ψηφίσουμε το παλληκάρι μας…