Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 4:27:11 μμ
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 21:36

Σκευωρία, αλλά με ερωτηματικό

Αυτοί οι πολιτικοί σκάνε γάιδαρο. Από την μία μεριά συνομολογούν την ύπαρξη σκανδάλου και από την άλλη σχίζουνε τα ιμάτιά τους  ότι οι ίδιοι δεν είναι... σκανταλιάρηδες.
Και καλά οι ''ύποπτοι'' δικαιούνται να φωνάζουν για να αποδείξουν την αθωότητα τους (μέχρι της τουναντίον αποδείξεως) αλλά τα κόμματά τους; Γιατί τους καλύπτουν; Γιατί μιλάνε για συκοφαντίες, χαλκευμένες κατηγορίες, σκευωρίες κλπ; Κι αν αύριο κ. Μητσοτάκη έρθει στο φώς αποκάλυψη κατάθεσης σε ελβετική ή άλλη τράπεζα  μερικών εκατομμυρίων ευρώ στο όνομα κάποιου από αυτούς, τότε που θα κρύβεστε;


Αλλά εσείς οι πολιτικοί δυστυχώς μιλάτε εκ του ασφαλούς. Σαν να έχετε ακαταδίωκτο. Σάμπως τι έπαθε ο Βενιζέλος που τάχα αγανακτισμένος, υπερασπιζόμενος τον Τσοχατσόπουλο στην Βουλή, φώναζε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός της κλεψιάς, είναι αριθμός ...τηλεφώνου;
Είπαμε κύριοι της αντιπολίτευσης, σκευωρία-σκευωρία, αλλά βάλτε και ένα ερωτηματικό.

 

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ
Βρε παιδί μου, ο Λαός και χωρίς αποδείξεις, ψυχανεμίζεται ποιός είναι ο περισσότερο ύποπτος λαμογιάς, στην υπόθεση της Νοβάρτις. Κοιτάξτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την Προανακριτική και θα καταλάβετε αμέσως.

 

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
Υπερασπιζόμενη τους ''ύποπτους'' του κόμματός της η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στην προανακριτική Επιτροπή, αρνούμενη τις κατηγορίες είπε επί λέξει:
"Στο κόμμα μας για τέτοια θέματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας".
Κι ακόμη γελάει όλη η Ελλάδα. (Μπράβο Φώφη. Μας έπεισες όλους).

 

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;
Αυτή η συζήτηση στην βουλή για το σκάνδαλο Νοβάρτις, την οποία παρακολούθησα ολόκληρη από την τηλεόραση, είχε πολύ ενδιαφέρον και όχι μόνο γι’ αυτούς που γνωρίζουν πέντε νομικά.
Κατ’ αρχήν όλες οι εισαγωγικές ενστάσεις για την προδικασία, ήταν για νάχουμε να λέμε. Αλλά και επί της ουσίας, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα.
Κατά τους ομιλητές υπήρξε σκάνδαλο, χωρίς... αυτουργό (Γίνεται τζάνεμ τέτοιο πράμα;) Ο κάθε υπουργός υγείας ισχυρίσθηκε ότι επί ημερών του σταμάτησε το πάρτι με τα φάρμακα. Και ένας δεν βγήκε να τους πει: Για σταθείτε ρε μάγκες. Αφού ανακαλύψατε ή ξέρατε ότι υπήρχε πάρτι, γιατί δεν στείλατε τους υπαιτίους στον Εισαγγελέα;
Η καημένη Νοβάρτις, τι τράβηξε από αυτούς τους Υπουργούς!!! Διότι όλοι είπαν ότι επί ημερών τους μειώθηκαν τα κέρδη της Νοβάρτις. Ένας μάλιστα είπε ότι μηνύθηκε κι όλας από την εταιρία.
Δεν άκουσα όμως τι έγινε μετά.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ -ΠΟΙΝΙΚΗ  ΕΥΘΥΝΗ
Έγινε όμως πολύ κουβέντα για το αν στην υπόθεση, τουλάχιστον για τους πολιτικούς, υπάρχει μόνο πολιτική και όχι ποινική ευθύνη.
Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αν υπάρχει ποινική ευθύνη, σημαίνει ότι ο Υπουργός διέπραξε αδίκημα και πρέπει να τιμωρηθεί. Δυστυχώς όμως τον καλύπτει η σύντομη διετής παραγραφή και η παραπομπή του καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Αν όμως υπάρχει πολιτική ευθύνη, σημαίνει ότι ο Υπουργός είναι υπαίτιος για πολιτικές αστοχίες του, ή για ενέργειες συμβούλων ή υφισταμένων του τους οποίους δεν μπόρεσε να ελέγξει.
Στην προκειμένη περίπτωση, όταν οι ίδιοι οι Υπουργοί ομολογούν ότι γινόταν ΠΑΡΤI στον χώρο της υγείας με τις τιμολογήσεις φαρμάκων, για ποιά πολιτική ευθύνη μιλάμε; Έχουνε τουλάχιστον ποινική ευθύνη συγκάλυψης και πολιτική ευθύνη ανικανότητας προάσπισης των συμφερόντων του Λαού.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΚΑΛΕΝΔΕΣ
Θυμάμαι τον καθηγητή μου στο Συνταγματικό Δίκαιο στο ΑΠΘ, αείμνηστο Αριστ. Μάνεση που μας έλεγε ότι ουδεμία εξεταστική επιτροπή από συστάσεως του ελληνικού κράτους, περαίωσε το έργο της. Οι καθυστερήσεις, οι παραγραφές και οι αλλεπάλληλες εκλογές, έστελναν στις καλένδες παρόμοια κατηγορητήρια. Από δω μας τάπαν κι άλλοι!
Και τώρα, μην περιμένουμε να προκύψει κάτι από τις εξεταστικές επιτροπές. Αν βγει κάτι θα είναι από την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Μ' αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιος φυλακή. Με τα νομίζω, τα άκουσα, τα υποψιάζομαι, τα υποθέτω, δεν γίνεται τίποτε.
Μόνο αν η δικαιοσύνη έχει κάποιο κρυφό άσσο στο μανίκι της, ή στην ανακριτική πορεία προκύψουν αποδείξεις ενοχής (όπως κρυφοί λογαριασμοί τραπεζών, χρήματα σε οφσόρ κλπ) μόνον τότε θα αποκτήσουμε και νέους ......Τσοχατζόπουλους.
Και τότε αυτοί που φώναζαν για την αθωότητα των παραπεμπομένων, θα τρέχουν να κρυφτούν.
Ωστόσο έχουν δίκαιο που διαμαρτύρονται για την τακτική της κυβέρνησης να τους χαρακτηρίσει από τώρα ενόχους, γιατί το υπάρχον αποδεικτικό υλικό, έτσι όπως παρουσιάζεται, είναι πράγματι φτωχό και σαθρό.

 

Ο ΚΑΗΜΟΣ ΘΑ ΜΕ ΦΑΕΙ
Δεν μου βγάζει κανείς από την καρδιά, ότι ΕΝΑΣ τουλάχιστον από τους παραπεμπομένους  είναι πραγματικό λαμόγιο και έκανε πάρτι με τα χρήματα της Νοβάρτις.
Και λυπάμαι πολύ που λόγω της ηλικίας μου και λόγω των καθυστερήσεων που το σύστημα θέσπισε στην απονομή της δικαιοσύνης, δεν θα προλάβω να τον δω  στην φυλακή. Δυστυχώς!!!!