Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 3:20:04 μμ
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 19:13

SMS (2ο) σε υποψηφίους: Σεμνά και ταπεινά!

Αγαπητέ υποψήφιε/-α,

Μετά το «δεν είμαστε σε πόλεμο», επέτρεψέ μου να σου ζητήσω, ως ταπεινός ψηφοφόρος, και μια χάρη: ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, στη συμπεριφορά, στα λόγια, στις πράξεις. Είμαστε σε μικρό τόπο και γνωριζόμαστε. Και θέλω ευθύς εξ αρχής να σου υπενθυμίσω, πως για όσους επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά, με την πολιτική, αυτό που έχει αξία και προσμετράτε, δεν είναι το τι λένε, αλλά το τι ΚΑΝΟΥΝ.

 

Με συμπάθιο και κατανόηση θα ακούσω όσα μου λες και υπόσχεσαι να κάνεις, αλλά στο ζύγι θα μετρήσει και η διαδρομή σου στην κοινωνία, η προσφορά σου στον τόπο, η έγνοια σου για τους ανθρώπους. Αν έχεις φθάσει 50 ή 60 χρονών, ζεις δίπλα μου τόσα χρόνια και δεν σε ξέρω, σημαίνει απλά πως δεν έχεις βάλει ένα λιθαράκι για την προκοπή του τόπου μας. Γι’ αυτό, μην αρχίζεις τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», μην υπόσχεσαι παραδείσους και λύσεις για όλους και για όλα, μην μου κουνάς το «μαγικό ραβδί». Το έχουν κάνει πολλοί πριν από εσένα και δεν πείθουν πια αυτές οι συμπεριφορές. Συμπεριφορές που δείχνουν αλαζονεία, από ανθρώπους που συνήθως την ίδια στιγμή καταγγέλλουν τους αντιπάλους τους για αλαζονική συμπεριφορά.

Αυτό όμως που δεν μπορώ πια να ακούω, είναι το «εμείς αγαπάμε τον τόπο μας»! Λες και όλοι οι άλλοι τον μισούν. Ο συγγενής, ο φίλος, ο γείτονας, δεν μισεί τον τόπο του επειδή απλά βρίσκεται σε άλλον συνδυασμό. Γυρίζω την πλάτη μου σε όποιον χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα. Όπως και το «όλοι όσοι πέρασαν, έχουν καταστρέψει τον τόπο κι εγώ θα τον σώσω»!

Ξεκινώ με μια θετική αναφορά προς όλους, κρίνω πως ΘΕΛΟΥΝ να βοηθήσουν τον τόπο τους. Αυτός είναι ο στόχος όλων. Ως ταπεινός ψηφοφόρος, πρέπει και οφείλω να κρίνω, το ποιος ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει καλύτερα.

Θέλω να με πείσεις πως εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ καλύτερα, χωρίς αφορισμούς και προσβολές για τους άλλους. Θέλω να δω το ΣΧΕΔΙΟ σου, αν έχεις, χωρίς τις γενικότητες και τις αοριστολογίες, του τύπου «θα ζωντανέψουμε τα χωριά μας», «θα αναπτύξουμε τον τουρισμό», «θα βοηθήσουμε τους αγρότες», «θα φέρουμε πίσω τους νέους», «θα…

Θέλω να ακούσω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και απλά πράγματα. Προτάσεις που θα ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ιδέες ΕΦΙΚΤΕΣ, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, θα δίνουν προοπτική, θα πάνε τα πράγματα ένα βήμα εμπρός.

Δεν θα τελειώσουν ποτέ τα προβλήματα. Ένα θα λύνεις και δυο θα δημιουργούνται. Και πάντα νάχεις κατά νου, πως η Αυτοδιοίκηση δεν κρατά στα χέρια της το ταμείο του κράτους. Εξαρτώμενη την ήθελαν, εξαρτώμενη είναι.

Μετά από πέντε χρόνια, όποιος και να βγει, ό,τι και να κάνει, πάλι για προβλήματα θα μιλάμε. Γι’ αυτό, φροντίστε κι ΕΝΩΣΤΕ δυνάμεις, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ με την κοινωνία, με τους φορείς, με τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν. Να έχετε την ετοιμότητα και την πρόθεση για κάτι τέτοιο. Και με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ παραμάσχαλα μπείτε μπροστά και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ το ΑΥΡΙΟ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όραμα που μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο.

Το Κιλκίς δεν θα γίνει η Στοκχόλμη του νότου. Μπορεί όμως να γίνει καλύτερο από ότι είναι σήμερα. Και μετά να το κάνουμε ακόμη πιο καλύτερο και μετά ακόμη πιο ΚΑΛΥΤΕΡΟ…

Καλές εκλογές, καλή επιτυχία και σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη φιλοδοξία σας να βοηθήσετε τον τόπο.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Κώστας Τερζενίδης