Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 1:47:46 πμ
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 20:53

Θ. Παυλίδης: Ας το ξανασκεφθούν

Θα πεζοδρομήσουν, λέει, την 21η Ιουνίου. Ποιός στραβός δεν θέλει το φως του. Ποιός πολίτης δεν θέλει πεζόδρομους, πάρκα, λουλούδια, πράσινο, ομορφιές.
 Όμως πριν από αυτά υπάρχει η ανάγκη άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ο μοναδικός άξονας κίνησης των αυτοκινήτων στην πόλη μας είναι ο κεντρικός δρόμος της 21ης Ιουνίου. Μπορείτε να φανταστείτε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πόλη (προς πάσα κατεύθυνση) χωρίς την χρήση της 21ης Ιουνίου; Τεράστιο κυκλοφοριακό χάος.


Η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου δεν είναι καινούργιο φρούτο. Απασχόλησε Δημοτικά Συμβούλια από της εποχής που ήμουν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Και παρόλο που συντάχθηκαν μελέτες ειδικών που στοίχησαν ουκ ολίγα χρήματα στους δημότες, τελικά καμία Διοίκηση  δεν τόλμησε να πεζοδρομήσει το κυκλοφοριακό πνευμόνι της πόλης.
Ο νυν Δήμαρχος ανακοίνωσε έναρξη εργασιών  πεζοδρόμησης της κεντρικής  οδού
δηλώνοντας συνάμα ότι γι αυτόν αποτελεί 'έργο ζωής'.
Μακάρι Δήμαρχε τα πράγματα να είναι έτσι όπως τα λες και να βάλεις με το έργο αυτό την σφραγίδα σου στην πόλη, όπως ονειρεύεσαι.
 Όμως πολύ φοβάμαι ότι το όνειρό σου θα μοιάσει με το  όνειρο του άλλου δημάρχου της πόλης μας, ο οποίος κατασκεύασε το  δημοτικό πάρκο καταργώντας τμήμα της οδού  Ελευθερίου Βενιζέλου και τώρα πρέπει οι δημότες να πληρώσουν χρήματα  για να ξανανοίξει η καταργηθείσα οδός προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφοριακή τάξη.

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ  ΓΟΝΕΩΝ
Τις καυτές μέρες του καύσωνα, μητέρα Λελέκι, όρθια πάνω στη φωλιά της στο στύλο της ΔΕΗ, προστάτευε με την σκιά της τα μωρά της από πιθανό θάνατο εκ θερμοπληξίας. Και ήταν όρθια εκεί όλες τις καυτές ώρες της ημέρας. Πιθανόν η μητέρα να εναλλάσσονταν με τον πατέρα στην "σκοπιά', αλλά σε κάθε περίπτωση και τα δύο λελέκια υπήρξαν υπόδειγμα γονέων.
(Κώστα Τερζενίδη θα σε φώναζα να απαθανατίσεις την σκηνή, αλλά ήμουν μακριά, στο Πετρίτσι)

 

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΙΡΑΝΗΣ
Ως γνωστόν, οι γείτονες Σκοπιανοί έχουν αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα παράλια της λίμνης κατά μήκος του ομώνυμου χωριού τους Δοϊράνη. Αντιθέτως η απ' εδώ πλευρά , έχει όψη αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Η δικαιολογία είναι ότι οι Σκοπιανοί στερούνται θαλάσσης, οπότε είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να οργανώσουν στοιχειώδεις υδάτινες υποδομές για την κάλυψη των σχετικών αναγκών τους. Ενώ εμείς που διαθέτουμε τα πανέμορφα παράλια της Χαλκιδικής "με την Δοϊράνη θα ασχολούμαστε τώρα;"
  Τα πράγματα όμως δεν ερμηνεύονται ορθά. Αν γινόταν αξιοποίηση της λίμνης από την δική μας πλευρά με έργα τουριστικής και πολιτισμικής υποδομής (δρόμοι, καφετέρειες, μουσεία (στρατιωτικό λόγω της γειτνίασης με τα νεκροταφεία του Α.Πολέμου και  υδάτινης ζωής κλπ) η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική. Μάλιστα η διακρατική συνεργασία με τους γείτονες σε έργα κοινού ενδιαφέροντος, όχι μόνο θα βελτίωνε την σημασία της τουριστικής αξιοποίησης της λίμνης, αλλά θα συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση των ελληνο-σκοπιανών σχέσεων, τόσο αναγκαίων για την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών μας
 Η αδιαλλαξία μας,  η υπεροψία και η έλλειψη επαφής με τους γείτονες μαθηματικά οδηγούν τους Σκοπιανούς στις αγκάλες της Τουρκίας και αυτό κατά βάθος δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί.  

 

ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ
  Σε ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών είδα χαμογελαστούς σε μία φωτογραφία τους Παπαντωνίου-Τσοχατσόπουλου, πανευτυχείς να χτυπάει ο ένας την πλάτη του άλλου. Και γιατί να μην είναι ευτυχείς; Κρατούν την εξουσία, διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και από το πρωί μέχρι το βράδυ πίνουν εις υγείαν του κακόμοιρου ελληνικού Λαού.
  Με λύπη όμως διαπίστωσα ότι από την φωτο απουσιάζει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο οποίος στην....ιστορική ομιλία του στη Βουλή υπερασπιζόταν με πάθος την αθωότητα του Άκη Τσοχατσόπουλου. Ήταν τότε που ο Βενιζέλος θεώρησε .....τηλεφωνικούς αριθμούς ,τους λογαριασμούς της εταιρίας DRUMILAN   μέσω της οποίας γινόταν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Και τι άλλο είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πολυλογάς Βενιζέλος; Είπε λοιπόν ότι "η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οι οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτε απολύτως" Και κατέληξε με την μνημειώδη φράση: 'Ζητηστε συγγνώμη κύριοι της ΝΔ, από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήσατε."
  Αυτός είναι ο Ευαγ. Βενιζέλος που θέλει να γίνει και αρχηγός κόμματος ή πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προσωπικά όποτε ακούω το όνομά του, θυμάμαι την παραπάνω συμπεριφορά του. (και όχι μόνο αυτήν) Γι αυτό και δεν θα συγχωρήσω ποτέ την ΝΔ αν διανοηθεί  να τον εντάξει στις τάξεις της.

 

ΕΒΔΟΜΗ ΕΙΔΗΣΗ
  Τις ημέρες που συζητιόταν το ΚΥΠΡΙΑΚΟ στην Ελβετία υπό την εποπτεία του ΓΓ του ΟΗΕ, κάθε βράδυ παρακολουθούσα στις τηλεοράσεις τις ειδήσεις για μα μάθω τις εξελίξεις. Και ξέρετε ποιά ήταν η απορία μου; Το Κυπριακό  στη κατάταξη των ειδήσεων, αναφερότανε ως 7η ή 8η είδηση. Προηγούνταν ένα σωρό αηδίες και μετά ερχόταν η σειρά για το Κυπριακό. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσα να διακρίνω αν αυτή η "αξιολόγηση" οφειλόταν σε κυβερνητική οδηγία, στην πολιτική του τηλεοπτικού σταθμού ή σε υψηλές ανομολόγητες δυνάμεις..

 

ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ
Τίτλος εφημερίδος ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ (ναι, υπάρχει και τέτοια "εφημερίδα") της 11-7-2017.
"Τράμπ και Πούτιν έδωσαν τα χέρια (εννοεί κατά την συνάντηση των G20 στο Αμβούργο) για διάδοχο Παύλο(ως βασιλιά) και Καραμανλή ( ως πρωθυπουργό)
 Έλυσαν τα θέματα της ανθρωπότητας οι Τραμπ-Πούτιν και ο Παύλος με τον Καραμανλή τους μάραναν.
Μα σε ποιούς επί τέλους απευθύνονται αυτοί οι άσχετοι; Θέλουν να λέγονται και ......δημοσιογράφοι.!!!

 

Ο "ΜΑΓΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
 Ας γελάσουμε λίγο. Από τα τόσα ευτράπελα που έζησα στην δικηγορική μου καριέρα, θυμήθηκα αυτό του "Μάγου" από το Σταυροχώρι του νομού μας.
 Ένας αγρότης μικροτσαρλατανάκος από το Σταυροχώρι είχε ταράξει, φυσικά με το αζημίωτο, στις δήθεν προβλέψεις και μαντείες τα γυναικόπαιδα της περιοχής.
Όταν κάποιο θύμα "κουράστηκε" να πληρώνει τα παραμύθια και τις αγυρτείες του, τον κατήγγειλε στην αστυνομία η οποία και τον οδήγησε στον Εισαγγελέα..
  Κατά την συζήτηση της υπόθεσης,  η αίθουσα του δικαστηρίου  ήταν κατάμεστη  από τα θύματα του, τα οποία ήταν περίεργα να μάθουν για την έκβαση της δίκης.
  Πρόεδρος στην έδρα ήταν ο αλησμόνητος Βασ.Κωστής, δικαστής κύρους με ευθυκρισία και χιούμορ. Όταν τελείωσε η ακροαματική διαδικασία και ήρθε η ώρα να απαγγείλει ο Πρόεδρος την απόφαση, ζήτησε από τον κατηγορούμενο να σηκωθεί και τον ρώτησε:
-" Εσύ που είσαι μάγος και τα γνωρίζεις όλα, μπορείς να προβλέψεις τώρα τι καμπάνα θα σου ρίξουμε;"
 Το ακροατήριο βέβαια ξεκαρδίστηκε στα γέλια, αλλά και ο "μάγος" δεν έχασε την ψυχραιμία του. Με ανάλογο χιούμορ ανταπάντησε:
-"Σήμερα κύριε πρόεδρε είναι Τρίτη. Αν ήταν Τετάρτη θα προέβλεπα ακριβώς την ποινή που θα μου επιβάλλατε"
  Και φυσικά έφαγε την καμπανίτσα του.