Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:28:02 πμ
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 15:52

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis
ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Δεν μπορεί να ησυχάσει αυτός ο άνθρωπος. Τόχει σκοπό της ζωής του, να προσφέρει στον συνάνθρωπο του και το περιβάλλον. Γι’ αυτό και δεν εκμεταλλεύεται καταστάσεις, αλλά τις δημιουργεί. Δεν εκμεταλλεύεται αφορμές αλλά τις πλάθει.
Πότε με το κάλεσμα φίλων για τραπέζι, πότε με την φιλοξενία ομάδος εκδρομέων, πότε με τεράστιες εκδηλώσεις όπου λαμβάνουν μέρος χιλιάδες (ναι, ναι χιλιάδες) “παναϊρτζήδες” όχι για να απολαύσουν τα μοναδικά παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα παραγωγής του, αλλά για να συμμετάσχουν και σε γιορτές μνήμης όπως αυτές για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ή την προστασία του Περιβάλλοντος.
Έτσι είναι γεννημένος ο κοντοχωριανός μου Θεόφιλος Γεωργιάδης από τη Βάθη του Κιλκίς, ο οποίος την παλλαϊκή συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, δεν την επιθυμεί για την προώθηση των προϊόντων της επιχείρησης του (ΡΑΓΙΑΝ) αλλά για την δωρεάν προσφορά και ανάλωσή τους. Και η ιδιαιτερότητα της προσφοράς του δεν είναι το “τζάμπα” αλλά το δόσιμο ψυχής αφού για την επιτυχία του στόχου του, πέρα από την περιουσία του αναλώνει κυριολεκτικά τον εαυτό του.
Παρότι γνωρίζω 30 χρόνια τον Θεόφιλο της προσφοράς και της αγάπης, έμεινα και πάλι κατάπληκτος από την γιορτή σαλιγκαριού που διοργάνωσε την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στον αυλόγυρο του δημοτικού σχολείου Βάθης, ταϊζοντας και πάλι πάνω από 1500 ανθρώπους με σαλιγκάρια που μαγείρεψε.

Ο ίδιος με αφορμή τις εκδηλώσεις της σαρακοστής. Μπράβο σου μοναδικέ Θεόφιλε, αλλά και μπράβο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σταθήκανε δίπλα σου.

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ
Τον θυμάστε τον Κουτρουμάνη; Έναν γενειοφόρο πολυλογά, ο οποίος παριστάνοντας τον παντογνώστη σε κοινωνικά και ασφαλιστικά ζητήματα, γύριζε από κανάλι σε κανάλι επικρίνοντας την τότε Κυβέρνηση για τα σχετικά μέτρα που εφάρμοζε;
Ε, λοιπόν αυτόν τον “σοφό” άνθρωπο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον έκανε υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιο σε θέματα ασφαλιστικών ταμείων.
Η υφυπουργοποίηση του, ήταν ορθή πολιτική πράξη γιατί υποτίθεται ότι έμπαινε ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση.
Όμως τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά επιδεινώθηκαν. Και ο κύριος “παντογνώστης” εξαφανίστηκε σχεδόν από τα κανάλια. Όχι μόνο δεν λύνει ζητήματα, αλλά ούτε σε αναφορές πολιτών απαντάει (προσωπικά του έστειλα τρεις) αναφορές παραπόνων, αλλά απάντηση δεν πήρα παρά τις εκ του νόμου και του Συντάγματος υποχρεώσεις του κυρίου υφυπουργού.
Ξέρω ότι αν μου απαντούσε, θα μου έλεγε “ουκ έχεις αν λάβοι παρά του μη έχοντος” αλλά ούτε αυτό τόλμησε να κάνει ο άλλοτε λαλίστατος Κουτρουμάνης.
Όμως τώρα κύριε Κουτρουμάνη δεν είσαι αεριτζής των καναλιών, αλλά υπεύθυνος υφυπουργός. Κι εγώ ως απλός πολίτης ζητώ την προστασία σου. Όχι λόγια, αλλά έργα. Εδώ σε θέλω κάβουρα.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ο Θεόδωρος Παραστατίδης είναι γνωστό ότι είναι ένας σεμνός, σοβαρός και αξιοπρεπής πολιτικός. Είναι ένας από μας που δεν έχει σχέση με πολιτικά τζάκια, ομάδες και συμφέροντα.
Όχι μόνο όταν ήταν Νομάρχης Κιλκίς, αλλά ούτε τώρα που είναι βουλευτής, κάνει χρήση της ιδιότητος του, όταν πάει σε κάποια υπηρεσίας για προσωπική του δουλειά.
Συναντηθήκαμε προχθές τυχαία στα γραφεία της παρούσας εφημερίδας. Φυσικό ήταν να ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις για την τρέχουσα πολιτική – οικονομική συγκυρία. Δυστυχώς το συμπέρασμα ήταν τελείως αποκαρδιωτικό.
Όταν ενημέρωσα τον βουλευτή για ανεπίλυτο ζήτημα με το ασφαλιστικό μου ταμείο, εκείνος μου περιέγραψε χειρότερη κατάσταση που βίωσε ο ίδιος με το δικό του ασφαλιστικό ταμείο. Και κατέληξε με την διαπίστωση ότι η Δημόσια Διοίκηση έχει το μαύρο χάλι της.
Ο «άτυχος» βουλευτής μας (διότι αν ασκούσε το επάγγελμα του ίσως θα ήταν πιο ευτυχής) έδειξε να γνωρίζει την κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά δεν φάνηκε να είναι σίγουρος για τον τρόπο επίλυσης του φοβερού αυτού προβλήματος.
Κι όμως την ευθύνη για την λειτουργία μιας ορθής Δημόσιας Διοίκησης στην Χώρα μας δεν την έχουν ο Γιωρίκας κι ο Κωστίκας, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά είναι ανίκανες να το επιλύσουν.
Και δυστυχώς ο Θόδωρος είναι «υποχρεωμένος» να στηρίξει μια από αυτές τις Κυβερνήσεις.

Σ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
«Αυτή η καταδίκη με απογειώνει πολιτικά» φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, θαρρείς κι έκανε κάποιο κατώρθωμα.
Όχι κύριε Ψωμιάδη. Για μένα αυτή η ποινική σου καταδίκη σε καταδικάζει και πολιτικά, γιατί ο ποινικός κατάδικος δεν είναι άξιος πολιτικής εμπιστοσύνης.
Και η καταδίκη είναι καταδίκη, είτε για χίλια ευρώ πρόκειται είτε για ένα.
Επί τέλους σ’ αυτή τη Χώρα λειτουργούν και θεσμοί και δεν μπορεί ο κάθε Ψωμιάδης να τους αγνοεί ή να αφήνει υπονοούμενα.
Όταν στην Ιταλία η δικαιοσύνη καθίζει στο σκαμνί τον Πρωθυπουργό, όταν στην Αγγλία Υπουργός βρίσκεται στη φυλακή για 20.000 ευρώ, δεν μπορεί ο Ψωμιάδης της Ελλάδος να είναι στο απυρόβλητο για ποινικώς κολάσιμη πράξη και μάλιστα ομολογημένη.
Εκεί που έχει δίκαιο ο Ψωμιάδης, είναι ότι δεν μπορεί αυτός να καταδικάζεται και να χάνει το αξίωμα του για κάποιο αδίκημα και λωποδίτες Υπουργοί της μιας και της άλλης πλευράς, να παραθερίζουν ακαταδιώκτοι στα εξωτικά θέρατρα. Σ’ αυτό μάλιστα. Συμφωνούμε απολύτως.
Παρατήρηση: Η ανοιχτή δήλωση του Καρατζαφέρη ότι «τα δικαστήρια αποφανθούν εν ονόματι του ελληνικού Λαού και ο Λαός απέφανθη στις εκλογές εκλέγοντας τον Ψωμιάδη περιφερειάρχη» μη τι άλλο είναι τουλάχιστον αφελής. Διότι πρώτον ο Λαός δεν δικάζει και δεύτερον γιατί υπάρχει συνταγματική διάκριση των εξουσιών. Και τον Ιταλό Πρωθυπουργό και τον Άγγλο Υπουργό ο Λαός τους εξέλεξε, αλλά τα δικαστήρια τους δίκασαν και τους τιμώρησαν

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ
Στις αρχές της κρίσης, όλοι πιστεύαμε ότι το κακό οικονομικό μας χάλι, οφείλεται στα σκάνδαλα, κλεψιές και αρπαχτές των πολιτικών μας και των φίλων τους.
Στη συνέχεια κατανοήσαμε ότι η βασική αιτία της κρίσης ήταν η πολύ καλή κρατική διοίκηση και λανθασμένη δημοσιονομική διαχείριση των οικονομικών.
Κατανοήσαμε δηλ. ότι οι λωποδίτες πολιτικοί, εκτός από κλέφτες ήταν και ανεύθυνοι πολίτες. Είχανε έλλειμμα μυαλού γιατί πίστευαν ότι με συνεχή δάνεια και χρέος μεγαλύτερο από την παραγωγή θα μπορούσαν να κυβερνήσουν επ’ άπειρο την χώρα.
Άλλως πίστευαν ότι το έλλειμμα το έχει ο Λαός.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Και τώρα όσο κι αν Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τρόπους να βγάλουν απ’ το αδιέξοδο τη χώρα, δεν μπορούν να πείσουν τον Λαό.
Συνεχίζουν να παραμένουν όλοι τους (πολιτικοί) αναξιόπιστοι, αναξιοπρεπείς δίχως κύρος και ίχνος τιμής.
Και γι’ αυτό βέβαια, δεν φταίει ο Λαός

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Φίλε Χρήστο Ανδρεανίδη. Δεν έφτασε το γράμμα στον Ομπάμα, γιατί το αεροπλάνο που θα το πήγαινε είναι απασχολημένο στη Λυβύη.
Μην ανησυχείς όμως. Κι όταν το πάει, δεν πρόκειται να το διαβάσει, γατί δεν γνωρίζει... ελληνικά!

Ρωτάει ο πρώτος οδηγός δείχνοντας την οδική πινακίδα με το σήμα του ΝΑΤΟ.
- “Καινούργιο οδικό σήμα είναι αυτό;
Και απαντάει ο άλλος
- “Μάλιστα. Δεν μπορείς να πας ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε μπρος, ούτε πίσω!...”
Κι έτσι με τον απλό αυτό τρόπο ο σκιτσογράφος τονίζει πόση ελευθερία κινήσεων έχουν τα μέλη του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια συμμαχίας.