Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 3:35:21 μμ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:34

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι στα 760 χιλ της Εγνατίας Οδού, δεν υπάρχει ούτε ένας Σταθμός για την εξυπηρέτηση των αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.). Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ταξιδιώτες και φυσικά δικαιολογημένη αγανάκτηση κι εκνευρισμό.
Το πιο απλό και εύκολο πράγμα είναι το Κράτος, με διαφανείς διαγωνισμούς να παραχωρήσει σε ιδιώτες την κατασκευή και λειτουργία των ΣΕΑ. Έτσι το πρόβλημα θα λυθεί και το κράτος χωρίς να ξοδέψει μια θα αποκτήσει κι έσοδα.
Επί πλέον θα γλυτώσει και από τα πρόστιμα που τρώει από την Ε.Ε. για την έλλειψη των Σ.Ε.Α.
Ειλικρινά κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο συνεχίζεται αυτή η εκνευριστική για τους Έλληνες ιστορία.
Που επί τέλους είναι το πρόβλημα; Οι βουλευτές του Κιλκίς, η Περιφέρεια το ΥΜΑΘ, η Μητρόπολη, η Διεύθυνση Δασών, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, κάποιος επί τέλους ας μας δώσει μια πειστική απάντηση (πλάκα θάχει να μας απαντήσει η Μητρόπολη κι όχι οι τοπικοί βουλευτές)

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
Όταν ο Καρατζαφέρης ίδρυσε το κόμμα του οι «δημοκρατικοί» Έλληνες και κυρίως οι «προοδευτικοί» το αντιμετώπισαν με ειρωνεία και εχθρότητα εμφανίζοντας  το στην Ελληνική κοινωνία ως φορέα της ακροδεξιάς που αποπνέει  χιτλεροφασιστική ιδεολογία.
Είναι γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να έχει εκλογικά ποσοστά κοντά στο ΚΚΕ που έχει ιστορία 90 περίπου ετών και υποτίθεται ένα σύνολο  θεωρητικών, φανατικών οπαδών,  ιστορικών στελεχών, παράδοση κλπ., κλπ
Ποιο είναι το μυστικό του ΛΑΟΣ;    Μα, με όλους και από όλα.
Ο Καρατζαφέρης κατά καιρούς έχει υποστηρίξει θέσεις του Σαμαρά, του Παπανδρέου,  της Ντόρας και ακόμη της Παπαρήγα.
Μόνο με τον Τσίπρα δεν συντάχθηκε κι αυτό γιατί έκρινε ότι θα είχε ζημιά.
Αλλά και κάτι ακόμα. Ο ΛΑΟΣ διαθέτει σήμερα 3-4 στελέχη που είναι μακράν πολλών ανίκανων βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Γιατί λοιπόν το κόμμα αυτό που έχει λόγο στη Βουλή και συνομιλεί ισότιμα με τα άλλα κόμματα να μην έχει κομματική θέση στην Ελλάδα της Δημοκρατίας;

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ
Συγχωράτε με, αλλά όταν βλέπω τον Βουλγαράκη στην τηλεόραση, θαρρώ πως βλέπω την ανηθικότητα προσωποποιημένη. Και όταν βλέπω Στυλιανίδη και Χατζηδάκη θαρρώ πως βλέπω την ανικανότητα προσωποποιημένη. Και την υποκρισία συνάμα.
Αυτοί υπήρξαν Υπουργοί μιας αποτυχημένης κυβέρνησης και βγαίνουν σήμερα ξεδιάντροπα στην οθόνη να μας πουν τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η …Χώρα!
Υπάρχουν όμως κι άλλοι πιο …. «χαρισματικοί».  Εκτός από ανήθικοι είναι και ψεύτες και κλέφτες. Αυτούς δεν θα τους κατονομάσω, είναι πολύ εύκολο να τους βρείτε.
Κάποιοι Πασόκοι θα χαίρονται τώρα για τον «αχυρώνα» της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γιατί δεν βλέπουν τον «σταύλο» του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς αυτοί μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.
Και κάτι ακόμα. Σε τούτη την κρίσιμη ώρα, η πατρίδα χρειάζεται πολιτικούς γενναίους, ειλικρινείς και ντόμπρους. Όχι μπλα –μπλάδες που με την ίδια ευκολία μπορούν να παρουσιάσουν την αλήθεια ως ψέμα και το ανάποδο. Γι’ αυτό και δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον νεαρό Ευβοέα πολιτικό της Ν.Δ. που όλα τα γνωρίζει και όλα τα μαχαιρώνει. Τον φοβάμαι μάλιστα για την εξυπνάδα του γιατί αν χρησιμοποιηθεί για το κακό,  «πανουργία» θα λογίζεται, που έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Τον ίδιο ακριβώς φόβο (κι ακόμη μεγαλύτερο) αισθάνομαι στη σκέψη ότι θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, μεγαλοσχήμων Πασόκος, γνωστός ρήτορας και διεκδικητής του θώκου.

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΝΕ
Όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Ανταλλάξιμοι πρόσφυγες  και ιδιαίτερα οι Πόντιοι, επισκέπτονται συχνά τα χωριά των παππούδων τους στον Πόντο.
Τελευταία, αντίστροφη πορεία ακολουθούν και οι Τούρκοι Ανταλλάξιμοι. Πολύς ανταλλάξιμος μουσουλμανικός πληθυσμός έφυγε για την Τουρκία από τις περιοχές Πτολεμαϊδας (Καγιαλάρ λένε οι Τούρκοι) Χρυσούπολης (Σαρίσαπαν) και Δράμας – Σερρών.
Δεν είναι επίσης λίγοι οι Τούρκοι που έφυγαν από την περιφέρεια του Νομού μας.
Είναι γνωστή η επίσκεψη του Τούρκου στρατηγού που επισκέφθηκε το χωριό των γονιών του (Άγιος Αντώνιος) και πολλοί Κιλκισιώτες γίνονται μάρτυρες επισκέψεων Τούρκων στην πόλη μας που αναζητούν τα χωριά των γονιών τους.
Το 2002 είχε έρθει μια ομάδα Τούρκων στα χωριά των γονέων τους Επτάλοφο και Πετράδες. Τότε μαζί τους ήτανε ο ιστορικός – δημοσιογράφος φίλος μου  Isender Ozsoy ο οποίος έγραψε και το βιβλίο «Οι κουρασμένοι δύο πατρίδων»
Την προπερασμένη Τετάρτη (25-5-2011) δύο λεωφορεία από την Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκαν τον Επτάλοφο, τόπο καταγωγής των γονιών τους.
Τους επισκέπτες καλωσόρισε στο Γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης ενώ την ξενάγηση στους οσμανικούς οικισμούς Επταλόφου έκανε ο αρμόδιος σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης (Επταλοφίτης γαρ)

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
Σκαλίζοντας προχθές το αρχείο μου βρήκα ένα απόκομμα από το ΒΗΜΑ της Κυριακής της 3-11-1991.
Γράφει λοιπόν η εφημερίδα ότι στο διάστημα 1981-1989, οι λαβόντες σύνταξη από τον ΟΓΑ αυξήθηκαν κατά 63% και οι λαβόντες σύνταξη από το ΙΚΑ αυξήθηκαν κατά 47%. Και φυσικά τότε είχαμε γίνει περίγελως της Ε.Ε.
Δυστυχώς αυτοί που δημιούργησαν αυτές τις γελοιότητες μας κυβερνούν και σήμερα. Και υπόσχονται ότι μπορούν να μας σώσουν
Ποιος όμως τους πιστεύει πια;

ΙΔΩΜΕΝ!....
Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα απ’ το ζεϊμπέκικο για να ασχοληθεί κανείς σήμερα.
Κι όμως φαίνεται ότι ειδικά ο χορός αυτός δεν αφήνει αδιάφορους τους συμπολίτες μας. Με αφορμή κείμενο μου, αρθρογράφησε η Γεωργία Κολεσιώτου (ΠΡΩΙΝΗ 18-5-2011) κι εντός ημερών αναμένεται διαχρονική ανάλυση του ζεϊμπέκικου (ως φαινομένου) από το βαρύ πυροβολικό του ΚΚΕ Κώστα Πινέλη. Επίσης με το αντικείμενο ασχολείται ο γνωστός συμπολίτης μας Θεόφιλος Κυριακίδης. Ίδωμεν εξελίξεις.

ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
Επειδή πολλοί συμπολίτες μας ζητούν να αγοράσουν τα δύο βιβλία μου, (Ελληνισμός του ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΟΥ και το Ποντιακό από τη σκοπιά των Τούρκων) τους πληροφορώ ότι εγώ δεν έχω βιβλία και το δικαίωμα πωλήσεων το έχει ο εκδοτικός Οίκος Κυριακίδη Θεσσαλονίκης.
Απ’ ότι γνωρίζω, τα βιβλία μου υπάρχουν στα μεγάλα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης (Μαλλιάρης, Ιανός, Κυριακίδης κ.λπ.) και στο Κιλκίς τα έχει το βιβλιοπωλείο «Σύμμετρο» απέναντι απ’ τη Δ.Ο.Υ.

ΚΑΛΟ Ε;
Μετά τα σαράντα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη φάτσα του.