Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:42:27 πμ
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 22:26

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ  ΣΤΟΥΣ  ΠΑΣΟΚΟΥΣ  ΤΟΥ ….1720!
Ο Μέγας Πέτρος, Τσάρος της Ρωσίας (1672-1725) δεν ήτανε μόνο εξαίρετος στρατιώτης. Ήταν προοδευτικός βασιλιάς και έκανε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Μεταξύ άλλων επέβαλε ειδικό φόρος σε αυτούς που διατηρούσαν… μούσι…
Προφανώς μούσι κροτούσαν οι πλουσιότερες κοινωνικές τάξεις και γι’ αυτό το μούσι αποτελούσε… τεκμήριο!...
Αντιθέτως στην Ελλάδα του 1981, ο κάθε συνεπής Πασόκος είχε μούσι έστω κι αν ήταν ξεβράκωτος.

ΗΜΑΡΤΟΝ!
Η επιστήμη έχει κάνει θαύματα στις μέρες μας, αλλά δυστυχώς δεν κατώρθωσε να ανακαλύψει το όριο της βλακείας. Δεν μπόρεσε δηλ. να βρει μέχρι που μπορεί να πάει η βλακεία.
Στην αρχή το θεώρησα πλάκα κα το αντιπαρήλθα, αλλά στη συνέχεια το ξανάκουσα ως ισχυρισμό μαζικής πλέον άποψης και ανησυχίας.
Άκουσον, άκουσον. Τα μικρά αεροπλάνα ή ελικόπτερα που πετάνε στον ουρανό και αφήνουν πίσω τους μια γραμμή σαν σύννεφο, δεν ψεκάζουν το περιβάλλον για κουνούπια και άλλα επιβλαβή παράσιτα, αλλά ρίχνουν μια ….σκόνη φάρμακο του διαβόλου και του 666 για χαζέψουν τον κόσμο ή εν πάση περιπτώσει να του αλλοιώσουν την ψυχική διάθεση, ώστε να αποδεχθεί ευκολώτερα τις ντιρεκτίβες τις παγκοσμιοποίησης και να υποταχθεί ευκολότερα στις επιθυμίες του σατανικού Σιωνισμού!...
Ήμαρτον βρε ήμαρτον που λέει και ο απολαυστικός Γεωργίου στην αθλητική του εκπομπή. Σ’ ένα τόσο δα μυαλό πως μπορεί να χωράει τόση βλακεία;

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ
Αλλοδαπός φοιτητής που ήρθε στην Αθήνα με το πρόγραμμα  Erasmus, δήλωσε σε ελληνικό περιοδικό.
-    «Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια η αναρχία κατάντησε σπορ. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι βρώμικες, οι φοιτητές καπνίζουν στις αίθουσες και είδα με τα μάτια μου φοιτητές να εμποδίζουν καθηγητή να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας».
Αυτά δεν τα λέω εγώ ο οπισθοδρομικός δεξιός του αναχρονισμού (όπως θα με συκοφαντούσαν ορισμένοι προοδευτικοί της αριστεράς – τρομάρα τους) αλλά ένας φοιτητής αλλοδαπός που άλλα πράγματα είδε και διδάχτηκε στη χώρα του και στην οικογένειά του.
Κατά τα άλλα στην Ελλάδα του 2011. Εξακολουθεί να ισχύει το δόγμα «μην ακουμπάτε τα Πανεπιστήμια”

ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ
Ξέρετε τι είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους τροϊκανούς όταν του σέρβιραν έτοιμο το μνημόνιο για υπογραφή;
Αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες. Ότι δηλ. την υπογραφή σου και «κάτι άλλο» δεν τα βάζεις όπου νάναι.
Και ξέρετε τι του απάντησαν οι τροϊκανοί;»
-    «Μωρέ βάλε τώρα εσύ εδώ την υπογραφή σου «και το κάτι άλλο» το βάζουμε εμείς»
Τους ξεδιάντροπους.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ
Σ’ αυτήν την χώρα της μελαγχολίας και καταχνιάς υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους που αγαπούν τη δουλειά τους και δίνονται ολόψυχα σ’ αυτήν. Κι όταν αγαπάς τη δουλειά σου και ξέρεις να την κάνεις σωστά, είναι βέβαιο ότι θα φτάσεις στην επιτυχία.
Αυτή η επιτυχία στην ελεύθερη οικονομία λέγεται κέρδος. Στον κόσμο όμως της προσφοράς και των υπηρεσιών, λέγεται ηθικό αναγνώριση.
Ένας παιδαγωγός που αγαπάει το παιδί και γνωρίζει την ψυχολογία του, που του μεταδίδει γνώσεις με υπομονή, τέχνη και μαεστρία, που διαπαιδαγωγεί το παιδί με στόχο την διαμόρφωση ακέραιου  χαρακτήρα, χρήσιμου στην πατρίδα και την κοινωνία είναι φανερό ότι δεν προσδοκά απ’ την επιτυχία του έργου του κανένα οικονομικό κέρδος.
Η προσφορά του αντανακλάται σε τρίτους κι αυτό που ο ίδιος κερδίζει, στην καλύτερη περίπτωση είναι η ηθική αναγνώριση του έργου του.
Θεωρώ ότι αυτή την αναγνώριση οφείλω να την αποδώσω στο ζεύγος των παιδαγωγών Παναγιώτη και Δήμητρας που υπηρετούν στο 12ο Νηπιαγωγείο του Δήμου μας.
Καλεσμένος από τον εγγονό μου Άλκη, παρακολούθησα την τελετή λήξης της σχολικής χρονιά (2011). Ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος από τον τρόπο οργάνωσης και παρουσίας της εκδήλωσης η οποία δεν αφορούσε μόνο την καταπληκτική εικόνα των  παιδιών (κοινωνικότητα, πειθαρχία, απόδοση) αλλά και την κοινωνική συμπεριφορά των γονιών τους.
Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους άξιους αυτούς δασκάλους των παιδιών μας, οι οποίοι με την επιτυχημένη δουλειά τους μας στέλνουν το μήνυμα ότι σ’ αυτή τη χώρα των ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών, υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα νέων που ξέρουν τη δουλειά τους, αγαπούν τη δουλειά τους και μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα μας μπροστά.
Σημείωση: Το ζεύγος των παραπάνω νηπιαγωγών δεν το γνωρίζω προσωπικά. Όπως και την  Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Αγγελική για την οποία επίσης άκουσα καλά λόγια και χωρίς την αγαστή συνεργασία της οποίας με τους συνεργάτες της δεν θα μπορούσε να προκύψει ένα τόσο ελπιδοφόρα κι αισιόδοξο για τον τόπο αποτέλεσμα.
Και πάλι τους ευχαριστώ. Είμαι βέβαιος ότι ο Άλκης μου είναι σε καλά παιδαγωγικά χέρια.

ΚΑΛΟ Ε;;
Πολιτικός που δεν ξέρει να υποχωρεί είναι αυτοκίνητο που δεν έχει όπισθεν.
Κωνσταντίνος Καραμανλής
(30-9-1990) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ