Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020, 2:49:52 μμ
Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 21:55

Θεόδωρος Παυλίδης : Ωρα για συγκλίσεις

Συντάκτης:

paulidis
Το προβάδισμα του Δημήτρη Σισμανίδη έναντι τον Παύλο Τονικίδη, για την εκλογή Δημάρχου την δεύτερη Κυριακή στο Κιλκίς, είναι αναμφισβήτητο.
Εκείνο που αμφισβητείται, είναι η σιγουριά της εκλογής. Γι’ αυτό και το εκλογικό επιτελείο του προπορευόμενου, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικό στην πολιτική του συμπεριφορά.
Οι εκλογές δεν είναι νούμερα. Είναι κυρίως συμπεριφορές οι οποίες δημιουργούν τα νούμερα.
Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα. Ειδικά μετά την κρίση ο καθένας είναι ψυλλιασμένος και πολύ προσεκτικός.
Οι δύο Συνδυασμοί που αποκλείστηκαν του δεύτερου γύρου, είναι ευκαιρία να αναδειχθούν σε πραγματικούς νικητές των εκλογών. Αντί να αναλωθούν σε εύκολες και ανέξοδες δηλώσεις του τύπου «αφήνουμε τους ψηφοφόρους μας να ψηφίσουν κατά συνείδηση, συμφέρον τους (και συμφέρον του Λαού) είναι να καταρτίσουν τάχιστα ένα πρόγραμμα σημείων, συμβατό με τις βασικές τους αρχές και αποδεκτό από τον Συνδυασμό εξουσίας.
Δεν είναι εύκολη η συνεννόηση. Απαιτούνται υποχωρήσεις, λειάνσεις, συμψηφισμοί και συμβιβασμοί. Η ακαμψία δεν οδηγεί πουθενά. Αν υπάρχει όμως καλή πίστη και αληθινή διάθεση συμμαχίας μια ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, μπορεί να εξασφαλίσει, τόσο τη νίκη του Συνδυασμού που επιδιώκει την εξουσία, όσο και την πραγματοποίηση προγραμματικών θέσεων του αποκλεισθέντος (την δεύτερη Κυριακή) Συνδυασμού, ο οποίος σε ενάντια περίπτωση δεν θα είχε τη δυνατότητα να επωφεληθεί της δυνάμεως του ούτε κατ’ ελάχιστον.
Άποψη μου είναι ότι ο Συνδυασμός του ΚΚΕ, γνωστός για την ακαμψία του, δεν θα επιδιώξει παρόμοια συζήτηση.
Ο έτερος όμως Συνδυασμός, ο οποίος αποτελείται από νεαρά άτομα με φρέσκιες ιδέες, οφείλει να εκμεταλλευθεί την περίπτωση και να επιδιώξει επαφή με τους πρωταγωνιστές προκειμένου τελικά να συμπράξει με τον Συνδυασμό που θα βρεθεί εγγύτερα στις θέσεις του.
Μπορεί η παραπάνω πρόταση να απογοητεύει κάποιους. Ίσως και να τους εκνευρίζει. Η έπαρση όμως και η οίηση, ποτέ δεν ήσαν χρήσιμοι σύμβουλοι. Και το «στερνή μου γνώση» δεν έχει νόημα μετά το πάθημα.
Άλλως τε, οι αριθμοί πρέπει να ερμηνεύονται ορθά. Αλλιώς χάνουν την αξία τους. Το 46,1% του Δημήτρη Σισμανίδη πάει περίπατο αν χάσει τις εκλογές την δεύτερη Κυριακή. Και το 7,4% του Αλλά…ΖΩ δεν έχει καμιά αξία, χωρίς την επιτυχία έστω και ενός στόχου του.
Μια συνεργασία λοιπόν των τοπικών δυνάμεων, στο πνεύμα που παραπάνω αναγράφεται, καταλήγει τελικά προς το συμφέρον όλων. Του μεγάλου συνδυασμού του μικρού συνδυασμού και τελικά του ΛΑΟΥ.