Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:09:33 πμ
Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 22:00

Θεόδωρος Παυλίδης : Ψηφίστε τους!

paulidis
Από την περασμένη εβδομάδα ζούμε ημέρες εθνικής περηφάνιας. Επί τέλους δόθηκαν σε κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας  του δρόμου στο τμήμα από Κρηστώνα (Μακεδονική κεραμοποιεία)μέχρι σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Συνολική απόσταση 1200 μέτρα.
Το έργο είχε προκηρυχτεί προ διετίας ,αναδείχτηκε ανάδοχος εταιρία και η πίστωση ήταν εξασφαλισμένη.Ωστόσο γραφειοκρατικές διαδικασίες οφειλόμενες καθαρά σε υπαιτιότητα των ανεύθυνων γραφειοκρατών, καθυστέρησαν την εξέλιξη του έργου. Ο  καλός θεούλης τελικά δεν μας άφησε έτσι. Στις 4-3-2014 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δρόμου. Δηλαδή της ανακατασκευής διότι ο δρόμος και μάλιστα διπλής κατεύθυνσης, ήταν φτιαγμένος από το.........1981.
Για κάποιες μέρες πηγαινορχόντουσαν οι γνωστοί εκείνοι τύποι οι οποίοι με κάτι μηχανήματα ,ο ένας από τη μια άκρη και ο άλλος από την άλλη μετρούσαν αποστάσεις και ιστορίες. Ύστερα από δυο μέρες γέμισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας με οδικές πινακίδες ενάρξεως εργασιών. 2-3 μέρες μετά μπήκε στο δρόμο μπουλντόζα και άρχισε να ξηλώνει τη διαχωριστική νησίδα και τα δένδρα που ήταν πάνω  σ αυτήν.
Μια εβδομάδα μετά τέλειωσε η νησίδα και γέμισαν πινακίδες τη μια πλευρά ,ενδεικτικό ότι θα άρχιζαν οι εργασίες στην άλλη πλευρά. Μια εβδομάδα μετά, φαίνεται μετάνιωσαν και μετέφεραν τις  πινακίδες από την άλλη μεριά γιατί φαίνεται ότι τελικά από κει θα άρχιζαν το έργο.
2-3 μέρες μετά αποφάσισαν ότι το ρεύμα προς Θεσ|νίκη έπρεπε να μονοδρομηθεί, όπερ και εγένετο. Λίγες μέρες μετά, έκριναν ότι το ρεύμα προς Κιλκίς έπρεπε  να γίνει διπλής κατεύθυνσης γι αυτό και χάραξαν επί της ασφάλτου συνεχή διαγράμμιση κίτρινου χρώματος,
Για μια εβδομάδα όλα τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Θεσ|νίκη έβαιναν εν μέσω εκατοντάδων πινακίδων ενός ρεύματος κυκλοφορίας. Φαίνεται όμως ότι άδικα ξόδεψαν το κίτρινο χρώμα. Αποφάσισαν τελικά ότι μάλλον  χάνουν τον καιρό τους. Μάζεψαν όλες τις πινακίδες  από το ρεύμα προς Θεσ\νικη
και τις μετέφεραν κατά μήκος της τέως νησίδας. Παρέδωσαν έτσι στην ελεύθερη κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα πορείας προς Θεσ|νικη. Μετα δυο μέρες τοποθέτησαν  καθ’όλο το μήκος της τέως νησίδας ένα πλαστικό διαχωριστικό πλέγμα ερυθροκίτρινου χρώματος
Δυο μέρες μετά αφήρεσαν όλες τις πινακίδες από το ρεύμα πορείας προς Κιλκίς. Έτσι παρέδωσαν σε κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΤΑΞΗ. Φτηνά τη βγάλανε όλοι. Δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ για αφαίρεση ή μετατόπιση κολώνας Δ Ε Η η Ο Τ Ε. Δεν ξοδεύτηκε δεκάρα για ανισόπεδους κόμβους η ευθυγραμμίσεις. Ο δρόμος παραδόθηκε σε κυκλοφορία στην κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στις 4-3-2014.Σε χειρότερη βέβαια κατάσταση διότι τώρα οι νοικοκύρηδες κατάστρεψαν και την διαχωριστική νησίδα.
Τελικά ο  δρόμος μπορεί να μην έγινε, ο στόχος όμως επετεύχθη. Αφ ενός αποδεδείξανε οι πολιτικοί,(πολιτικούς να τους κάνει ο Θεός) ότι άδικα και συκοφαντικά τους κατηγορούν οι τοπικές εφημερίδες για την καθυστέρηση του δρόμου Νέα Σάντα-Άσσηρος και αφετέρου ,ορίστε τα έργα ξεκίνησαν, οι δρόμοι γίνονται ,εκλογές έχουμε ,τα έργα προχωρούν.
.     Το πρόβλημα όμως γι αυτούς είναι ότι οι Κιλκισιώτες δεν είναι πρόβατα

( Αν και ο φίλος μου Ηλίας με συμβουλεύει να μην είμαι τόσο σίγουρος)