Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 4:08:20 πμ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 21:32

Θεόδωρος Παυλίδης : Το σχόλιό μας "ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ"

Μετά την επιστροφή του στην Τουρκία Ερντογάν δήλωσε στις τηλεοράσεις της πατρίδος του ότι οι έλληνες είναι μισαλλόδοξοι, ότι δεν φροντίζουν για την οικονομική ανάπτυξη της μουσουλμανικής μειονότητος(την οποία βεβαίως αποκάλεσε τουρκική),και ότι προ πάντων δεν φροντίζουν για την εκπαίδευση της μειονότητας.


--'' Στην Ξάνθη, είπε, δεν υπάρχουν σχολεία μειονοτικά'' Και διερωτήθηκε. ''Μα πως μπορεί να γίνει αυτό; Σχολεία θέλετε εδώ στη Τουρκία; Ελάτε να σας φτιάξουμε όσα θέλετε. ''Και διευκρίνισε: ''Απευθύνομαι στην διοίκηση του ελληνικού κράτους.''
Ο άνθρωπος είναι άθλιος. Αφού ξεκλήρισαν οι Τούρκοι την ελληνική μειονότητα της Κων/λης η οποία το 1923  αριθμούσε 180.000 ρωμιούς, έρχεται σήμερα ξεδιάντροπα και λέει: 'Ελάτε να σας φτιάξουμε όσα σχολεία θέλετε ''
Για ποιούς μαθητές Ερντογάν εφέντη; Αυτούς των οποίων τους γονιούς διώξατε βίαια και ομαδικά το 1955,το 1964,το 1974; Με τα κυνηγητά και τους εξοντωτικούς φόρους οι Ρωμιοί της Πόλης δεν ξεπερνούν τους 1000, την στιγμή που οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης από τους 75.000 του 1923 αυξήθηκαν στις 150.000.
Εσείς πονηρέ τούρκε δεν επαναλειτουργείτε ΕΝΑ μόνο σχολείο που θέλουμε, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, είστε σε θέση να μας κάνετε όσα σχολεία θέλουμε;
 Άσε λοιπόν την γνωστή  παραδοσιακή ανατολίτικη πονηρία και σταμάτα να κοροϊδεύεις με τέτοια ψέματα και αθλιότητες κυρίως τους συμπατριώτες σου.

 

ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
Χθες βράδυ, είδα στην τηλεόραση στην εκπομπή ''Ελλάδα έχεις ταλέντο '' ένα χορευτικό ποντιακό συγκρότημα.
Αιφνιδιάστηκα διότι ένας ποντιακός χορός 50 χορευτών δεν μου φάνηκε και τόσο βατός με το πνεύμα και τους στόχους παρόμοιου προγράμματος. Δεν λέω ότι δεν μου άρεσε. Μου άρεσε και μάλιστα πολύ. Αλλά εκεί μέσα στα αμερικάνικα τραγούδια, τα φακιρικά και τις ακροβασίες, μου φάνηκε παράξενη μία χορευτική ποντιακή παρουσία
Το σκέφτηκα λίγο το θέμα και βρήκα την απάντηση.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπομπή έχουν ο Πόντιος Τανιμανίδης (γόνος της ιεράς-για κάποιους-οικογενείας των Ματσουκαίων Τανιμανιδών και ο ''μεγάλος'' Γεώργιος Καπουσίδης, εγγονός του Μπαφραίου καπετάνιου του Νεμπυάν Ντάγ Αβραάμ Καπουσίδη του γνωστού στούς  Μπαφραίους Κοτσακαφανιν Αβράχ.
Με τέτοιο ποντιακό υλικό, δεν ήταν δύσκολη η εμφάνιση ενός ποντιακού χορευτικού σε ένα πρόγραμμα τηλεόρασης. Μπράβο στα παιδιά, κάνουν ότι μπορούν για τον Πόντο.

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Είδα τις προάλλες στην τηλεόραση ένα έργο  με τον Θανάση Βέγγο και θυμήθηκα το εξής περιστατικό.
Το 2005,ένα βράδυ πήγα στο Θέατρο να δω τον Βέγγο. Αν πω ότι οι θεατές δεν ξεπερνούσαμε τους 20, δεν θα είναι ψέμα. Σ' ένα άδειο θέατρο, έκατσα μπροστά μπροστά για να απολαύσω καλύτερα τον μεγάλο μας ηθοποιό.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, δεν ήταν το έργο. Ήταν το παίξιμο του αείμνηστου Θανάση. Σε ένα άδειο θέατρο, κανένας ηθοποιός δεν θα είχε διάθεση για κάτι καλύτερο. Ο καλλιτέχνης ζει για το χειροκρότημα κι ένα χειροκρότημα 5-10 ανθρώπων, δεν είναι και το καλύτερο κίνητρο για να αποδώσει ο ηθοποιός. Ο Ηθοποιός θέλει κόσμο. Πολύ κόσμο. Ιδιαίτερα αν είναι και θιασάρχης, όπως ήταν ο Βέγγος εκείνη την εποχή.
Και όμως ο Βέγγος, έπαιξε τον ρόλο του σαν να είχε μπροστά του χίλιους θεατές. Ούτε η οικονομική ζημία που είχε εκείνη η βραδιά τον αποθάρρυνε. Έτρεχε από δω, έτρεχε από κει, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Είχε γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα από την κινητικότητα. Και φυσικά μας καταευχαρίστησε όλους. ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ο αείμνηστος Βέγγος

.

ΑΤΥΧΗ ΒΡΑΔΥΑ
Θέλετε άτυχη βραδυά, θέλετε κακή συγκυρία, θέλετε κακή συνεννόηση, έχω την γνώμη ότι η εκδήλωση της 2-12-2017 για την μάχη του Κιλκίς, πρέπει να επαναληφθεί. Με τους ίδιους ή άλλους εισηγητές. Στην εκδήλωση δεν ήμουν, αλλ'απ' ότι άκουσα, δεν ακούσθηκε η ουσία της ''μάχης''.
Ο Λαός του Κιλκίς έχει ανάγκη της αλήθειας.

 

 ΤΑ ''ΔΕΞΙΑ'' ΝΕΑ
Προσέξατε την πολιτική συμπεριφορά της αθηναϊκής εφημερίδος ""ΤΑ ΝΕΑ ; Μόλις μπλοκαρίσθηκαν από την νέα εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ) τα δόλια συμφέροντά της, έκανε στροφή προς την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Άκουσον άκουσον. ΤΑ ΝΕΑ να υποστηρίζουν την Ν.Δ Επειδή όμως έναν αιώνα το συγκρότημα αυτό, βρίζει την δεξιά, δεν άντεξε παραπάνω και τώρα τελευταία άρχισε να στηρίζει την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της Γεννηματά (Για την αλήθεια δεν ξέρω αν την λενε Συμπαράσταση, Συμπαράταξη, Ανακατάταξη ή κάπως έτσι.)
Α, ρε συμφέροντα!! Και κάποιος άλλος τους ονόμασε νταβατζήδες και υποσχέθηκε να τους "καθαρίσει'' αλλά πουυυυυυυυυυ!!!!!
Τελικά μην παραξενεύστε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να δημιουργήσει εκδοτική κάστα, αλλά το φερέφωνό του είναι πολύ μικρό και......αστείο. Τι να σου κάνει ένας Βαξεβάνης.;

ΒΑΡΥΚΟΟΙ
Αν η κάθε δημόσια-δημοτική αρχή είχε ένα γραφείο αποδελτίωσης του τύπου, άν οι άρχοντες έστηναν αυτί σε αυτά που ο λαός καθημερινά του λέει, αν οι αρχές σεβόταν στο ελάχιστο τις προτάσεις, προτροπές, λύσεις και παρατηρήσεις που οι πολίτες τους απευθύνουν, θα μπορούσε ίσως κάτι να γίνει σε αυτόν τον τόπο.
Τους λες γιατί κοροϊδεύετε τους δημότες με τα ψέματα της καφετέριας του Λόφου κι εκείνοι συνεχίζουν το παραμύθι. Τους λες αξιοποιείστε το στρατιωτικό αεροδρόμιο (σε συνεννόηση με τον στρατό) κι εκείνοι οχυρώνονται πίσω από την έκφραση, ''είναι δύσκολο να γίνει κάτι εκεί'. Τους λες ''αμάν πια φτάνει αυτή η κοροϊδία 6-7 χρόνια με τον δρόμο Κιλκίς-Εγνατία και κείνοι περήφανοι δείχνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τι μεγάλο έργο φτιάχνουν. Τους λες, αμάν ρε παιδιά δεν υπάρχει εντεταλμένος επιστήμων να εποπτεύει τον δρόμο με τους παράδρομους της οδού Κιλκίς -Γέφυρα Μαυρονερίου και κείνοι σε αγνοούν.
Μωρέ μπράβο τους. Τέτοια ....βαρηκοΐα; Δεν πειράζει. Θα τα ξαναθυμίσουμε στις εκλογές.