Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 1:30:52 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 23:28

Τι μέλλον μπορεί να έχει αυτός ο τόπος;

Διαβάσατε φαντάζομαι τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού της χώρας που δημοσίευσε η παρούσα εφημερίδα.(14-3-2028)
Σκέτη απελπισία!!! Αντί να αυξηθεί ο πληθυσμός της χώρας, μειώνεται σταθερά. Δηλαδή αντί να μεγαλώσει η Ελλάδα, μικραίνει συνεχώς .Αυτό λένε τα στοιχεία. Και να φαντασθείτε ότι στους αριθμούς συμπεριλαμβάνονται και οι αλλοδαποί. Δηλαδή όταν λέμε ότι στην Ελλάδα έχουμε τόσες γεννήσεις τον χρόνο, μέσα σ'αυτές είναι και οι γεννήσεις των αλλοδαπών (αφγανών,πακιστανών,σύρων,ιρανών,αλβανών κλπ.)


Οι θιασώτες του πολυπολιτισμού και της ψευτοκουλτούρας χαίρονται και γελάνε, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κι αυτό δεν έχει σημασία αν το καταλαβαίνω εγώ ή εσείς. Σημασία έχει αν το καταλαβαίνουν οι πολιτικοί. Από κει ξεκινούν ΟΛΑ. Αν κάποιο πρωί το Κοινοβούλιο αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και ψηφίσει νόμους που θα ευνοούν τον γάμο, την οικονομία, την οικογένεια και την πολυτεκνία των νέων, είναι βέβαιο ότι σε λίγες γενιές, όχι μόνο θα αυξηθεί ο πληθυσμός αλλά θα ανανεωθεί και το δυναμικό της χώρας.
Δυστυχώς η ακολουθούμενη εδώ και πολλά χρόνια πολιτική των κυβερνήσεων, ερήμωσε τη χώρα και γέμισε τα καφενεία και ΚΑΠΗ με γερόντους.
Πέρα από τα στοιχεία που παρέθεσε η παρούσα εφημερίδα (και τα οποία βεβαίως είναι άκρως απογοητευτικά) θα σας αναφέρω εδώ το παράδειγμα ενός μόνον νομού.
Ο Νομός Ευρυτανίας, σύμφωνα με την απογραφή του 2011,έχει πληθυσμό 30790 κατοίκους. Το 2015 στο νομό γεννήθηκαν μόλις 93 παιδιά και οι θάνατοι ήσαν 213, δηλ.υπερδιπλάσιοι.
Τι μέλλον λοιπόν μπορεί να έχει αυτός ο τόπος
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά απευθύνεται στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους.

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΜΙΚΡΟ
 Αν συνηθίζετε να περπατάτε και περνάτε από όλους τους δρόμους εξόδων της πόλης μας, θα σιχαθείτε κυριολεκτικά τον εαυτό σας. Όλες οι άκρες δεξιά και αριστερά των δρόμων είναι γεμάτες με σ κ ο υ π ί δ ια.
Στους χωραφόδρομους προς Αργυρούπολη, κάτωθεν του αεροδρομίου, πανω στον Λόφο Αγίου Γεωργίου (πίσω μεριά), στον δρόμο προς Κολχίδα, προς Προφήτη Ηλία, προς Μεταλλικό κλπ.Τι να σας πω ; Χαμός. Βρώμα και δυσωδία. Ο παράδρομος πίσω από την Μακεδονική Κεραμοποιεία χθες τελείωσε και σήμερα τα αυλάκια δεξιά και αριστερά του δρόμου γέμισαν σκουπίδια.
Μα αυτός ο κόσμος που πετάει αυτά τα σκουπίδια δ ε ν ντρέπεται; Δεν έχει ίχνος αγωγής και περιβαλλοντικής συνείδησης;
Δεν θα το πιστέψετε και όμως το είδα με τα μάτια μου. Ένας άχρηστος που θα νομίζει πως είναι και πολιτισμένος ,δεν πέταξε απλώς στο δρόμο τα σκουπίδια του αυτοκινήτου του, αλλά πέταξε τα σκουπίδια του σπιτιού του, επιμελώς δεμένα μέσα σε μια σακούλα.(αντί για τον κάδο τα έριξε στον δρόμο.)
Τι να του πει κανείς αυτού του βαρβάρου; Διότι το θέμα δεν αφορά τον Δήμο. Αφορά τον Δημότη. Όσο κι αν τρέχει ο Δήμος να καθαρίσει την πόλη και τους δρόμους, άμα οι δημότες δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν ν τ ρ έ π ο ν ται ,δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα δεν θα εκλείψουν ποτέ.

 

ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ;
Προχθές μου τηλεφώνησε γνωστό στέλεχος του τέως ΠΑΣΟΚ και μου είπε επιτιμητικά:
---''Ολο για την Σπυράκη λες. Γιατί δεν γράφεις και για τον Χατζηνικολάου;''
Τι έκανε ο Χατζηνικολάου ρε παιδιά; Γράφτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πήρα χαμπάρι;

 

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ
Όλοι ξέρουμε ότι όταν υπάρξει ένα σπουδαίο γεγονός στη χώρα, στις τηλεοράσεις γίνεται Πρώτη Είδηση.
Τελευταία τα πράγματα έχουν αλλάξει. Προχθές πρώτη είδηση ήταν ο ποδηλάτης που έπεσε και σκοτώθηκε. Άλλες φορές ήταν η δολοφονία του αρχιμαφιόζου Στεφανάκου. Άλλες πάλι φορές πρώτη είδηση είναι η καθίζηση του εδάφους στο χωριό τάδε ή η μεγάλη χιονόπτωση στην Νορβηγία.
Σταθερά δε ως πρώτη είδηση παρουσιάζεται ένα γεγονός που δεν απασχολεί άμεσα τον έλληνα πολίτη.
Ο Πολίτης ως πρώτη είδηση περιμένει την ανακοίνωση κάποιου σοβαρού θέματος που έχει άμεση επίπτωση στην ζωή του. Έχουμε τόσα εθνικά θέματα που μας απασχολούν, έχουμε τα ζόρια της οικονομίας μας. Ο Στεφανάκος μας μάρανε; Ή τι είπε η τουρκάλα Μις Σαχλαμάρα για την Ελλάδα και τους Ελληνες;
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

 

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Μετά το Πάσχα θα είμαι έτοιμος να σας παρουσιάσω τα δύο τελευταία βιβλία μου που κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό Οίκο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ του Σάββα Καλεντερίδη. Το πρώτο φέρει τον τίτλο ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΤΥΧΗ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και το δεύτερο ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΜΑΣ -ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ και αναφέρεται στους τόπους προέλευσης και εγκατάστασης των Ανταλλαξίμων Προσφύγων στο Ν.Κιλκίς.
Και τα δύο βιβλία μου τα έγραψα για την ιστορική αυτογνωσία των σημερινών γενεών.
Ελπίζω οι συμπατριώτες μου να τα καλωσορίσουν.

 

ΟΜΟΘΥΜΙΑ
Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Κιλκισιώτες θέλουμε το καλό αυτού του τόπου. Αυτό όμως το ''καλό'' δεν θάρθει από μόνο του. Δημότες θα το φέρουν.
Καλή η προσπάθεια μεμονωμένων προσώπων να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά από μόνη της δεν φτάνει. Χρειάζεται συσπείρωση δυνάμεων. Χρειάζονται ιδέες. Χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται δουλειά. Η Αυτοδιοίκηση δεν θέλει κομματικούς. Θέλει ανθρώπους  με όνειρα και οράματα για τον τόπο τους. Νέους και παλιούς. Δυνατούς και πεπειραμένους.
Κι επειδή αυτά δεν γίνονται σε μία μέρα ή σε μια προεκλογική περίοδο, είναι καιρός να ξεκινήσει από 5 σκεπτόμενους ανθρώπους μια προσπάθεια αναμόρφωσης και ανάπλασης του Δήμου μας.
Η μαγιά υπάρχει.

 

ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΠΙΝΕΛΗΣ
Πινέλη, πραγματικά με εντυπωσίασαν οι γνώσεις σου για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Μπράβο σου.
Αλλά σε ένα τόσο ωραίο ρεπορτάζ, ξέχασες να μας πεις αν ο ........Στάλιν έπαιζε μπάλα ή τουλάχιστον αγαπούσε το ποδόσφαιρο.