Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 2:52:55 πμ
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 19:15

ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ

Άκουγα προχθές τον Γιώργο Καρατζαφέρη να εκλιπαρεί από την τηλεόρασή (την ιδιωτική του τηλεόραση) τον Ελληνικό Λαό να ψηφίσει ΛΑΟΣ, για να σώσει την πατρίδα.
Μάλλον να σώσει την παρτίδα ήθελε να πει.  Ποιά παρτίδα;  Αυτήν  με τις οφσόρ εταιρίες και την μη δήλωση του πόθεν έσχες.
Δύστυχε Λαέ. Μέχρι πότε θα σου πουλάνε πατρίδες και σωτηρίες  οι πολιτικάντηδες ,για να χώνουν λεφτά του δημοσίου στις τσέπες τους;  Προσοχή λοιπόν ποιόν και τί ψηφίζουμε. Γιατί άλλο πολιτικοί και άλλο πολιτικάντηδες.

 

ΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙ ΘΑΜΟΥΝΑ
Σύντροφε Πινέλη. Γράφεις στην προς εμένα γνωστή επιστολή σου επί λέξει "Αν δεν υπήρχε το λαϊκό εργατικό κίνημα, του οποίου εμπνευστής και μπροστάρης ήταν το ΚΚΕ, καθώς και η ευεργετική παρουσία της Σοβιετικής Ένωσης....και συ Θόδωρε το πιθανότερο να μην είχες σπουδάσει και να κάνεις τον δικηγόρο"
Συγγνώμη βρε Κώστα, παράλειψή μου. Ξέχασα στην απάντησή μου να ευχαριστήσω το ΚΚΕ και την Σοβιετική Ένωση που μου έκαναν την τιμή να με σπουδάσουν. Αλλιώς, τι νομίζεις θα ήμουν σ' αυτήν την ζωή;  Ένα ρεμάλι.

 

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ...
Και με την ευκαιρία, σύντροφε Πινέλη, ψέγοντας τον Γιάννη Τσογγίδη, γιατί θεωρείς ότι ειρωνεύεται τα μικρά ποσοστά του ΚΚΕ, γράφεις. "Στο διάβα της ιστορίας, τις μεγάλες επαναστάσεις και αλλαγές τις έκαναν μειοψηφίες".
Πολύ σωστά  Μόνο που οι επαναστάσεις γίνονται όταν υπάρχουν ώριμες κοινωνικές συνθήκες και αυθόρμητο παλλαϊκό κίνημα υπό την ηγεσία χαρισματικών ηγετών, βγαλμένων απ' την φωτιά της επανάστασης και όχι από τον κομματικό σωλήνα.
Τι επανάσταση περιμένεις λοιπόν από ένα κόμμα 100 ετών και μάλιστα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο;

 

ΑΛΛΟΙ ΗΡΞΑΝΤΟ ΧΕΙΡΩΝ ΑΔΙΚΩΝ
Φίλε Στάθη Μακρίδη. Αυτά τα περί εθνικής ενότητος, λήθης του παρελθόντος και άλλα παρόμοια κι εμείς τα γνωρίζουμε και τα επιθυμούμε. Όμως όταν προκλητικότατα η ΠΕΑΕΑ-ΚΚΕ με δημόσιες εκδηλώσεις εορτάζει επετείους, στήνει αγάλματα και απονέμει βραβεία σ’  αυτούς που έσφαξαν χιλιάδες συμπατριώτες τους στη "μάχη" του Κιλκίς και κανείς νουνεχής από την αριστερά δεν τους λέει ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΠ, φυσικό είναι να υπάρξει αντίδραση αγανάκτησης από την άλλη μεριά. Και ξέρεις πολύ καλά (ας το χωνέψουν και οι ελασίτες) ότι η αγανάκτηση αυτή δεν αφορά μόνο τον Θόδωρο, αλλά όλη την παράταξη που νίκησε στον εμφύλιο.
Αυτοί λοιπόν πρώτοι ήρξαν το χειρών αδίκων και σ' αυτούς κυρίως θα πρέπει να  κατευθύνονται παρόμοιες προτροπές. Η πένα σου είναι σεβαστή στον κόσμο της αριστεράς και πιστεύω ότι μπορείς να συμβάλλεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΒΡΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ
Δεν μου πέφτει λόγος στη διένεξη που έχεις σύντροφε Πινέλη με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη, αλλά πως να σου το πω, με τρώει μια περιέργεια σαν τι να λέει άραγε ο Γιάννης (προφανώς) σε βάρος σου "περιφερόμενος ανά την πόλιν και τας ρύμας;"
Πες μου σε παρακαλώ, θα σκάσω.

 

ΣΟΦΙΑ ΓΕΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Είναι γνωστή σε όλους η ρήση ότι "ουδείς πιο αχάριστος, από τον ευεργετηθέντα". 'Οταν  λοιπόν φίλοι του Κολοκοτρώνη του είπαν ότι συγκεκριμένο πρόσωπο τον βρίζει και τον συκοφαντεί όλη μέρα, ο σοφός γέρος απάντησε.  "Μα δεν θυμάμαι αυτόν τον άνθρωπο, να τον έχω ευεργετήσει τόσο πολύ".

 

Η ΠΟΝΟΨΥΧΗ PHILIPP MORRIS
Ο παγκόσμιος κολοσσός καπνικών προιόντων  ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΡΙΣ ,αφού με την πολιτική του κατέστησε το καπνό ολιγοπώλιο, αφού εξαφάνισε τους καπνοπαραγωγούς Ελλάδος, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Σερβίας, αφού απορρόφησε τις εθνικές εταιρίες καπνών των παραπάνω χωρών, αφού πέτυχε εξουσιαστικά να καθορίζει παντού την τιμή αγοράς του καπνού, έρχεται τώρα στην Αθήνα και δια του εκπροσώπου του (κάποιου Θεοφιλόπουλου) δηλώνει:  "Ο πολυεθνικός κολοσσός, πρόθεση έχει να δημιουργήσει στο Αγρίνιο Κεντρική Καπναποθήκη της εταιρίας στην Ευρώπη. Με την επένδυση αυτή θα συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδος από την κρίση".
Και δυστυχώς, ο πρωθυπουργός της χώρας που ήτανε δίπλα του την ώρα των δηλώσεων, αντί να του αστράψει ένα χαστούκι περιποιημένο που κατάστρεψαν τους καπνοπαραγωγούς, καμάρωνε για την μεγάλη... επιτυχία !!!!!!

 

ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ξέρετε γιατί οι ΗΠΑ δεν έστειλαν στρατό στη Συρία για να γκρεμίσουν τον Άσαντ;  Γιατί, λέει, δεν τους συνέφερε οικονομικά. Το κόστος του πολέμου, θα τους στοίχιζε περισσότερο από τα κέρδη που θα αποκόμιζαν.
Το ότι θα σκοτωνόταν χιλιάδες άνθρωποι, μάλλον δεν τους ενδιέφερε. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους αφελείς!!!!!

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν θυμάμαι ποιός το είπε: "Στο τέλος νικάει πάντα η αλήθεια, αλλά εμείς ακόμη είμαστε στην αρχή”.
Και δυστυχώς η λαμογιά στη χώρα μας θα είναι πάντα στην αρχή, χωρίς ποτέ να έλθει το τέλος.