Αρθρογραφία
Αγνωστες Μάχες της Επανάστασης του 1821: Η Μάχη του Δαδιού
Συντάκτης: Eidisis.grΤον Μάρτιο του 1822 φθάνει στο Δαδί ο Υψηλάντης με τον Νικηταρά επικεφαλής σώματος εκ 700 ανδρών και συναντάται με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στο σπίτι του Αθανασίου Τσούτσου ο οποίος ήταν βουλευτής του Βουλευτικού σώματος.
Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου* - Ψυχολόγος Α.Π.Θ.
Η Προσβολή Πανικού περιλαμβάνει 4 (ή περισσότερα) από τα παρακάτω αιφνίδια συμπτώματα που αναπτύσσονται εντός 10 λεπτών και μιμούνται αυτά της Καρδιακής Προσβολής: έντονο αίσθημα κοντανασέματος- δύσπνοιας ή πλακώματος και δυσφορίας στο στήθος, αίσθημα παλμών, αίσθημα ότι η καρδιά πάει να σπάσει ή επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού, ναυτία ή επιγάστρια δυσφορία, εφίδρωση, τρέμουλο, αίσθημα ζάλης, αστάθειας ή λιποθυμίας, αισθήματα μη πραγματικότητας ή απομάκρυνσης από τον εαυτό, αισθήματα διάχυτου φόβου καρδιακής προσβολής, κινδύνου, επερχόμενου θανάτου, απώλειας του ελέγχου, απώλειας της ψυχικής ισορροπίας.
Η γυναίκα/ο άντρας που πραγματικά είναι σίγουρη/ρος για τον εαυτό της/του δεν κατακρίνει, δεν λοιδορεί
Συντάκτης: Eidisis.grΥπογράφουν: Αγγελική (Άντζελα) Πατούλια, ασκούμενη Δικηγόρος / Απόφοιτη Πανεπιστήμιου Κύπρου / Αρθρογράφος.
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.
Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.
Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.
Θα αναρωτηθεί κάποιος από εσάς, τι τίτλος είναι αυτός για άρθρο;
Το αναλύω παρακάτω. Όταν ο άνθρωπος φτάσει σε κάποια ηλικία, εμφανίζεται σε αρκετούς και η πρεσβυωπία. Μπορεί να βλέπεις καλά στα 3 χιλιόμετρα και πάνω, αλλα από τα 100 μετρα και κάτω ως την μύτη σου σχεδόν, τα πάντα είναι θολά. Αν παράδειγμα τύχει να οδηγείς την ώρα του λυκόφωτος, ή ακόμα και κατά την νύχτα, τότε γύρω από τα κόκκινα φώτα πορείας των προπορευομένων αυτοκινήτων βλέπεις ένα θολό κόκκινο στεφάνι και δεν μπορείς να προσδιορίσεις την απόσταση του προπορευομένου οχήματος εύκολα.
Αγνωστες Μάχες της Επανάστασης του 1821: Μάχες των Στύρων και του Κομπότι
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Νίκος Κουζίνης.
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΤΥΡΩΝ.
Στις 5 Ιανουαρίου 1822 ο Ηλίας Μαυρομιχάλης δέχτηκε πρόσκληση από τον Επίσκοπο Καρυστίας Νεοφύτου και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του πήγε στην Εύβοια μαζί με το θείο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη και τον Ηλία Τσαλαφατινό, γνωστό Μανιάτη οπλαρχηγό, τέθηκε επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της Καρύστου και της Νότιας Εύβοιας γενικότερα.
Το ελληνικό καλοκαίρι είναι γλυκιά προσδοκία και ανάσα αισιοδοξίας...
Συντάκτης: Eidisis.grΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι:
Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος.
Μπακογιάννη Μαρία, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατεύθυνση: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Αρθρογράφος.
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος.
Τι είναι η πλεονεξία:
Πλεονεξία (από το πλέον έχειν) είναι η ακατάσχετη ροπή του ανθρώπου να έχει όσον το δυνατόν περισσότερα υλικά αγαθά, συγχρόνως δε και η ακατάπαυστη φροντίδα και επιδίωξη να τα αυξήσει ακόμη και με ζημιά και βλάβη του άλλου.
Καλλισθένη Πάκα: Στo Κιλκίς υπάρχει σχέδιο για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει η Καλλισθένη Πάκα.
Αυτή την περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, προετοιμάζεται και υλοποιείται χωρίς τυμπανοκρουσίες, ένα πολυεπίπεδο σχέδιο, με χρονοδιάγραμμα, διεθνείς επαφές και ισχυρή πολιτική βούληση, για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προσέλκυσης ξένων επενδυτών.
Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων πλευρών και την ακατάσχετη φοβική κωλυσιεργία κάποιων γραφειοκρατών, το Αναπτυξιακό Σχέδιο του Κιλκίς έχει ήδη τύχει ευμενούς αποδοχής τόσο από την επιχειρηματική κοινότητα, τους επενδυτές, όσο και από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που πιστεύουν σ’ αυτή την προοπτική.