Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:13:33 πμ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:50

24 σε παίρνει κεντροδεξιά μην το ζορίζεις!

Το κείμενο συνυπογράφουν η κυρία και ο κύριος: 

Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Υπεύθυνη Τομέα Μετανάστευσης & Ασύλου στην Νέα Δημοκρατία και 

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς,  Επικοινωνιολόγος, Αρθρογράφος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός

 

Δεξιά ή Κέντρο… Κέντρο ή Δεξιά... και Κέντρο και Δεξιά λοιπόν! Η Κεντροδεξιά αποτελεί για πολλούς μία θολή έννοια, η οποία συγκεντρώνει φανατικούς εχθρούς και φλογερούς-ορμητικούς φίλους.

Παρ’ όλα αυτά, η Κεντροδεξιά αποτελεί κυρίαρχη ιδεολογία στην Δύση, ΗΠΑ, Ευρώπη, Ελλάδα και έχει στο επίκεντρό της την Ελεύθερη Οικονομία και Ανοιχτή Επιχειρηματικότητα, μα και Κοινωνικές Πολιτικές για να στηρίξει τους πλέον ευάλωτους και να δημιουργήσει Ευκαιρίες για όλες και όλους! Έχει έντονα στοιχεία από Πατριωτικές και Φιλελεύθερες προσεγγίσεις, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά χρήσιμο. Είναι επίκαιρη επειδή έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνεται και να συμβαδίζει με τις μεγάλες Εθνικές και Παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις. Η Ελληνική Κεντροδεξιά έγινε Πρακτική, Ρεαλιστικά Προοδευτική, Σύγχρονη και Ψηφιακή και ικανή να πράξει την μεγάλη σύνθεση και το σύνολο των αλλαγών που απαιτούνται. Απορροφώντας, σθεναρά και τακτικά από το 2012 και το 2016, τις ατζέντες, τα οράματα και τις πολιτικές της κεντροαριστεράς, άτομα και στελέχη της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς και δημοκρατικής αριστεράς και ''λαϊκίστικής'', αλλά και φιλο-ευρωπαϊκής, δεξιάς! Μια Κεντρο-something, γαλανο-τιρκουάζ παράταξη. Και με τον Ελευθέριο Κ. Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή! 

Μεγάλες Επενδύσεις, Μεγάλα Οικονομικά Ανοίγματα από ελληνικά και ξένα κεφάλαια. Λύσεις σε Παθογένειες πολλών δεκαετιών. Διόρθωση και πολλών τραγικών Λαθών που έγιναν και στα ''κεντροδεξιά και δεξιά'' χρόνια. Με Αλήθεια και Θάρρος! Εκ παραλλήλου, παρά την διεθνή πανδημία που αποτέλεσε τροχοπέδη στις κεφαλαιακές δραστηριότητες για 2,5 χρόνια, όλα τα μεγάλα έργα τουριστικών υποδομών ξεκίνησαν να προχωρούν και πάλι από το 2022, στοχεύοντας τον αστικό, ιατρικό, ακαδημαϊκό, πολιτισμικό και συνεδριακό Τουρισμό της Αθήνας και την Θεσσαλονίκης, να τοποθετηθούν στρατηγικά στην διεθνή τουριστική σκακιέρα. Και δεν είναι μόνο το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και η υπόλοιπη χώρα περιφερειακά και νησιωτικά (Χανιά, Σκιάθος, Πάρος, Ρόδος, Νότια Εύβοια, Νότια Πελοπόννησος και Κέρκυρα στην κορυφή!) εξελίσσεται σε έναν εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών διεθνώς. Επιπλέον, ο γρήγορος Ψηφιακός Μετασχηματισμός των υπηρεσιών και όλων των τομέων της χώρας και της οικονομίας, πέρασε από την θεωρία πολλών ετών στην Πράξη και την απλή Καθημερινότητα.  

Με γοργή μείωση της ανεργίας σε καθε εργασιακό και παραγωγικό κλάδο. Με Ισότητα, Ευκαιρίες και Προοπτικές για κάθε μικρή, μεσαία και μεγάλη Κοινωνική Ομάδα. Με Δυναμική, Σταθερή και Διαχρονική Σύνδεση της Πατρίδας με χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, ΝΑΤΟ - ΕΕ, Ισραήλ, Αίγυπτο και φυσικά την Κύπρο μας. Με πολλά-πάρα πολλά λάθη και ολιγωρίες, εδώ και 4-5 χρόνια, αλλά και με πολλά-πάρα πολλά θετικά και σωστά! Ολες και Ολοι ΜΑΖΙ, καμιά και κάνεις δεν μένει πίσω. Συμπερίληψη, Εν-συναίσθηση, Μεταρρυθμιστικό Κοινωνικό Σχέδιο. Με κεντρικό μοχλό ιδεολογίας και πράξης την Οικογένεια, την Γυναίκα και την Νέα Γενιά! Η Ελληνική Κεντροδεξιά του σήμερα έχει πολύ μεγάλα καθήκοντα: Να παραμείνει προσηλωμένη στο να προσφέρει πράξεις και λύσεις, στο να συζητάει νηφάλια και σύγχρονα, στο να είναι εκσυγχρονιστική και να εμμένει στην ΛΟΓΙΚΗ ως κεντρικό εργαλείο για την αντιμετώπιση κάθε μικρής και μεγάλης κρίσης. Έχει όμως επίσης και την τεράστια Ευθύνη να αποκαθηλώσει τον άκρατο λαϊκισμό της ακροδεξιάς, σε Ελλάδα και Ευρώπη! Ένα μεγάλο, δημοκρατικό και παλλαϊκό, κεντροδεξιό μέτωπο, Ρεαλισμού, Πατριωτισμού και Προόδου. Και θα κρίνει, όπως πάντα, ο κυρίαρχος Λαός! Καλούς και Όμορφους Αγώνες... πάντα με την σωστή Πλευρά της Ιστορίας και πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ! 

ΥΓ: Ο τίτλος με έμπνευση από τους σπουδαίους κ.κ. 

Νίκο Καββαδία και Θάνο Μικρούτσικο, Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia, ''Εφτά σε παίρνει αριστερά μην το ζορίζεις...''